13
Τετ, Δεκ
9 New Articles

«Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;» στο Πάρκο των Ευχών

Θέατρο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ομάδα Hippo παρουσιάζει το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στη Μικρή Σκηνή στο Πάρκο των Ευχών ένα παιδικό θεατρικό έργο της Καλλιόπης Φύκαρη.

Με τίτλο «Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;» βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα».
Το κείμενο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας, ανατρέποντας στερεότυπα μέσα από κωμικές καταστάσεις, συγκινητικές στιγμές και έντονη δράση.
Με βάση τη συναρπαστική πλοκή, η ομάδα Hippo χτίζει μια παράσταση όπου κυριαρχεί το σωματικό θέατρο, οι έξυπνοι διάλογοι, η μουσική, το τραγούδι, η φαντασία.
Με χιούμορ και ευαισθησία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάζεται ένα πολυεπίπεδο θέαμα μεγάλης αισθητικής αξίας και νοηματικής πυκνότητας.

Θέμα της παράστασης είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας.
Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος.
Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.
Διάρκεια: 75΄

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη
Σκηνοθεσία - Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Κούκλες - κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαλεντίνα Κάντα
Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου, Hippo Theatre Group
Βίντεο – Φωτογραφίες: Κατερίνα Συναπίδου, Θάνος Νίκας

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ηλέκτρα Γωνιάδου, Τάσος Μπαρνιαδάκης

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου και του παιδικού θεάτρου, αλλά και του εκπαιδευτικού δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και των αισθητικών ρευμάτων του 21ου αιώνα.
Στο ενεργητικό της έχει πολλές παιδικές παραστάσεις, που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα, Η.Π.Α. και Αυστραλία.
Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια.
Ιστοσελίδα: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

hippo2

hippo3