29
Παρ, Μαρ
37 New Articles

Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος - παροχές - δυνατότητες - πληροφορίες

Βουνό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ένα από τα αγαπημένα σπορ και χόμπυ για την περίοδο του χειμώνα είναι το σκι στο χιόνι. Για τους λάτρεις αναπτύχθηκαν σε όλη την Ελλάδα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα,

άλλα με περισσότερες και άλλα με λιγότερες παροχές. Άλλωσστε πάντα θα υπάρχουν αρχάριοι και έμπειροι, αναζητώντας αντίστοιχα βουνά και πίστες με βαθμούς δυσκολίας. Και βέβαια πολύς κόσμος που ανεβαίνει στα βουνά και στα χιονοδριομικά κέντρα απλά για αναψυχή και βόλτα, χωρίς να κάνει σκι.

Πιό κάτω υπάρχουν πληροφορίες για τα χιονοδρομικά κέντρα, ενημερωθείτε και απολαύστε τα. Στο κάθε χιονοδρομικό θα βρείτε και σχετικό link, αν θέλετε να δείτε το site του για περισσότερες πληροφορίες.

dynafit mountopia action chrissi brennsteiner

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, με 23 πίστες συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων για όλα τα επίπεδα ικανότητας και πολλές ανέσεις και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό σκιέρ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1976 και από τότε άλλαξε κυριολεκτικά την οικονομική και κοινωνική μορφή της γύρω περιοχής.

Η Αράχωβα, οι Δελφοί, η Αγόριανη, ο Πολύδροσος, η Ιτέα και γενικά οι περιοχές που εφάπτονται του ορεινού όγκου του Παρνασσού απέκτησαν μεγάλη οικονομική αξία. Το βουνό δέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών.

Το χιονοδρομικό του τερέν απλώνεται σε δύο διαφορετικές περιοχές, τα Κελλάρια και τη Φτερόλακκα. Το 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού του που αφορούσε τα Κελλάρια. O νέος υπερσύγχρονος αναβατήρα τύπου Combi με την ονομασία «Αφροδίτη - Βάκχος» περιλαμβάνει τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα με 8-θέσιες καμπίνες (8 MGD) «Αφροδίτη» και τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα με 6-θέσιες καρέκλες και 8-θέσιες καμπίνες (6/8 CGD) «Βάκχος». Οι δύο αναβατήρες συνδέονται στον ενδιάμεσο σταθμό στα Κελλάρια 1950 και έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν συνδυαστικά ή ανεξάρτητα.
Επίσης, το 2014 το Χ.Κ. Παρνασσού απέκτησε του ειδικό σήμα λειτουργίας Τουριστικών Υποδομών από τον ΕΟΤ, με την πιστοποίηση «ELOT EN ISO 14001:2004» από την QMSCERT.
Υψόμετρο: 1.640μ. – 2.260μ. Σύνολο αναβατήρων: 17 Σύνολο πιστών: 23 Συνολικό μήκος πιστών: 34 χλμ. Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα 180 χλμ. – Θεσσαλονίκη 365 χλμ. - Πάτρα 160 χλμ.

Τηλ: 22340 22700, Web site: www.parnassos-ski.gr

PARNASSOS

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο είναι προσιτή από ένα οδικό δίκτυο το οποίο αποχιονίζεται συνεχώς.

Από Αθήνα (180 χλμ.): Φτάνοντας στη Λιβαδειά επιλέγεις τη διαδρομή: Τιθορέα – Αμφίκλεια – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Τιθορέα – Αμφίκλεια – Πολύδροσος – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Αράχωβα – Διασταύρωση – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Από Θεσσαλονίκη (370 χλμ.): Φτάνοντας στη Λαμία ακολουθείς την Εθνική οδό προς Αθήνα και λίγο πριν τη διασταύρωση Θερμοπυλών βγαίνεις στην έξοδο δεξιά προς Άμφισσα – Πάτρα. Στο χωριό Γραβιά στρίβεις αριστερά προς Μαριολάτα – Λιλαία – Πολύδροσο – Αμφίκλεια.

Από Πάτρα (160 χλμ.): Ακολουθείς τη διαδρομή Ναύπακτος – Ιτέα. Μετά επιλέξεις μεταξύ Ιτέα – Δελφοί – Αράχωβα – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ή Ιτέα – Αμφισσα – Γραβιά – Λιλαία – Πολύδροσο – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

 

bee pappas συμβουλος 4

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Πήλιο είναι από μόνος του ένας ελκυστικός προορισμός. Χειμώνα-καλοκαίρι. Αν συνδυαστεί με χιόνι και σκι, μαγνητίζει ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες. Πριν καταλήξεις με την παρέα σου σε κάποια γραφική ταβέρνα ή στο δωμάτιο, δίπλα στο τζάκι, κάντε μια βόλτα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Υπάρχουν χώροι στάθμευσης για 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο και ιατρείο. Αν δεις κανένα Κένταυρο την ώρα που κατεβαίνεις τις πλαγιές, μην παραξενευτείς. 

Λειτουργούν αναβατήρες που εξυπηρετουν 450-500 άτομα την ώρα δίνοντας την δυνατότητα στους σκιερ,να φτάσουν στις πίστες Θέτις, Φαλκονέρα, Πανόραμα και των αρχαρίων συνολικού μήκους 5 χλμ.
Το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ δημοφιλές και πολυσύχναστο κατά της διάρκεια της χειμερινής περιόδου.Εκτός από σκι μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες χειμερινές δραστηριότητες.Το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες βρίσκεται σε μια θαυμάσια γραφική περιοχή του Πηλίου,όπου,η φύση βρίσκεται απόλυτα σε αρμονία,προσφέροντας πανοραμικά μαγευτική θέα,στην πεδιάδα και γαλάζια νερά του Αιγαίου και του παγασητικού.
Τέλος το κέντρο διαθέτει καταφύγιο με 80 διαθέσιμα κρεβάτια,καθώς επίσης και μια επιλογή από εγκαταστάσης όπως εστιατόρια,cafe bar και αναψυκτήριο.

Υπάρχουν πέντε χιονοδρομικοί διάδρομοι (πίστες) συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων:

4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων, εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)
1 πίστα Δρόμων Αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χιλιομέτρων με μια διαδρομή σε ένα περιβάλλον από οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.

xionodromiko pilio

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Πήλιο, στη θέση Αγριόλευκες. Απέχει 2 χλμ. από τον οικισμό Χάνια, 8 χλμ. από τον οικισμό του Αγ. Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο.

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χιονοδρομικό Κέντρο:24280-73400

Site: www.pelionski.gr

Xιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου το οποίο βρίσκεται σαράντα χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων και μόλις είκοσι χιλιόμετρα από την Πύλη. Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1.500μ, μία μπλε μήκους 400μ και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1.170μ και ένας συρόμενος μήκους 350μ. Ο εναέριος αναβατήρας λειτουργεί και για περιήγηση. Ακόμη υπάρχουν και δύο μηχανήματα επίστρωσης χιονιού, δύο καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και δύο σαλέ. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι. Υπάρχει μεγάλος και άνετος χώρος παρκινγκ στη βάση του χιονοδρομικού και η πρόσβαση είναι ασφαλής και άνετη χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

xionodromiko περτουλι

Πυκνά δάση,ορμητικά ποτάμια,ψηλές βουνοκορφές,πανέμορφα τοξωτά γεφύρια,ζεστοί άνθρωποι συνθέτουν το σκηνικό σε μια περιοχή που η φύση ήταν γενναιόδωρη.

Η ευρύτερη περιοχή της Ελάτης και του Περτουλίου κρύβει ομορφίες έτοιμες να σας εκπλήξουν και να σας θυμίσουν ότι τα απλά παράγματα είναι και τα πιο απολαυστικά.Ξεκινώντας από μια απλή περιήγηση και φτάνοντας στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου θα αποκομίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Facebook Page: facebook.com/pertouli.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χιονοδρομικό Κέντρο: 6976-369821, 2434 350100.

