22
Παρ, Οκτ
32 New Articles

Ορειβατικές εξορμήσεις του Ε.Ο.Σ. Λάρισας Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2021

Βουνό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Καταρτίσθηκε το πρόγραμμα των ορειβατικών εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (Ε.Ο.Σ. Λάρισας) από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο του 2021.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

*17/10/21 ΚΛΕΦΤΙΚΟ

Κυκλική πορεία στην κοιλάδα των Τεμπών. Η διαδρομή αρχίζει από την Αγία Παρασκευή και αφού περάσει από το παραπήνειο μονοπάτι ανηφορίζει για να συνεχίσει στο "κλέφτικο" (μονοπάτι που το χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να επικοινωνούν στα χρόνια της τουρκοκρατίας και της γερμανικής κατοχής) πάνω ακριβώς από τα Τέμπη. Στη συνέχεια κατηφορίζει έως την γέφυρα Τεμπών. Εκεί θα περιμένει η παλιά Τριζίνα για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Θα διασχίσουμε την κοιλάδα με την Τριζίνα έως το τέρμα της διαδρομής. Προσφορά του Συλλόγου Σιδηροδρομικών Λάρισας.

Β.Δ. : 1 με 2

Ώρες πορείας: 4

Αρχηγοί: Ράνια και Γιάννης Μάνθου.

eos larissas xionia Ασκιο 4

24/10/21 ΟΛΥΜΠΟΣ- ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ 2701 μ.

Ανάβαση σε μια από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου. Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το ΚΕΟΑΧ 1720 μ.

Β.Δ.: 2 με 3

Ώρες πορείας: 7

Αρχηγοί: Γιάννης Κράμαρης-Γιώργος Κατσίβελος

*30-31/10/21 ΠΑΓΓΑΙΟ 1956 μ.

Ανάβαση στο Παγγαίο γνωστό από την αρχαιότητα για τα αργυρωρυχεία και χρυσορυχεία του καθώς και για τη ναυπηγήσιμη ξυλεία του. Διαμονή στην όμορφη Καβάλα. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον Σύλλογο.

Αρχηγός: Ντίνος Πατσικουρίδης

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

-7/11/21 ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ-ΟΜΟΛΙΟ

Διάσχιση στον Κίσσαβο από ένα παλιό μονοπάτι το οποίο ο ΕΟΣ Λάρισας καθάρισε και σηματοδότησε πρόσφατα. Η διαδρομή ξεκινά από τα ιστορικά Αμπελάκια και αφού ανηφορίσει μέσα από καλντερίμι περνά τη ράχη και κατηφορίζει μέσα από καταπληκτικά τοπία ντυμένα με φθινοπωρινά χρώματα, καταλήγει στο Ομόλιο,

Β.Δ. : 1-2

Ώρες πορείας: 6

Αρχηγοί: Νίκος Δημόκας-.Θωμάς Καλύβας

-14/11/21: ΜΠΟΡΛΕΡΟ 2017μ - ΑΓΡΑΦΑ

Ανάβαση κορυφή από το χωριό Έλατος. Το μονοπάτι αρχικά περνά μέσα από πυκνό δάσος ελάτης και στη συνέχεια ανηφορίζει σε Αλπικό τοπίο αποκαλύπτοντας τις κορυφές των Αγράφων και της Πίνδου γενικότερα.

Β.Δ. : 2 με 3

Ώρες πορείας: 5-6

Αρχηγός : Στέλιος Γραμμουστιάνος

-21/11/21 ΛΙΜΝΗ ΛΟΓΓΑ

Βερδικούσια -Λίμνη Λογγά. Πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε Οξιές που τώρα το φθινόπωρο σχηματίζουν μια πολύχρωμη παλέτα με γήινα χρώματα.

Β.Δ.: 1 με 2

Αρχηγός : Γιώτα Παπαργύρη

-28/11/21: ΟΛΥΜΠΟΣ - ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΥΑ.

Η διαδρομή, μέρος ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος, αρχίζει από την Καρυά Ολύμπου και αφού περάσει από τις θέσεις Σέλωμα , Τρίχα Έλατα, Χαρβαλόβρυση και κάστρο Τιτνάτας καταλήγει πάλι στην Καρυά.

Β.Δ. : 2

Ώρες πορείας: 6

Αρχηγοί: Γιώργος Κατσίβελος-Περικλής Κοτοπούλης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

-5/12/21 ΙΤΕΑ -ΡΑΨΑΝΗ. ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ

Το παραδοσιακό αυτό πανέμορφο μονοπάτι, το οποίο καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε πρόσφατα από τον ΕΟΣ Λάρισας, είναι μέρος του Εθνικού μονοπατιού Ο2. Ξεκινά από την Ιτέα και αφού ανηφορίσει φτάνει στην κορυφή Ανεμόμυλος 462μ. Στη συνέχεια κατηφορίζει μέσα από μια ρεματιά γεμάτη βελανιδιές για να ανηφορίσει και πάλι μέχρι την γραφική Ραψάνη 550μ. με το περίφημο κόκκινο κρασί της.

Β.Δ.: 1-2

Ώρες πορείας : 5

Αρχηγός: Κώστας Τσούτρας

-11-12/12/21 ΚΙΣΣΑΒΟΣ. ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 1500 μ. -ΚΑΛΥΨΩ

Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Κισσάβου . Την επόμενη θα γίνει καθαρισμός και σήμανση ενός από τα πιο γνωστά μονοπάτια του Κισσάβου Καταφύγιο-Καταρράκτης Καλυψούς. Περισσότερες λεπτομέρειες από το σύλλογο.

Β.Δ: 1

Αρχηγός: Νίκος Δημόκας

-19/12/21 ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ

Παλιοί Πόροι - Παλιός Παντελεήμονας και επιστροφή. Η διάσχιση θα έχει εορταστικό χαρακτήρα λόγω της εγγύτητας με τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το πανέμορφο αυτό μονοπάτι περνά μέσα από κατάφυτη περιοχή και σχετίζεται με δυο πολύ γραφικά και πετρόχτιστα χωριά. Στον Παλιό Παντελεήμονα θα γίνει στάση για καφέ και γλυκό και στους Παλιούς Πόρους στάση για φαγητό και άφθονο καλό κρασί.

Β.Δ.:1

Αρχηγός: Λίλια Παπαργύρη

Σημείωση: Εάν κατά την διάρκεια των γιορτών γίνουν κάποιες εξορμήσεις θα ανακοινωθούν από το σύλλογο.

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr