13
Τετ, Δεκ
9 New Articles

"Γένεσις νεών" του Μιχαήλ Βακαλούλη

Εκθέσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την ατομική έκθεση του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) "Γένεσις νεών" φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα από 24 Οκτώβρη έως και 10 Δεκέμβρη 2017.

 

Γεννημένος στον Πειραιά ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) χρησιμοποίησε τις αρχικές του μνήμες και εικόνες για να δημιουργήσει τη νέα θεματική ενότητα των έργων του, τα περισσότερα λάδια σε καμβά φιλοτεχνημένα τα τελευταία δύο έτη 2016/2017, με τίτλο "Γένεσις νεών" όπου αποκαλύπτεται ο δυναμισμός του χρωματικού του ζωστήρα σε έργα εμπνευσμένα από διάφορα ναυπηγεία.

Είναι μια απόδοση παράλληλης και ενοποιημένης έκφρασης που εισχωρεί μέσα από τα προβαλλόμενα καμάρια, νομείς και αρμαδώρους και διατρέχει την εσωτερικότητα τους. Ο εικαστικός σέβεται την πραγματικότητα της μορφής αλλά την αναπλάθει, οι "νήες" του και οι σκηνές στα ναυπηγεία γίνονται μάρτυρες βαθύτερων υπαρξιακών νοημάτων.

Μέσω της αφαίρεσης των μορφών ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) μας επιτρέπει να δούμε με το μυαλό μας αυτό που δεν μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας, μας παρουσιάζει τη δική του εσωτερική αφήγηση. Η "Γένεσις νεών" του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) είναι προϊόν παρατήρησης του κόσμου, της πραγματικότητας, των ανθρώπων, των κινήσεων, των προσώπων και των καταστάσεων, είναι η παρατήρηση της ίδιας της ζωής όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει η επιμελήτρια της έκθεσης Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

Διάρκεια έκθεσης: Η έκθεση παρατάθηκε μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017. 


Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 241 067 2499