Το ''Ρεμπέτικο'' του Θανάση Μαργιάνου στην Αξενίδου, ''ιστορία'' αγαπημένη

Αφιερώματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το 1993 ο μεγάλος και μοναδικός ρεμπέτης της Λάρισας Θανάσης Μαργιάνος γράφει ιστορία. Δημιουργεί στην οδό Αξενίδου, σε ένα παλιό και όμορφα διατηρημένο διώροφο το ''Ρεμπέτικο''.

 

Ένα ρεμπετάδικο μοναδικό που έγραψε και άφησε ΙΣΤΟΡΙΑ στην πόλη της Λάρισας. Με μοναδικές ρεμπέτικες βραδιές για τον κόσμο που αγαπάει το ρεμπέτικο τραγούδι.
Με ορχήστρα-κομπανία μοναδική με βιρτουόζους οργανοπαίκτες και τραγουδιστές-τραγουδίστριες με φωνές εξαιρετικές. Κυρίαρχο βέβαια τον Μαργιάνο, με αυτήν την απίστευτη ρεμπέτικη φωνή, ένα ''λυγμό'' μοναδικό που τον νοιώθεις να σέρνεται σε υπόγεια μονοπάτια, όπως αρμόζει στο ρεμπέτικο τραγούδι.

rempetiko 6905 n

Ακόμη και σήμερα ο Θανάσης τραγουδάει χωρίς μικρόφωνο και η φωνή του είναι καμπάνα ακόμη και σε καλοκαιρινό ανοιχτό μαγαζί. Δεν θα ξεχάσω την βραδιά πέρισι το καλοκαίρι (2020) στην ταβέρνα του Κορώνα στο Δασοχώρι.

Το ''Ρεμπέτικο'' της Αξενίδου αποτελούνταν από 9μελή παρακαλώ κομπανία, καθιστή όπως πρέπει σε ένα ρεμπετάδικο. Λειτουργία; 7 ημέρες την εβδομάδα και το μαγαζί γεμάτο. Απίστευτα γλέντια έγιναν σε αυτόν τον αγαπημένο χώρο, διακοσμημένο σε απόλυτα ρεμπέτικη ατμόσφαιρα. Κουτούκι ρεμπέτικο πραγματικό!!!

Τα καλοκαίρια του 1996, 1997, 1998 ο Μαργιάνος φτιάχνει και καλοκαιρινό ''Ρεμπέτικο'' στην Φαρσάλων ( που τότε την λέγαμε ''παραλιακή'' λόγω της πληθώρας των κέντρων διασκέδασης και club).
Mε κομπανία 14μελή!!!

kir 916 n

Από το 2007 το ''Ρεμπέτικο'' μεταφέρεται στην οδό Βόλου, στον χώρο των παλιών ''Αγράφων''. Και το 2009 πέφτουν οι τίτλοι τέλους δυστυχώς, για όλους εμάς που αγαπάμε το ρεμπέτικο τραγούδι, αφού από τότε δεν άνοιξε άλλο ρεμπετάδικο στην Λάρισα. Και δυστυχώς αυτοί που το αγαπάμε, βολευόμαστε με τα διάφορα live από μικρές μπάντες βέβαια, που απλώς παίζουν και λίγα ρεμπέτικα στο πρόγραμμά τους.

*για το ''Ρεμπέτικο'' της Αξενίδου θα έχουμε και άλλα αφιερώματα, αφού σύντομα θα έχουμε συνέντευξη με τον Θανάση Μαργιάνο και άλλα άτομα της κομπανίας, αλλά και άφθονο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το πρόγραμμά του.
(βίντεο και φωτογραφίες από τον Θανάση Μαργιάνο και τον Γιάννη Πατσιώλη, το βασικό μπουζούκι του ''Ρεμπέτικου'').

remp 591 o

                                           (ακορντεόν στην φωτο παίζει ο Στέφανος Μπλέτσας

Πιο κάτω πατώντας στο link που σας έχουμε, μπορείτε να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο You Tube για να απολαύσετε την μπάντα της οδού Αξενίδου στην πρώτη χρονιά, το 1993.

https://www.youtube.com/watch?v=EUZ03xtBYR4&fbclid=IwAR0AtUGGbdzp3vOiG9OhGpZQo_LFy7Qh146BtBfxaOJs0inO878VwCiJK6s

(κάντε εγγραφή στο κανάλι μας Larissorama οδηγός διασκέδασης στο You Tube για να βλέπετε ιστορικό αρχειακό υλικό της διασκέδασης στην Λάρισα, που θα ανεβάζουμε πλέον).

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ - Χριστούγεννα 1993

Πατσιώλης Γιάννης : Μπουζούκι - τραγούδι
Μουστάκα Βίκυ : Τραγούδι - ντέφι
Μαργιάνος Θανάσης Τραγούδι - μπαγλαμά
Καρμής Γιώργος ή (Λοίζος) :Τραγούδι - Κιθάρα
Παλιγιάννης Δημήτρης : Ακκορντεόν - Τραγούδι
Χώτος Μιχάλης : τζουράς
Αλεξόπουλος Σταύρος :Τουμπερλέκι - κρουστά

Τραγούδι ''Αγγελοκαμωμένη''

Τραγουδάνε οι Θανάσης Μαργιάνος, Μουστάκα Βίκυ και Γιάννης Πατσιώλης.

kir 59108 n

kir 59108 n

kir 59108 n

kir 59108 n

rempetiko 40371 o

Στο βίντεο που ακολουθεί: Ρεμπέτικο Λάρισας 16 & 17/01/1999
Πατσιώλης Γιάννης : Μπουζούκι - τραγούδι
Στεργίου Άννα : Τραγούδι - ντέφι
Σαπουνάς Θανάσης : Τραγούδι
Μαργιάνος Θανάσης : Τραγούδι - μπαγλαμά
Γρίβας Νίκος : Κιθάρα
Βασιλείου Βασίλης : Μπουζούκι - τουμπερλέκι
Μπετσάνης Γιώργος : Ακορντεόν

Διάρκεια βίντεο 57 λεπτά στο πιο κάτω link.

https://www.youtube.com/watch?v=wXEYx2YH7B0&fbclid=IwAR024NzzZtdGo64qJNP0SJvqF_1YgRWaqp2W4cwjHJOhxUa7RxGigd6ctog