Το larissorama στην Σιωπηλή Διαμαρτυρία "Walk For Freedom"

Ρεπορτάζ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε 600 πόλεις σε όλο τον κόσμο το "Walk for Freedom" της Παγκόσμιας Οργάνωσης A21 για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (Trafficking).

 Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η Λάρισα συμμετείχε ενεργά σ'αυτό το ευαίσθητο κοινωνικά θλιβερό γεγονός, στέλνοντας το δικό της μήνυμα μέσω της ομάδας AteamLarisaGR, για την γραμμή πληροφόρησης εμπορίας ανθρώπων "1109 ...αν δεις κάτι, πες κάτι", ανάμεσα σε τρεις άλλες πόλεις της Ελλάδας που συμμετείχαν όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη και η Δράμα.

walk for fteedom 12

Ο κύριος στόχος της σιωπηλής διαμαρτυρίας ήταν η αφύπνιση και η ενημέρωση ώστε να κοινητοποιήσει το ευρύ κοινό, να λάβει δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων προωθώντας την τηλεφωνική γραμμή 1109, για όσους δούνε η γνωρίζουν κάτι, και αντίστοιχα για τους 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες & παιδιά που είναι ακόμα παγιδευμένοι στα δίχτυα του trafficking.


«Μαζί για την ελευθερία» Λάρισα
Το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Οκτωβρίου, τους δρόμους, τα καφέ και τις πλατείες έκλεισαν οι εκατοντάδες εθελλοντές Λαρισαίοι που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία ντυμένοι στα μαύρα.
Νέοι, νέες και γονείς, έκλεισαν τα στόματά τους με τη συμβολική κίτρινη κορδέλα και περπάτησαν ο ένας πίσω από τον άλλο, σε μια ευθεία γραμμή, γύρω απο κεντρικά σημεία της πόλης, άλλοτε σταματώντας για δευτερόλεππτα μπροστα στα μάτια όλων σιωπηλά και άλλοτε περπατώντας και μοιράζοντας φυλλάδια προωθώντας το κοινωνικό μήνυμα "Κάθε 30 δευτερόλεπτα κάποιος γίνεται σκλάβος, το 99% των θυμάτων δεν διασώζονται ποτέ και τα κέρδη από την Εμπορία Ανθρώπων υπολογίζονται σε 150,2 δις δολάρια το χρόνο".

walk for fteedom 26

Τρεις πραγματικές ιστορίες θυμάτων παράνομης εμπορίας ανθρώπων που η Α21 έχει υποστηρίξει και που αντιπροσωπεύουν όλα τα θύματα που βρίσκονται ανά τον κόσμο σήμερα.

"Η Eve είναι 3ων χρονών στην Ταϊλάνδη, έχει πουληθεί από την οικογένειά της και κατέληξε να χορεύει στους δρόμους. Πρόκειται για περιστατικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, η οποία είναι πάρα πολύ διαδεδομένη στη συγκεκριμένη χώρα. Η Eve μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει εξαρτηθεί από παράνομες ουσίες και στα 6 της χρόνια έρχεται στη φροντίδα της Α21, της παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη, υιοθετείται από κάποια οικογένεια και τώρα είναι καλά και υγιής.

Ο Ivan, είναι από την Ουκρανία και είναι θύμα εργασιακού trafficking και εκμετάλλευσης, εξαναγκάστηκε, δηλαδή, να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται.

Η Amy, μια Αμερικανίδα έπεσε θύμα μέσω του φίλου της που της είπε ότι την αγαπάει και είναι ερωτευμένος μαζί της και ενώ τον πρώτο καιρό όλα φαίνονταν καλά, η κοπέλα κατέληξε παγιδευμένη και εξαναγκασμένη να εκδίδεται".

Κείμενο-παρουσίαση: Νικολέτα Κουλέτσιου
Facebook Page: NikoletaKouletsiou

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση AteamLarisaGR στο Facebook εδώ, και στην ιστοσελίδα www.ateamlarisa.gr

 

walk for fteedom 1walk for fteedom 2walk for fteedom 3walk for fteedom 4walk for fteedom 12walk for fteedom 13walk for fteedom 15walk for fteedom 18walk for fteedom 21walk for fteedom 23walk for fteedom 25walk for fteedom 27walk for fteedom 30walk for fteedom 32walk for fteedom 34walk for fteedom 37