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524 μ. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακατσαλάν βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Είναι ένα από τα πιο γνωστά Χιονοδρομικά Κέντρα. Το βουνό, εκτός από τις δραστηριότητες, προσφέρει εξαιρετική θέα. Αν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείς να δει το Θερμαϊκό κόλπο αλλά και την κορυφή του βουνού των θεών. Τον Ολυμπο. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες, φιλικές και για σκιέρ που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των φίλων του σκί, καθώς είναι από τα ελάχιστα της χώρας με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού. Δημιουργήθηκε το 1994 και είναι το υψηλότερο κέντρο χειμερινών σπορ, αφού η βάση του αγγίζει τα 2050μ. και η κορυφή του τα 2.480μ.,όπoυ βρίσκεται ο υψηλότερος αναβατήρας της Ελλάδας.

slopes ski map καιμακτσλαν

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:23810-32001

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν
Μετά από λίγο, στη διχάλα που θα συναντήσεις, όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσεις, θα σε οδηγήσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν (ακολουθεί τις πινακίδες προς τον Άγιο Αθανάσιο). Η διαδρομή των 49 χιλιομέτρων είναι πρώτης προτεραιότητας εκχιονισμού.

Site: www.kaimaktsalan.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι θα βρεις 18 πίστες σκι, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Λειτουργεί οργανωμένη σχολή σκι για τους αρχάριους, με συμβουλές για τους προχωρημένους. Εχει επεκταθεί και ανανεωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και θεωρείται από τα οργανωμένα Χιονοδρομικά Κέντρα, με αρκετές ανέσεις.

sky centerβελουχι

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου
Απέχει 284 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 78 χιλιόμετρα από την Λαμία, 368 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Καρπενησίου.

Τηλ.: 22370 21060

Site: www.velouxi.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Σ' ένα οροπέδιο του Βελουχίου σε υψόμετρο 1840μ. στη θέση Διαβολότοπος, βρίσκεται το Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από την όμορφη πόλη του Kαρπενησίου.Το χιονοδρομικό κέντρο δημιουργήθηκε το 1974 και το 1995 κατάφερε να λειτουργήσει σαν ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία είχαν ολυμπιακές προδιαγραφές.

Διαθέτει 10 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς, με 7 αμαβατήρες και με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.200 ατόμων την ώρα. Ακόμα στο χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου μπορείτε να βρείτε καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκί και μηχανοκίνητων έλκηθρων, σχολή σκι.Τέλος λειτουργούν σαλέ φιλοξενίας 100 ατόμων, εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες. Από την κορυφή των αναβατήρων μπορείτε να θαυμάσετε την θέα πρoς την πόλη του Καρπενησίου αλλά και προς τα βουνά της περιοχής.

karpenisibanner

Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου βρίσκεται σε απόσταση 12χλμ. από το Καρπενήσι, σ΄ένα οροπέδιο του Βελουχίου και από τότε διαρκώς βελτιώνεται. Από τους αναβατήρες έχεις υπέροχη θέα προς την πόλη, τα βουνά της περιοχής, αλλά και όλης της Κεντρικής Ελλάδας. Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 1840μ. υπάρχει το ορειβατικό καταφύγιο “Τάκης Φλέγκας” που ανήκει στην Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και το οποίο προσφέρει θαυμάσια θέα σε ένα πραγματικό αλπικό τοπίο. Απέχει από το Καρπενήσι 12 χιλιόμετρα και μπορεί να φιλοξενήσει 30 άτομα.

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χιονοδρομικό Κέντρο:22370-22002

 

Χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου

To χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου είναι ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα με άγριο ορεινό τοπίο και απαιτητικές πίστες. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Μέτσοβο, κοντά στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο οροπέδιο Πολιτσιές. Οι επιλογές για διαμονή και φαγητό είναι αρκετές, κυρίως στο Μέτσοβο και τα γύρω χωριά. Υπάρχουν ακόμη καταστήματα ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει τρεις αναβατήρες και 6 πίστες με ποικιλία διαδρομών και δυσκολίας. Η μαγευτική τοποθεσία κατάφυτη από οξιές και πεύκα καθιστά την κατάβαση στις πίστες πρωτόγνωρη εμπειρία. Η βάση του βρίσκεται στα 1550 μ., ενώ το υψηλότερο σημείο του φτάνει τα 1700μ.

maxresdefaultμετσοβο

Στην αφετηρία του χιονοδρομικού βρίσκονται πέντε ξύλινοι οικίσκοι στους οποίους κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει τον απαραίτητο εξοπλισμό ski και snowboard, καθώς επίσης να πραγματοποιήσει και διαδρομές στο οροπέδιο ή γύρω από την τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου, με snowmobile και ομαδικές εκδρομές με το snow truck.

