Σεμινάριο: Εργαστήριο κατασκευής κούκλας για εκπαιδευτικούς

Θέατρο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το σεμινάριο - εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας «Κούκλα εν τάξη», τύπου Μαρότ για Εκπαιδευτικούς

απευθύνεται σε παιδαγωγούς κάθε σχολικής βαθμίδας, λογοθεραπευτές, εμψυχωτές κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, καθηγητές ξένων γλωσσών, εκπαιδευτές ειδικής αγωγής, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, αλλά και γονείς που θέλουν να εντάξουν την κούκλα και το κουκλοθέατρο στην καθημερινότητά τους.

Ως εκπαιδευτικό εργαλείο, η “κούκλα τάξης” είναι το πρόσωπο- κλειδί, που βοηθά τον παιδαγωγό να αναπτύξει μια εναλλακτική γέφυρα επικοινωνίας με το κάθε παιδί ξεχωριστά, αλλά και να ενισχύσει τη συνεργασία της ομάδας.

Σταδιακά, ο παιδαγωγός μπορεί να εντάξει και άλλες κούκλες στην τάξη ή να κατασκευάσει κούκλες μαζί με τα παιδιά, ώστε το κουκλοθέατρο στη σχολική τάξη να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η κούκλα τάξης βοηθά σημαντικά – με θεαματικά αποτελέσματα για όσους το έχουν δοκιμάσει- στην ενίσχυση της ομαδικότητας, στην έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών, στη σωστή χρήση της γλώσσας ή στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, σε ομάδες παιδιών με ιδιαιτερότητες, σε θεραπείες λόγου και ψυχοθεραπείες, στα σχολικά θεματικά προγράμματα, στην ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων της σχολικής τάξης, στην εκπαίδευση των παιδιών μέσα από το κουκλοθέατρο και την ψυχαγωγία.

Παράλληλα, η εμφάνιση της κούκλας τάξης στη σχολική αίθουσα εκπλήσσει, διασκεδάζει και αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά κατά την ευαίσθητη και απαιτητική περίοδο προσαρμογής στο νέο τους σχολικό πρόγραμμα.

Στο σεμινάριο θα κατασκευάσουμε κούκλες τύπου μαρότ 60 εκ. με ξύλο, αφρολέξ,χαρτί, κόλλα,, υφάσματα, νήματα και χαρτοταινίες κ.ά. μέχρι και το στάδιο της ολοκλήρωσης και άμεσης χρήσης από τους συμμετέχοντες.

Οι κούκλες του κάθε συμμετέχοντα, θα διαφέρουν μεταξύ τους, καλύπτοντας τις ανάγκες του κάθε παιδαγωγού σύμφωνα με το εκπαιδευτικό ή θεραπευτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια θα μάθουμε πώς να τις εμψυχώνουμε, ώστε η κούκλα να αποδεσμευτεί από την απλή χρήση της ως εργαλείο και να ενταχθεί στην τάξη ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

 

Τόπος: Κουκλοθίασος & Μουσείο Κούκλας Τιριτόμπα 

 

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 241 025 1657 & 698 946 0969.