Καλοκαιρινές εικαστικές εξερευνήσεις για τα παιδιά από την "Κατασκήνωση στην Πόλη" Λάρισας στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Για άλλη μια χρονιά η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο του προγράμματος Κατασκήνωση στην Πόλη - Λάρισα του Δήμου Λαρισαίων

θα υποδεχθεί τους μικρούς κατασκηνωτές τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

PINAKOTHIKI 31.08

Η δημιουργική και εικαστική απασχόληση παιδιών 6–12 ετών περιλαμβάνει τρία μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα. Στόχος τους είναι η έμπνευση, η ψυχαγωγία και η βιωματική μάθηση στο μουσείο μέσα από την ομαδικότητα και τη δυνατότητα προσωπικής έκφρασης. Ειδικότερα, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην επανασχεδιαμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα, «Επανασύνδεση: Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα».
Με στόχο την ενεργοποίηση της βιωματικής προσέγγισης των μικρών επισκεπτών στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά το οποίο βασίζεται στις τέσσερις βασικές έννοιες στις οποίες δομείται η έκθεση, «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση «ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΦΗΓΗΣΗ. Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» με τίτλο «Αποτύπωμα»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στην έκθεση και γνωριμία με ορισμένα έργα και με τους δημιουργούς τους. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μία εικαστική δράση όπου οι συμμετέχοντες δημιουργούν το δικό τους «αποτύπωμα» από πηλό.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαίσιο της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς»
Οι μικροί κατασκηνωτές έρχονται σε επαφή με περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και χρωμολιθόγραφες, οι οποίες ‘ταξιδεύουν’ τους επισκέπτες εκατό και πλέον χρόνια πίσω. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις όψεις του τοπίου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο αλλά και βιωματικά με την επιζωγράφιση επιστολικών δελταρίων.

Υλοποίηση: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία–Σοφία Χαρισμανίδου