Επίσης, στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί εστιατόριο, καφέ-μπαρ καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε πίστα με συνθετικό τάπητα, η οποία λειτουργεί όλο το χρόνο, καθώς και πίστα χιονοτσουλίθρων (tubing), η οποία και αυτή είναι σε θέση να λειτουργεί όλο το χρόνο, αφού είναι κατασκευασμένη με συνθετικό τάπητα.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:26560-41345

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιου απέχει λίγοτερο από μισή ώρα από το γραφικό Μέτσοβο. Είναι το νεότερο από τα Χιονοδρομικά Κέντρα – resort της χώρας. Διαθέτει 13 πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders. Επίσης εκεί θα βρεις πέντε αναβατήρες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Πάρκο στο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο ζωή και δράση για ενήλικες, παιδιά, οικογένειες,

xk anilio metsovo1

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου βρίσκεται σε απόσταση 17 λεπτών από το γραφικό Μέτσοβο. Έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7 χλμ από την Έξοδο Ανηλίου), Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα 454 χλμ. – Θεσσαλονίκη 213 χλμ. – Πάτρα 260 χλμ. – Ιωάννινα 49 χλμ.

Τηλέφωνο: 698 076 0850

Site: www.anilioadventurepark.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου-Βερμίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμενο Χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530μ.και απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 20 χιλιόμετρα από την Νάουσα και 95 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μέσω της Εγνατία οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας Σελίου, ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου. Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ έκτασης 36 στρεμμάτων, από τα οποία τα 6 είναι ασφαλτοστρωμένα και τα 30 χαλικοστρωμένα.

image122271679 σελι βερμιο

Ακόμα το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων, όπου η ταυτόχρονη και άνετη άθληση χιλιάδων χιονοδρόμων, είναι καθημερινότητα. Επίσης διαθέτει μονοπάτια πορείας ορειβασίας. Διασχίζεται από το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4.

Τέλος οι άριστες συνθήκες χιονιού, ο ελεύθερος ορίζοντας, η εκπληκτική ηλιοφάνεια,και η περιορισμένη υγρασία προσδίδοθν στους επισκέπτες πλεονεκτήματα για αν το επισκεφθούν.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:23310-26237

Site: www.seli-ski.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια

Ένα καταπληκτικό δάσος από λυγερόκορμες οξιές, θεόρατα πεύκα και έλατα κυκλώνει την τοποθεσία Τρία Πέντε Πηγάδια στη δυτική πλευρά του Βερμίου. Σε αυτό το μέρος ακόμα και η ανάβαση από τη βάση του χιονοδρομικού στις πίστες, είναι μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς διασχίζει πυκνά, ολόλευκα δάση.Το χιονοδρομικό κέντρο οφείλει την ιδιόμορφη ονομασία του στις τρεις πηγές, που βρίσκονται στη βάση του στα 1430μ., καθώς και στις πέντες πηγές που υπάρχουν στα 1800μ.

Οι αμφιθεατρικές δασωμένες πλαγιές του βουνού δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό κατάλληλο για σκί και για άλλες χειμερινές δραστηριότητες.
Σε απόσταση μόλις 17 χλμ.από την Νάουσα, το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα της χώρας. Άρχισε τη λειτουργία του στα τέλη της δεκατετίας του '70 από τον Ελληνικό ορειβατικό σύλλογο Νάουσας. Βασικό του πλεονέκτημα αποτελεί η εγκατάσταση απο το 2002 ενός σύγχρονου συστήματος τεχνητής χιόνωσης σε όλες τις πίστες καταβάσεων.

3 5Πηγαδια

Στη βάση του χιονοδρομικού λειτουργούν ξενοδοχείο με εστιατόριο και καφέ, ξενώνας-καταφύγιο, καφετέρια, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και οργανωμένη σχολή εκμάθησης σκι με 25 δασκάλους. Επίσης υπάρχει ασφαλτοστρωμένος χώρος στάθμευσης 800 θέσεων και πάρκινγκ για τροχόσπιτα. Το κέντρο λειτουργεί από τον Δεκέμβριο μέχρι και τα μέσα Απριλίου.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:23320-44981-5

Facebook Page: 3-5pigadia.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Πρόκειται για το νεότερο Χιονοδρομικό της Κεντρικής Μακεδονίας βόρεια της Αθήνας και νότια της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με έλατα. Έχει σύγχρονους αναβατήρες και σχετικά εύκολες πίστες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους και μέτριους χιονοδρόμους. Στα υπέρ του Χιονοδρομικού είναι ο οικισμός Παλιό Ελατοχώρι με πανέμορφους ξενώνες και ταβέρνες.

Άρχισε να λειτουργεί πλήρως από το 2003, ενώ το 2000 ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος μήκους 8χλμ. που συνδέει το Ελατοχώρι με το χιονοδρομικό κέντρο. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2001 με την τοποθέτηση ενός συρόμενου αναβατήρα μήκους 700μ.και σε υψόμετρο 1.800μ.Την ίδια περίοδο εγκαταστάθηκε ένα ακόμη baby lift καθώς και χώρος στάθμευσης.Φιλοξενεί περίπου 50000 επισκέπτες ετησίως, που το προτιμούν για τις πίστες συνολικού μήκους 14χλμ και για το πυκνό δάσος μέσα στο οποίο βρίσκεται.

ski saleελατοχορι

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χιονοδρομικό Κέντρο:23510-82994

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1450 μέτρων και απέχει 8 χιλιόμετρα απο το χωριό του Ελατοχωρίου, 105 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 120 χιλιόμετρα από την Λάρισα.

Site: www.elatohori-ski.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Μέσα σε δάσος από οξυές και πεύκα, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά. Πρόκειται για δημιούργημα του Eλληνικού Oρειβατικού Συλλόγου Σερρών. Διαθέτει δύο πίστες και 3 αναβατήρες. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει πίστα φωτιζόμενη, κατάλληλη για νυχτερινό σκι.

Το δάσος του Λαϊλιά είναι ένα μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφθεί καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.Θεωρείται ένας μοναδικός παράδεισος με χιλιόχρονη παράδοση και ιστορία.

Το χιονοδρομικό κέντρο στη βόρεια πλευρά στα 1600μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, είναι η επιπρόσθετη ανταμοιβή γι' αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την άθληση με την αναζοωγόνηση σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της χώρας.

lailias sale21

Η θέα από το περίπτερο είναι το λιγότερο καταπληκτική.Στο ισόγειο του περιπτέρου λειτουργεί εστιατόριο, στον πρώτο όροφο λειτουργεί καφετέρια και στον δεύτερο όροφο είναι τα γραφεία και τα δωμάτια για τους σκιέρ, που θέλουν να διανυκτερεύσουν εκεί.

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά απέχει 26 χλμ από τις Σέρρες και 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Απέχει 660 χλμ από την Αθήνα και 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:23210-62400

Site: www.lailias.com

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Bιτσίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου είναι ένα μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο, που ιδρύθηκε με χαρακτήρα κυρίως αθλητικό. Αγαπήθηκε πολύ από τους επισκέπτες του. Οι πίστες του καλύπτουν τις απαιτήσεις αρχαρίων και έμπειρων. Πολλές φορές μάλιστα λειτουργεί και απόγευμα.

Με θέα τις πλαγίες του όρους Βίτσι και περικυκλωμένο από τη λίμνη της Καστορίας,τη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα,τη Βεγορίτιδα και την λίμνη των πετρών,το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου είναι από τα μικρότερα της Ελλάδας. Ωστόσο, το μεγεθός του είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη φυσική του ομορφιά.

βιτσι

Το χιονοδρομικό βρίσκεται σε απόσταση 23χλμ. Από την πόλη της Καστοριάς,σε υψόμετρο 1.650μ.Η διαδρομή διασχίζει ένα πυκνό δάσος οξιάς, περνάει κοντά από τα χωριά Βυσσινιά, Οξιά και Πολυκέρασος και αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία.Η ψηλότερη κορυφή του φτάνει τα 2.128μ. και αποτελεί φυσικό όριο ανάμεσα στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:23850-45800-1

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου

Το Χιονοδρομικό Βιτσίου βρίσκεται μόλις 23 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Καστοριάς. Χιλιομετρικές αποστάσεις από άλλες πόλεις: Αθήνα 591 χλμ. – Θεσσαλονίκη 217 χλμ. – Πάτρα 397 χλμ.

Facebook Page: facebook.com/Kastoria.Ski

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία της Πίνδου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τα Γρεβενά, στην καρδιά της Πίνδου, εκεί όπου η φύση είναι μοναδική. Σε υψόμετρο 1.720 μ. Στα πολύ θετικά του είναι ότι, έχει μεγάλη σεζόν χρονικής διάρκειας, αφού το χιόνι είναι πολύ έως την άνοιξη.

Διαθέτει 18 πίστες για όλα τα επίπεδα δυσκολίας με συνολικό μήκος 19.5 χιλιόμετρα και έχει την μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα, μήκους 3.860 μέτρων. Εκτός από σκί μπορει να δοκιμάσει κάποιος snowboard και παιχνίδια με μηχανοκίνητα snowmobiles, τσουλήθρα στο χιόνι με φουσκωτές βάρκες!

Στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου υπάρχουν καταστήματα από τα οποία μπορεί κάποιος να νοικιάσει εξοπλισμό σκι καθώς και εστιατόρια, καφέ, μπαρ. Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται άνετα με το αυτοκίνητο.

χιονοδρομικο Βασιλιτσας

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας:24620-84850

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Η Βασιλίτσα απέχει 45 χλμ από την πόλη των Γρεβενών. Από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού 43 χλμ (κόμβος Κηπουρειό-Shell-STRATA).

Από Αθήνα Οδικώς

Αθήνα > Λαμία > Δομοκός > Καρδίτσα > Τρίκαλα > Καλαμπάκα > Γρεβενά >Βασιλίτσα

Από Θεσσαλονίκη οδικώς (μέσω Εγνατίας οδού):

Θεσσαλονίκη > Βέροια > Κοζάνη > Γρεβενά >Βασιλίτσα

Site: www.vasilitsa.com

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Πισοδέρι βρίσκεται στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα του Βερνίου 19 χλμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1600-1900μ., όπου σχηματίζεται αυχένας στη διάβαση Βίγλας –Πισοδερίου. Στην θαυμάσια αυτή τοποθεσία, μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από οξιές, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

89730 Vigla Pisoderi ski center 9

 

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας μπορούν να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Υπάρχουν 10 πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις κατηγορίες skier και snowboarder. Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 5 αναβατήρες, 3 συρόμενοι και 2 εναέριοι, ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η πανοραμική θέα της Πρέσπας από τις κορυφές των πιστών είναι μαγευτική, γιατί συνδυάζεται με τη θέα των γύρω χιονισμένων βουνοκορφών.

Το χιονοδρομικό κέντρο έχει ψηφιστεί μέσα στα 100 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης καθώς οι εγκαταστάσεις του είναι πλέον εξελιγμένες.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:23850-45800-1

Site: www.vigla-ski.com

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου. Μπορεί να μην είναι το χιονοδρομικό που απευθύνεται στους μανιώδεις σκιέρ, έχει όμως μερικές δύσκολες πίστες και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα. Επίσης είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.

slopesmap mainalo new.2ef60dcf891b2c479923a65ad962c857

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου απέχει 162 χλμ από την Αθήνα, 120 χλμ από την Καλαμάτα, 90 χλμ από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη. Είναι το κοντινότερο στην Αθήνα. Aπό την Εθνική Οδό θα βγείτε στην έξοδο αμέσως μετά τα διόδια Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Λεβίδι, που είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση. Μετά θα περάσετε το χωριό Κάψια και θα στρίψετε για το Χιονοδρομικό στις πινακίδες που θα συναντήσετε αριστερά σας τρία χιλιόμετρα μετά το Κάψια.

Site: www.mainaloski.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:27960-22227

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας, στα όρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και βρίσκεται στις πλαγιές του Φαλακρού Όρους του νομού Δράμας σε υψόμετρο 1720μ., στην περιοχή Άγιο Πνεύμα. Είναι το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, με πλεονέκτημα να έχει τη μακρύτερη χιονοδρομική περίοδο. Είναι αρκετά οργανωμένο, με εγκαταστάσεις που συνεχώς εκσυγχρονίζονται και αναπτύσσονται. Διαθέτει 20 πίστες και 9 αναβατήρες, 2 εναέριους και 7 συρόμενους. Προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία σκι, όπως συμβαίνει και σε άλλα φημισμένα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λειτουργούν, επίσης, σχολές σκι, καταστήματα με τον απαραίτητο εξοπλισμό και επίσης τρία σαλέ για φαγητό και ύπνο.

falakro747 XL

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού απέχει 42 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας. Η πρόσβαση είναι εύκολη ακολουθώντας τις πινακίδες.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:25210-41822

Site: www.falakro.gr

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρια

Σε υψόμετρο 1600μ. και μόλις 7 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα Κορινθίας, το Αθλητικό κέντρο είναι το πιο κοντινό στην Αθήνα χιονοδρομικό (160χλμ), φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις ορεινές δραστηριότητες του νομού καθώς και δυναμικό πόλο έλξης τουρισμού.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είναι ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά αφού λειτουργεί από το 2007. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά και αρχάριους. Διαθέτει ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ 200 θέσεων!

