29
Παρ, Μαρ
32 New Articles

Στο μαγικό ''φαράγγι της Καλυψούς'' πάνω από το Κόκκινο Νερό

Βουνό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στον νομό Λάρισας έχουμε, μεταξύ άλλων, έναν μεγάλο θησαυρό κρυμμένο και άγνωστο στους πολλούς. Το φαράγγι της Καλυψούς''. Σαν να λέμε Κόκκινο Νερό και Καρίτσα. Δίπλα.

 

Το φαράγγι της Καλυψούς, στα ανατολικά του Κισσάβου, πάνω απ' την περιοχή του Κόκκινου Νερού, είναι απίστευτα πανέμορφο. Ειδικά κατά το χρονικό διάστημα τέλος άνοιξης - αρχές καλοκαιριού είναι η ιδανική περίοδος για μια επίσκεψη.

Το καταπράσινο τοπίο, τα νερά που τρέχουν και σχηματίζουν τους τρεις μικρούς αλλά καταπληκτικούς καταρράκτες με τις αντίστοιχες βάθρες, η απόλυτη επαφή με τη φύση, το κελάηδημα των αηδονιών, που λόγω του σημείου (δροσιά, ίσκιος, ησυχία) δε σταματούν μέρα και νύχτα να "τραγουδούν", σε αποζημιώνουν με το παραπάνω.

Στο φαράγγι φτάνεις συνήθως με 2 τρόπους.

-Ο πρώτος τρόπος είναι να ξεκινήσεις απ' την περιοχή του Κόκκινου Νερού, αριστερά από τον δρόμο που οδηγεί στη βυζαντινή μονή. Εκεί ακολουθώντας τα σημάδια, ένα ανηφορικό μονοπάτι σε ανεβάζει σε 1,5 ώρα περίπου μέχρι τους καταρράκτες.

-Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρεις τον δρόμο που οδηγεί από Κόκκινο Νερό προς Καρίτσα με το αυτοκίνητο και λίγο πριν την Καρίτσα να ακολουθήσεις αριστερά το χαλικόδρομο. Σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι το αυτοκίνητο να είναι σχετικά ψηλό ή 4x4 αλλά και πάλι χρειάζεται λίγη προσοχή σε κάποια σημεία για να μη χτυπήσεις σε πέτρες που εξέχουν. Και εδώ ανεβαίνεις ακολουθώντας τα σημάδια και φτάνεις αρκετά ψηλά μέσα στα καστανοπερίβολα.

kalipso 12

kalipso 12

kalipso 12

kalipso 12

Αφήνεις το όχημά σου και συνεχίζεις με τα πόδια μέσα στο πανέμορφο μονοπάτι που θα ανέβαινες και με τα πόδια από Κόκκινο Νερό. Τα σημάδια δεν σε αφήνουν να χαθείς με τίποτα.

Το μονοπάτι ανάμεσα στις κουμαριές, τα άρια και τις καστανιές δεν το βλέπει σχεδόν ποτέ ο ήλιος σ' αυτό το κομμάτι της διαδρομής. Από δω σε 45 λεπτά περίπου και με λίγη προσοχή είσαι στο φανταστικό φαράγγι.

Μπορείς να το απολαύσεις όσο θέλεις, να γεμίσεις τις μπαταρίες με εικόνες της φύσης, να νιώσεις αναζωογονημένος, να πλατσουρίσεις στα παγωμένα νερά! Νιώθεις γεμάτος με το μέρος και επιστρέφεις εντυπωσιασμένος.

Επιστρέφεις και είτε η Καρίτσα (το μπαλκόνι του Αιγαίου) είτε οι πανέμορφες παραλίες της περιοχής σε περιμένουν να σε δροσίσουν ή να σε ζεστάνουν αν τυχόν μπήκες στα παγωμένα νερά του ''φαραγγιού της Καλυψούς''.

                                              (πηγή φωτο http://www.maresei.gr/travel/1530-kalypso-canyon)

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

kalipso2

Canyoning στο Φαράγγι Καλυψώ
Περίοδος υλοποίησης : Από Απρίλιο έως Αύγουστο

Διάρκεια :5 - 6 ώρες
Minimum συμμετοχής : 6 άτομα
Προϋποθέσεις συμμετοχής : Από 12 ετών και άνω, μέτρια φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης.

Απολαύστε με την παρέα ή την οικογένειά σας τη θέα του μεγαλύτερου καταρράκτη (100 μέτρα) του Κισσάβου στο εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγι «Καλυψώ» πάνω από τα χωριά Κόκκινο Νερό και Καρίτσα. Οι έμπειροι συνοδοί θα σας οδηγήσουν περπατώντας για 20 λεπτά, μέσα από κατάφυτο μονοπάτι στην βάση του καταρράκτη για μία απολαυστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης του. Στη συνέχεια θα κάνετε καταρρίχηση/κατάβαση με rappel σε 3 καταρράκτες από 20 ώς 40 μέτρα. Το φαράγγι Καλυψώ είναι το μοναδικό φαράγγι στην Ελλάδα, που καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάβασής του, έχει θέα στη θάλασσα, στο Αιγαίο πέλαγος.

Trekking Hellas Αν.Θεσσαλίας
Νίκος Ντάγκας: 6932 292086
Βάνα Βρετοπούλου 6937284446
Τηλ. Γρ. & fax: 24940 51809
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βελίκα Μελιβοίας T.K 40003, Λάρισα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kalipso7

kalipso7

kalipso7

kalipso7

kalipso7

Special Events