«Χάμπος – ένα παραμύθι ανέκδοτο» η νέα παράσταση του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα

Θέατρο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

«Χάμπος – ένα παραμύθι ανέκδοτο» είναι η νέα παράσταση του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στον Μύλο του Παππά.

 

Είναι η νέα παραγωγή με γαντόκουκλες του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα για παιδιά και ενήλικες.

« Παππού θα μας πεις μια ιστορία;». Τα παλιά τα χρόνια, οι παραμυθάδες αναλάμβαναν το καθήκον να μεταδώσουν τα παραμύθια και τις ιστορίες του λαού μας στα παιδιά, χωρίς τη βοήθεια της γραφής, αλλά με τη πεποίθηση πως αν κάποτε λησμονηθούν οι ιστορίες τους, ο λαός θα χάσει τη ψυχή του…
Ο Χάμπος, ή αλλιώς η ιστορία με την σκεμπιά, είναι μια τέτοια ιστορία. Μια ανέκδοτη αφήγηση, που μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.

TIRITOMPA XAMBOS 31 12
Ο Χάμπος προήλθε σύψυχα και καθ' ολοκληρίαν από τον παππού Χαράλαμπο Γραμματίκα, ειπώθηκε δίπλα στη σόμπα, επάνω σ’ ένα ντιβάνι με εννιά εγγονόπουλα και δυο δισέγγονα, ζεματίστηκε από τις πεπέλες της γιαγιάς Φωτεινής και ύστερα παίχτηκε σε αυτοσχέδιο μπερντέ. Έκτοτε χάθηκε από τη μνήμη μας για τριάντα χρόνια, για να επιστρέψει ολοζώντανος στο κουκλοθέατρο μαζί με κούκλες του χεριού μας .
Ο Χάμπος είναι ωραίος. Αγαθωτός, αβάσταγος και πανταχαρεμένος. Του αρέσει να κάνει θελήματα, να αναχουλεύει, ν’ απορεί και να χώνει τη μύτη του παντού. Ο Χάμπος είναι μυτέας, Πόντιος, ο γνωστός παλαλός πολυπαθών των παραμυθιών που βάζει – ή μας βάζει;- μυαλό στο τέλος. Για να ζήσουμε κι εμείς καλά, και οι κούκλες μας … καλύτερα!

koyk 30 12

Παραστάσεις για το κοινό από Σάββατο 17/11 και κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.
Τιμή εισόδου 3 ευρώ.
Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα
Στον Μύλο του Παππά, Γεωργιάδου 56.

kl 30 12

kl 30 12