Διαθέτει μια πίστα babylift 100 μέτρων, συρόμενο αναβατήρα 400μ., σαλέ σύγχρονων εγκαταστάσεων, χιονοδρομικό εξοπλισμό για ενοικίαση καθώς και snowmobiles για περιήγηση μέχρι τη λίμνη Δασίου και το σπήλαιο του Ερμή.

slide6.jpg ΖΗΡΕΙΑ

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Από Αθήνα:
Ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Μετά από περίπου 1 ώρα, βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια ακολουθήστε τη σήμανση προς Τρίκαλα Κορινθίας. Διασχίζοντας τους οικισμούς των Τρικάλων συνεχίζετε ευθεία και μετά από σχεδόν 1 ώρα και 45 λεπτά συνολικής οδήγησης θα βρεθείτε στο χιονοδρομικό κέντρο.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:27430-22229

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά της Ελλάδας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι από τα πιο κοντινά στην Αθήνα και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Υπάρχουν συνολικά δεκατρείς πίστες και οκτώ αναβατήρες, που περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, συνολικού μήκους 20 χλμ. Παράλληλα λειτουργούν δύο ξύλινα σαλέ, εστιατόρια και καφετέριες στις θέσεις Ξερόκαμπος και Βαθιά Λάκκα, σχολή ενοικίασης-πώλησης εξοπλισμού χιονοδρομίας καθώς και σχολή εκμάθησης σκι από έμπειρους δασκάλους.
Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων Η πρόσβαση σε αυτό από τα Καλάβρυτα είναι πάντα εύκολη και ιδιαίτερα όμορφη, μέσα από το ελατοδάσος.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν ειδικές πίστες για mogulsski και snowboard, διαδρομές crosscountryski και το μοναδικό πάρκο snowtubes. Στο χώρο του χιονοδρομικού στην κορυφή Νεραϊδοράχη και σε υψόμετρο 2340μ. εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο Αρίσταρχος (προς τιμή του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου Αρίσταρχου), του αστεροσκοπείου Αθηνών με διάμετρο 2,3 μ., το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Το τηλεσκόπιο μπορεί και παρατηρεί αντικείμενα σε απόσταση 5 δις ετών φωτός.

3687827.jpgkalabryta

Πώς θα πάω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Πατρών η διαδρομή είναι γρήγορη και πολύ πιο ασφαλής. Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα 204 χλμ. – Θεσσαλονίκη 553 χλμ. – Πάτρα 102 χλμ. – Ιωάννινα 303 χλμ.

Site: www.kalavrita-ski.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:26920-22360

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Παγγαίο

Σε απόσταση περίπου 40χλμ. από την Καβάλα βρίσκεται το Χιονοδρομικό κέντρο Παγγαίου, στην κοιλάδα του Ορφέα.

Πρόκειται για το μικρότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, το οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι εκτός λειτουργίας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984 σε υψόμετρο 1950μ.

PAGEO

Διαθέτει δύο πίστες, έναν συρόμενΟ αναβατήρα και έναν babylift. Επίσης,στις εγκατάστασεις είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί και καταφύγιο συνολικής δυναμικότητας 90 ατόμων.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Χιονοδρομικό Κέντρο:22510-231067

------------------------------------------------

map χιονοδρομικα

Με την ελπίδα οι πληροφορίες να σας είναι χρήσιμες, σας ευχόμαστε καλές διαδομές και με προσοχή. Να έχετε μαζί σας τον σωστό εξοπλισμό, όλα τα απαραίτητα, να κοιτάξετε το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε και τον καιρό. Γιατί και η περιπέτεια χρειάζεται οργάνωση.

snowboard

 

 

 

 

 

 

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr