52 χρόνια μετά λύθηκε το μυστήριο|Ποιος ήταν ο άντρας στο εξώφυλλο των Led Zeppelin;

Αφιερώματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποιος είναι αυτός ο γενειοφόρος άντρας στο εξώφυλλο των Led Zeppelin IV, ο καμπουριασμένος, που κουβαλάει ένα μεγάλο δέμα με ξύλα; Ο B. Edwards, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, έλυσε το 52χρονο μυστήριο.

Κοιτάζοντας ένα φωτογραφικό άλμπουμ ενώ διεξήγαγε έρευνα, ο Έντουαρντς εντόπισε μια φωτογραφία και, ως οπαδός των Led Zeppelin, «αναγνώρισε αμέσως τον άνδρα με τα ραβδιά».

led final e1636377692172Με επισημη κυκλοφορία το 1971, το Led Zeppelin IV έχει πουλήσει περισσότερα από 37 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και περιλαμβάνει την τεράστια επιτυχία Stairway to Heaven.

«Ήταν τέλειο!» είπε στο BBC ο Edwards. Από εκεί, κατάλαβε ποιος τράβηξε τη φωτογραφία το 1892 (Ernest Howard Farmer) και τελικά αναγνώρισε τη φιγούρα στην ίδια τη φωτογραφία: ενας ξυλοκόπος από το Mere, μια πόλη στο Wiltshire της Αγγλίας.

Δεκαετίες αργότερα, ο Robert Plant βρήκε μια έγχρωμη εκδοχή της φωτογραφίας σε ένα κατάστημα με αντίκες.

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ του 1971, βλέπουμε τη φωτογραφία να μετατρέπεται σε πίνακα ζωγραφικής με κορνίζα και να τοποθετείται στον τοίχο ενός μονότονου σπιτιού. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία του ροκ εν ρολ… Το μουσείο Wiltshire απέκτησε από τότε τη φωτογραφία και σχεδιάζει να τη συμπεριλάβει σε έκθεση του επόμενου έτους.

ledzel25

πηγή