04
Τετ, Οκτ
16 New Articles

4η Συνάντηση Φίλων των Αγράφων – για την σωτηρία της Καζάρμας (Ζυγουρολίβαδου)

Βουνό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων της λίμνης Πλαστήρα η 4η Συνάντηση φίλων των Αγράφων.

 

Θα είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση της κορυφογραμμής Καζάρμα (Ζυγουρολίβαδο, Πυροφυλάκιο)-Βουτσικάκι όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας δηλώνει ότι οι υποσχέσεις ότι «δεν θα μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στα πανέμορφα βουνά των Αγράφων» μένει κενό γράμμα καθώς εγκρίθηκε η εγκατάσταση εννέα ανεμογεννητριών στην πανέμορφη κορυφογραμμή πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα, στα όρια του δήμου Αργιθέας και Μουζακίου.

ΔΕΝ θα αφήσουμε να περάσει η υποβάθμιση του τόπου και η υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών!

ΔΕΝ θα αφήσουμε να ακυρωθεί η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής με αφετηρία τα βουνά μας και την Λίμνη Πλαστήρα, ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους.

Η πανέμορφη και περίβλεπτη απ’ όλη την Καρδίτσα, την Λίμνη Πλαστήρα και μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας κορυφογραμμή Ζυγουρολίβαδο – Καζάρμα – Πυροφυλάκιο, πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα, οδεύει προς ισοπέδωση για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες και όλες οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με αφετηρία τα βουνά μας και την Λίμνη Πλαστήρα, ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους, ακυρώνονται με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Περιμένουμε τους φίλους των Αγράφων, των βουνών και της ελληνικής φύσης σ΄ αυτό το αγωνιστικό αντάμωμα!''

1690746628679

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 19/8

Πρωί. Υποδοχή συμμετεχόντων στο ορειβατικό καταφύγιο.
10:30 εθελοντική δράση σε μονοπάτι της περιοχής.
19:00 χαιρετισμοί εκπροσώπων συλλόγων και πολιτών.
19:30 ενημέρωση για τις εξελίξεις από τον Χ. Φασούλα (μέλος του Δικτύου Αγράφων) και συζήτηση για τον προγραμματισμό δράσεων.
21:30 βραδιά με ελληνική μουσική.

Κυριακή 20/8

Πεζοπορία στην Καζάρμα
Αφετηρίες:

Καρδίτσα, πέτρινη τράπεζα 07:00

Ορειβατικό καταφύγιο 07:30

Διάσελο Αγ. Νικολάου Βλασίου 08:45

Συνάντηση στο διάσελο Φυλακτής (Παλιομάντρι) και πορεία στο πυροφυλάκιο στην κορυφή της Καζάρμας (Ζυγουρολίβαδο)

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6974110853

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr