Γυμναστήριο Kalfountzos GYM: ιστορία από το 1978

Άθληση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από το 1978 το ''Kalfountzos GYM'' γράφει στην Λάρισα την δική του ιστορία στον χώρο της γυμναστικής και του, σε υψηλό επίπεδο, αθλητισμού.

 

Ιδρυτής του βέβαια ο αείμνηστος Παναγιώτης Καλφούντζος, μεγάλος δάσκαλος του tae kwon do και σε πανελλαδικό επίπεδο, για την ιστορία του οποίου θα αναφερθούμε στο τέλος της παρουσίασης.

***Από αυτήν την σεζόν το γυμναστήριο ανοίγει από τις 7 το πρωί, ώστε να καλύψει όσους και όσες θέλουν πρωινή γυμναστική, αλλά και τον κόσμο που δουλεύει όλη την ημέρα, δεν έχει χρόνο και θέλει να γυμναστεί, πριν ξεκινήσει την εργασία του, πρωί πρωί.

Το γυμναστήριο
Με επιμονή, φροντίδα για ανανέωση συνεχώς των χώρων με σύγχρονα μηχανήματα και μεθόδους, συνέπεια και σεβασμό στην ιστορία του γυμναστηρίου, η υπεύθυνη Ευαγγελία Καλφούντζου είναι πανταχού παρούσα και επιμελείται τα πάντα, καθοδηγώντας μια έμπειρη και σύγχρονη ομάδα γυμναστών-εκπαιδευτών-προπονητών.

καλφ 839 n

ΒΑΡΗ, ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ κλπ. για χτίσιμο σώματος

Στο Kalfountzos GYM σε ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον χτίζεις το σώμα σου, αδυνατίζεις, συσφίγεις τα σημεία που έχουν χαλαρώσει, ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, διώχνεις το άγχος.

Προγράμματα γυμναστικής ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΈΝΑ ΣΕ ΕΣΑΣ και στην εποχή, για να βελτιωθείτε και να είστε σε φόρμα.

Καθημερινά ατομικά προγράμματα σχεδιασμένα μόνο για εσάς.
Τηλεφωνήστε για περισσότερα και για ραντεβού.

Τηλ:2414 005262, 6983 26 03 16

Με 3 αίθουσες γύμνασης.
Με τμήματα:
-Tae kwon do παίδων εφήβων και ενηλίκων
-Kick boxing παίδων και ενηλίκων
-Body Building
-Full body workout
-Tae bo
-Hapkido.
-Αυτοάμυνας
-Αδυνατίσματος-σύσφιξης-ευεξίας
-Pilates mat & props
-T.r.x.
-Fit vibe.
-Γιόγκα
-Σάουνα

gymn 08 n

gym 6403145269248 n

adinatisma 88992

ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ

Βελτιώστε το σώμα σας, την αντοχή και την φυσική σας κατάσταση, αδυνατίστε γρήγορα με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκγύμνασης και καύσης του περιττού λίπους.

Επιστημονική άσκηση και διατροφή για απώλεια βάρους, γράμμωση. Με μείωση του άγχους, βελτίωση της διάθεσης, κατακτάτμε στόχους με σωστό τρόπο.

Καθημερινά ατομικά προγράμματα σχεδιασμένα μόνο για εσάς.

Τηλεφωνήστε για περισσότερα και για ραντεβού για πρόγραμμα.

Τηλ:2414 005262, 6983 26 03 16

topiko paxos

-------------------------------------------

Ας δούμε τα τμήματα, αναλύοντας και τα δεδομένα του κάθε τμήματος ή και αθλήματος, με σκοπό να γνωρίσει και ο πιο αδαής, τι είναι το κάθε άθλημα.

Tae Kwon Do
Πριν πούμε οτιδήποτε για το Tae Kwon Do, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, το Κalfountzos GYM είναι αδιαφιλονίκητα πρωτοπόρο σε αυτήν την πολεμική τέχνη, αφού ο ιδρυτής και αείμνηστος Καλφούντζος Παναγιώτης ήταν ο πρώτος του είδους και πρωτοπόρος στην Λάρισα (ξεκίνησε το 1978 στην οδό Παύλου Μελά), με πανελλαδική αναγνώριση και εκτίμηση από όλο τον χώρο.
Στο Kalfountzos GYM λειτουργούν τμήματα παραδοσιακού και αγωνιστικού Tae Kwon Do με αντίστοιχα τμήματα ΠΑΙΔΩΝ και ΕΝΗΛΙΚΩΝ.
Το Tae Kwon Do (κορεατικά χάνγκουλ: 태권도, χάντσα: 跆拳道) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης (που είναι πλέον και το πιο διαδεδομένο) έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα.

tae 1

Ετυμολογία
Στα Κορεάτικα Τae σημαίνει «πόδι» ή «χτύπημα με το πόδι», Κwon σημαίνει «χτύπημα με το χέρι» και Do σημαίνει «τρόπος ζωής» ή μυαλό. Επομένως Tae Kwon Do μπορεί να μεταφρασθεί ελεύθερα ως «Ο τρόπος να μάχομαι μόνο με το σώμα μου».

Αρχές
Βασική αρχή του Tae Kwon Do είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι' αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση, από αυτούς που ασκούν την πολεμική τέχνη.

Αν και το Tae Kwon Do το ξέρουμε ως ένα Άθλημα, που δίνει έμφαση μόνο στα λακτίσματα, αν το ακολουθήσεις ως Πολεμική Τέχνη, έχει απεριόριστα χτυπήματα με τα χέρια και πάρα πολλές τεχνικές αυτοάμυνας, όπως ρίψεις και κλειδώματα.

Οι αρχές του Tae Kwon Do όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός Τσόι Χονγκ-χι μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Tae Kwon Do που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:
Ευγένεια (Γε Ούι)
Εντιμότητα (Γιομ Τσι)
Επιμονή (Ιν Νάε)
Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
Ακατάβλητο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ )
Μπορεί να ειπωθεί, πως η ευγένεια αποτελεί άγραφο κανόνα, που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι δάσκαλοι της φιλοσοφίας σαν μέσο για τη φώτιση των ανθρώπινων όντων, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνία αρμονική.

Ακεραιότητα (Γιομ Τσι)
ΣτοTae Kwon Do ο ορισμός για τη λέξη ακεραιότητα είναι χαλαρότερος από αυτόν που συνήθως συναντά κανείς στα λεξικά. Πρέπει κανείς να μπορεί να καθορίσει το σωστό και το λάθος και να έχει τη συνείδηση, αν κάνει λάθος, να αισθανθεί ενοχή.

Επιμονή(Ιν Νάε)
Σίγουρα, το πιθανότερο είναι πως η ευτυχία και η ευημερία θα έρθουν στον υπομονετικό άνθρωπο. Για να επιτύχουμε κάτι, είτε πρόκειται για ανώτερο πτυχίο είτε για την τελειοποίηση μιας τεχνικής, πρέπει να βάλουμε το στόχο μας και ύστερα να επιμένουμε συνεχώς.

ταε 3472 n

Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική , ως προς το πως συμπεριφέρεται κάποιος είτε στον ελεύθερο φιλικό αγώνα είτε στις προσωπικές του υποθέσεις. Η απώλεια του αυτοελέγχου σε φιλικό αγώνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το μαθητή όσο και για τον αντίπαλο. Σύμφωνα με το Λάο-Τζου «ο όρος δυνατότερος αφορά περισσότερο αυτόν που νικά τον εαυτό του και λιγότερο κάποιον άλλον».

Ακατάβλητο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ)
Ο σοβαρός μαθητής του Tae Kwon Do συμπεριφέρεται σε όλες τις περιστάσεις με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Όταν συναντά την αδικία, αντιμετωπίζει τους φιλοπόλεμους χωρίς καθόλου φόβο ή δισταγμό, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος ή πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός τους.

Διεθνείς Οργανισμοί
Οι δύο μεγαλύτεροι οργανισμοί του αθλήματος είναι η Διεθνής Ομοσπονδία (International Taekwon-Do Federation ITF), που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή πλευρά της μαχητικής τέχνης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Taekwondo WT, ενώ παλαιότερη ονομασία ήταν World Taekwondo Federation - WTF), που θεωρείται ως η αθλητική μορφή του με τους Ολυμπιακούς αγώνες ως πρωταρχικό στόχο και κορυφαία συμμετοχή.

tae 3

Ζώνες
ΣτοTae Kwon Do, όπως και σε άλλες πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιείται ένα ιεραρχικό σύστημα ζωνών, το οποίο προσδιορίζει το επίπεδο τεχνικής και εμπειρίας του αθλητή.

Συνολικά υπάρχουν 10 βαθμοί, οι οποίοι στα κορεάτικα ονομάζονται CUP. Ο χαμηλότερος βαθμός είναι ο 10ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη λευκή ζώνη και ο μεγαλύτερος είναι ο 1ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη μαύρη. Πιο συγκεκριμένα η αντιστοίχιση βαθμών με το χρώμα της ζώνης γίνεται ως εξής:
10 CUP (Λευκή Ζώνη): Συμβολίζει την αγνότητα, καθώς ο αρχάριος μαθητής δεν έχει προηγούμενη γνώση του Tae Kwon Do.
9 CUP (Μισή Κίτρινη Ζώνη) 
8 CUP (Κίτρινη Ζώνη): Συμβολίζει τη γη από την οποία φυτρώνει ο βλαστός του φυτού και στο οποίο στάδιο θεμελιώνονται οι αρχές του Tae Kwon Do .
7 CUP (Μισή Πράσινη Ζώνη).
6 CUP (Πράσινη Zώνη): Συμβολίζει την ανάπτυξη του φυτού, όπως και στο Tae Kwon Do . Εδώ ξεκινά η ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή.
5 CUP (Mισή Μπλε Ζώνη)
4 CUP (Μπλε Zώνη): Συμβολίζει τον ουρανό προς τον οποίο μεγαλώνοντας το φυτό μετατρέπεται σε δέντρο, όπως η εξάσκηση Tae Kwon Do αναπτύσσεται.
3 CUP (Μισή Κόκκινη Ζώνη).
2 CUP (Κόκκινη Zώνη): Συμβολίζει κίνδυνο και εφιστώντας την προσοχή του μαθητή, να έχει αυτοσυγκράτηση και να προειδοποιεί τον αντίπαλο του.
1 CUP (Μισή Μαύρη Zώνη) 1ο Cup.
1 Dan (Μαύρη Zώνη): Το αντίθετο του λευκού και άρα ο συμβολισμός της ωριμότητας και της προχωρημένης γνώσης του Tae Kwon Do. Συμβολίζει επίσης την τόλμη και το θάρρος, αυτού που τη φοράει.
Η νέα ζώνη αποκτάται μετά από εξετάσεις, στις οποίες ο αθλητής εφαρμόζει κυρίως τεχνικές ενάντια σε φανταστικούς αντιπάλους (τουλ ή πουμσέ), παρόντος του δασκάλου και άλλων κριτών. Όσο ο αθλητής έχει κάτω από μαύρη ζώνη, βρίσκεται στον βαθμό των CUP. Στην λευκή ζώνη έχει 10 CUP. Κάθε φορά που αλλάζει ζώνη, τα CUP του μειώνονται κατά 1 ώσπου να αποκτήσει ένα CUP στην μισή μαύρη ζώνη. Μόλις πάρει τη μαύρη ζώνη αποκτάει ένα Dan. Στη συνέχεια, μπορεί να συνεχίσει να δίνει εξετάσεις στην εθνική ομοσπονδία Tae Kwon Do της χώρας του για να αποκτήσει περισσότερα. Ο μέγιστος αριθμός Dan είναι 9.

tae t n

Αγωνιστικό Tae Kwon Do
ΤοTae Kwon Do χαρακτηρίζεται από θεαματικά λακτίσματα ψηλά και χαμηλά (μέχρι το ύψος της ζώνης, στο στομάχι και όχι χαμηλότερα).

Κατά την διάρκεια ενός αγώνα, απαγορεύονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στην πλάτη , η γροθιά στο πρόσωπο (στο WTF), οι λαβές, τα κλεισίματα, το σπρώξιμο, το γύρισμα πλάτης, η εκούσια πτώση. Οι κανονισμοί από το 2014 έχουν γίνει αυστηρότεροι, όπου προστέθηκαν οι παρακάτω απαγορεύσεις (παραβάσεις): η ακούσια πτώση ελλείψει ισορροπίας, η οπισθοχώρηση περισσοτέρων των 3 βημάτων χωρίς αμυντικό χτύπημα, η κυκλική κίνηση γύρω από τον αντίπαλο.

Οι δυο αντίπαλοι φοράνε κάσκα, θώρακα, σπασουάρ (προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα), επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, γάντια και προστατευτικό μασελάκι στα δόντια και μάχονται σε 3 γύρους των 2 λεπτών. Οι αγώνες διεξάγονται με ηλεκτρονικούς θώρακες και ηλεκτρονικά παπουτσάκια. Ανάλογα με το τι χτυπήματα κάνουν και πού χτυπάνε (στο θώρακα: 2 πόντοι για απλό λάκτισμα, 4 πόντοι για περιστροφικό, 1 πόντος για γροθιά, ενώ στο κεφάλι: 3 πόντοι για απλό χτύπημα, 5 πόντοι για περιστροφικό) παίρνουν πόντους. Οι παραβάσεις δίνουν 1 πόντο στον αντίπαλο . Για την ασφάλεια των αθλητών, σε περιπτώσεις εμφανούς άνισου αγώνα, όπως της διαφοράς πόντων μεγαλύτερης των 20, ο αγώνας διακόπτεται από το διαιτητή. Τον αγώνα επιβλέπουν από κοντά ο διαιτητής και από μεγαλύτερη απόσταση οι κριτές.

Στο τέλος του αγώνα νικητής είναι ο μαχητής με τους περισσότερους πόντους, εκτός αν προκληθεί νοκ άουτ και αποσυρθεί ο ένας εκ των δύο μαχητών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ακόμα και μετά τον χρυσό πόντο, νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής με τα περισσότερα επιθετικά χτυπήματα.

tae

ΠούμσεTae Kwon Do
Το Πούμσε (τεχνικό) Tae Kwon Do αποτελεί μέρος της πολεμικής τέχνης και είναι ολυμπιακό αγώνισμα από το 2000. Περιέχει αυτοάμυνες, τεχνικές χεριών (αποκρούσεις και χτυπήματα με μέρη του χεριού), σπασίματα, ψηλά άλματα, πτώσεις και τις φόρμες (αγγλ.poomsaes). Αγωνιστικά στο Πούμσε Tae Kwon Do κάθε ασκούμενος εκτελεί τέλεια τις φόρμες (δηλ. προκαθορισμένες κινήσεις) και βαθμολογείται αρνητικά με το οποιοδήποτε λάθος. Η ισορροπία, το ύφος, οι στάσεις, η εκκίνηση και το τελείωμα μιας τεχνικής, το σημείο της φωνής, ο συντονισμός ποδιών και χεριών καθώς και του άνω και κάτω μέρους του σώματος βαθμολογούνται με αυστηρότητα. Στο τεχνικό Tae Kwon Do ο αθλητής δεν κερδίζει πόντους, από την ώρα που θα ξεκινήσει την εκτέλεση της φόρμας, μόνο χάνει.

Πρωταθλήματα τεχνικού Tae Kwon Do γίνονται συχνά σε όλο τον κόσμο και συμμετέχουν σε αυτά πάρα πολλές χώρες.
Το αγωνιστικό και το τεχνικό μέρος της πολεμικής τέχνης συνθέτουν το Tae Kwon Do.

Kalfountzos Gym
Τα τμήματα είναι παίδων και ενηλίκων. Αγωνιστικού και παραδοσιακού Tae Kwon Do.
Λειτουργούν και τμήματα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ.
Τα τμήματα είναι ανοιχτά και μπορείτε να ενταχθείτε ανά πάσα στιγμή.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε.

tae 85038477312 n

** Έχουν δημιουργήσει τμήματα Tae Kwon Do για μικρά παιδιά σε ένα σχολείο, τα οποία τμήματα είναι ανοιχτά και δέχονται συνέχεια νέα παιδιά (φυσικά κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς).
-στο 19ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας στην Χαραυγή, όπου κάνουν μαθήματα Tae Kwon Do.
Οι γονείς μπορείτε να πάτε τα μικρά σας για μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα και αν θέλετε, να αρχίσουν την ένταξή τους σε τμήμα. Επίσης αν θέλουν οι γονείς, μπορούν και οι ίδιοι να ενταχθούν σε τμήμα για ενήλικες.

tae xaraygi 52 n

tae giannoyli 8 n

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

Τα μαθήματα αυτοάμυνας είναι το πρώτο και το πλέον απαραίτητο βήμα για την ασφάλεια του πολίτη, ιδιαίτερα στην εποχή μας και σε πυκνοκατοικημένη αστική ζώνη.

Κάνοντας μαθήματα αυτοάμυνας για λίγους μόνο μήνες, θα δείτε άμεσα την διαφορά. Σύντομα θα μπορείτε να προστατευθείτε και να επιφέρετε ζημιά σε κάποιον που θέλει να σας κάνει κακό.

ZUMBA YOGA PILATES TRX BARI MATHIMATA αυτοαμινασ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Οι γυναίκες, τα μεγάλα θύματα της βίας, έχουν την μικρότερη συμμετοχή στα μαθήματα αυτοάμυνας, όσο παράλογο και αν φαίνεται αυτό. Που οφείλεται; Στην παραπληροφόρηση. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να αφιερώσουν χρόνια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν έστω και στον παραμικρό κίνδυνο και ότι η όλη διαδικασία είναι ιδιαιτέρως επώδυνη.

Και τα δύο απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι ο σωματότυπος της μέσης γυναίκας είναι πολύ μικρότερος από του μέσου άντρα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την σημαντική διαφορά στην μεταξύ τους μυϊκή δύναμη. Αυτό καθιστά την θέση της γυναίκας σε μία διαμάχη πολύ δύσκολη. Όμως …

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.

Η σωστή διαδικασία της αυτοάμυνας εμπεριέχει, σε πρώτη φάση, τακτικές αυτοπροστασίας. Τί είναι αυτές; Είναι μέθοδοι που θα βοηθήσουν όλες τις γυναίκες να γνωρίσουν τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά τους σημεία. Θα μάθουν με ποιούς τρόπους θα αποφεύγουν τον κίνδυνο. Κάποιες φορές, όμως, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Τότε, οι τακτικές αυτοάμυνας στοχεύουν στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου ώστε να τον καταστήσουν ανίκανο να κάνει κακό.

Στόχος της κάθε γυναίκας είναι να παραμείνει αλώβητη και να αποφασίσει, ότι δεν θα γίνει θύμα.

AUTOAMUNA

 

Bodybuilding
Body building ονομάζεται η διαδικασία αύξησης της μυϊκής μάζας και ελάττωσης του σωματικού λίπους με συνδυασμό άρσης βαρών, επαρκούς πρόσληψης θερμίδων και θρεπτικών συστατικών, καθώς και ξεκούρασης. Ο άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με τη δραστηριότητα αυτή καλείται bodybuilder.
Ως άθλημα, καλούμενο αγωνιστικό bodybuilding, οι bodybuilders επιδεικνύουν το σώμα τους έναντι επιτροπής κριτών, οι οποίοι τους βαθμολογούν βάσει της εμφάνισής τους.

body3
Οι βασικές πόζες ανάδειξης της μυικής ανάπτυξης είναι 7: Μπροστινή πόζα διπλών δικεφάλων, πλάγια στήθους, άνοιγμα πλάτης από μπροστά, πλάγια τρικεφάλων, διπλή δικεφάλων από πίσω, άνοιγμα πλάτης από πίσω και κοιλιακοί με μηρό. Σε πολλούς αγώνες υπάρχει επίσης και η πόζα μέγιστης μυικότητας («most muscular»). Διάσημοι bodybuilders είναι οι Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Στιβ Ριβς, Μπιλ Περλ, Σέρτζιο Ολίβα, Μάικ Μέντζερ, Λου Φερίνιο, Σέρτζ Νουμπρέ, Λάρι Σκοτ, Λι Χέινι, Ντόριαν Γιέιτς, Ρόνι Κόουλμαν, Τζέι Κάτλερ και Φιλ Χιθ.

Στρατηγική
Για τους bodybuilders χρησιμοποιούνται συνήθως οι εξής τρεις στρατηγικές, για να μεγιστοποιήσουμε την μυϊκή υπερτροφία:

1)Προπόνηση ενδυνάμωσης με βάρη ή ελαστική/υδραυλική αντίσταση.
2)Εξειδικευμένη διατροφή με χρήση περισσότερης πρωτεΐνης και συμπληρωμάτων όποτε είναι αναγκαίο.
3)Επαρκής ξεκούραση.

foto 5509

Προπόνηση με βάρη
Σίγουρα η προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη) είναι ένα θέμα, που απασχολεί την πλειοψηφία, όσων ασχολούνται με τη γυμναστική.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι όπως με όλα τα θέματα που αφορούν το fitness, έτσι κι εδώ υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, που κάνουν τη διαφορά.
Oι εξειδικευμένοι γυμναστές του Κalfountzos GYM φροντίζουν να δίνουν το κατάλληλο πρόγραμμα στον καθένα που γυμνάζεται εδώ, ώστε να επιτύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Η προπόνηση με βάρη προκαλεί μικροσχισμές στους προπονούμενους μυς. Η διαδικασία αυτή προκαλεί το λεγόμενο μυϊκό μικροτραύμα. Οι μικροσχισμές αυτές συνεισφέρουν στο μεταπροπονητικό «πιάσιμο» του σώματος το οποίο καλείται DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness, δηλαδή «καθυστερημένη εκδήλωση μυϊκού πόνου»). Η μυϊκή ανάπτυξη προκαλείται λόγω της επισκευής αυτών των μικροτραυμάτων από τον οργανισμό. Το DOMS εμφανίζεται συνήθως 24 με 48 ώρες μετά την άσκηση.

proponisi stithous apo ton arnold schwarzenegger 01

Διατροφή
Τα υψηλά επίπεδα μυϊκής ανάπτυξης και επισκευής τα οποία επιτυγχάνουν οι bodybuilders απαιτούν εξειδικευμένες διατροφές. Σε γενικές γραμμές, όσοι ασχολούνται με το bodybuilding, χρειάζεται να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από έναν μέσο άνθρωπο ιδίου ύψους, με σκοπό να υποστηρίξουν τις ενεργειακές και πρωτεϊνικές ανάγκες του οργανισμού τους λόγω της προπόνησης και της αύξησης της μυϊκής μάζας. Τα επί μέρους ποσοστά των θερμίδων τα οποία προέρχονται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά ποικίλουν αναλόγως των στόχων του bodybuilder.

Ξεκούραση
Παρόλο που το ερέθισμα για μυϊκή ανάπτυξη γίνεται με την προπόνηση με βάρη, οι σωματικές διεργασίες που οδηγούν στην κορύφωση της μυϊκής ανάπλασης, εκτελούνται αργότερα, κυρίως όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Χωρίς επαρκή ξεκούραση και ύπνο, οι μύες έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιδιορθωθούν και να αναπτυχθούν. Αν και εξαρτάται από άνθρωπο σε άνθρωπο, οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα αποτελούν μια επιθυμητή ποσότητα ξεκούρασης για κάποιον, που ασχολείται με το body building.

*Η προπόνηση-προετοιμασία στο Κalfountzos GYM γίνεται από διαπιστευμένους και έμπειρους προπονητές-γυμναστές-δασκάλους.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε.

body1

 

Hapkido/Τι είναι;/τμήματα
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική Κορεάτικη πολεμική τέχνη. Μια αποτελεσματική μορφή αυτοάμυνας, που χρησιμοποιεί κλειδώματα, σημεία πίεσης, κλωτσιές, ρίψεις, ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος, χτυπήματα με τα χέρια και τους αγκώνες, που στοχεύουν σε ζωτικά σημεία του αντιπάλου. Κι' όλα αυτά χωρίς τη χρήση υπερβολικής δύναμης, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία της. Ο Hapkidoka πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αντίπαλο χρησιμοποιώντας ελάχιστη δύναμη.
«Hap» σημαίνει αρμονία ή συγχρονισμός, το «ki» περιγράφει την εσωτερική ενέργεια, το πνεύμα και τη δύναμη ενώ το «do» σημαίνει ο δρόμος ή ο τρόπος. Συχνά το Hapkido ερμηνεύεται, ως ο τρόπος να συγχρονίζεις την εσωτερική σου δύναμη.

hapkido example

Ιστορία
Η ηλικία του υπολογίζεται στα 2000 χρόνια. Την τέχνη αυτή ασκούσε μια επίλεκτη ομάδα πολεμιστών, η Hwa Rang. Η νέα του μορφή εμφανίζεται μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια μορφή που έχει τη βάση της στις τέχνες του Daito-Ryo Aiki, Ju-jutsu και Taekwondo - Κορεάτικων τεχνών. Πρόκειται για ένα πάντρεμα όλων αυτών, αφού συνδυάζει τα κλειδώματα από το Daito-Ryo Ju-jutsu, τις πτώσεις του Judo, τα χτυπήματα με το χέρι του Κarate και τις κλωτσιές του Taekwondo.

Η εξέλιξη του Hapkido εντοπίζεται στις προσπάθειες που έκανε μια ομάδα Κορεατών στη μετα-Ιαπωνική αποικιακή περίοδο της χερσονήσου, του Choi Yong Sul (1904-1986) και των σπουδαστών του, όπως του Suh Bok Sub και του Ji Han Jae, που χωρίς αμφιβολία αποτελεί τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τέχνης αυτής. Επίσης του Kim Moo Hong, που άφησε τη σφραγίδα του με τις καινοτομίες του και του Myung Jae Nam που κατάφερε να συνδέσει τη τέχνη αυτή με το ιαπωνικό aikido, ιδρύοντας έτσι στη συνέχεια το Hankido.
Όσοι ασκούν το Hapkido όμως εκπαιδεύονται και με μια σειρά παραδοσιακών όπλων, όπως το κοντό ραβδί, το καλάμι, το σχοινί και το ξίφος.

hapkido main

Χαρακτηριστικά
Το Ηapkido περιέχει τόσο σκληρές όσο και ήπιες τεχνικές πάλης. Οι κινήσεις είναι κυκλικές, ενώ σκοπός των περισσοτέρων είναι να φτάσει ο ασκούμενος κοντά στον αντίπαλο, να τον κλειδώσει και να τον ρίξει κάτω. Η πολεμική αυτή τέχνη δίνει έμφαση στην κυκλική κίνηση, στη μη αντίσταση των κινήσεων και στον έλεγχο του αντιπάλου. Όσο για τους επαγγελματίες του είδους επιδιώκουν να κερδίσουν το πλεονέκτημα μέσω των κινήσεων των ποδιών και της θέσης σώματος, για να ασκήσουν επιρροή, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη ενάντια στη δύναμη.

Κανόνες
Οι κανόνες του Ηapkido είναι οι εξής:
-Πίστη στην πατρίδα, στους γονείς και στους δασκάλους.
-Εμπιστοσύνη μεταξύ φίλων.
-Θάρρος απέναντι στους εχθρούς.
-Υπεράσπιση της δικαιοσύνης και χρήση της τέχνης αυτής μόνο για αυτοάμυνα.
Έχουμε τμήματα:
-Παίδων
-Γυναικών
-Ανδρών
Στα τμήματά του Κalfountzos GYM διδάσκουν διαπιστευμένοι και έμπειροι δάσκαλοι.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε

Hapkido 1 black background

 

Tae Bo
Είναι η πιο δυναμική αερόβια γυμναστική που περιλαμβάνει κινήσεις αυτοάμυνας. Καίει μέχρι 800 θερμίδες σε κάθε μάθημα.
Το Tae Bo είναι μια δυναμική μορφή αερόβιας γυμναστικής που συνδυάζει κινήσεις από πολεμικές τέχνες με χορό και μουσική. Το όνομά του προέρχεται από το taekwondo και το boxing. Η λέξη bo αναφέρεται σε γροθιές που προέρχονται από το boxing. Περιλαμβάνει επίσης, κινήσεις karate. Σκοπός του είναι η εκγύμναση του σώματος, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά και η φυσική ηρεμία. Κάθε μάθημα διαρκεί περίπου μια ώρα και καταναλώνονται από 500 έως 800 θερμίδες, δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη αερόβια γυμναστική. Το Tae Bo γυμνάζει όλο το σώμα και δυναμώνει τους μυς. Βελτιώνει την ισορροπία, την ευελιξία, την αντοχή, τη δύναμη και το συντονισμό. Βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και την σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Το Tae Bo απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, με βασική προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς πρόκειται για μια αυξανόμενης έντασης γυμναστική.

tae bo καλφουντζου1
Ο δημιουργός του Tae Bo ήταν ο Αμερικανός Billy Blanks που αναδείχθηκε 7 φορές πρωταθλητής σε διάφορες πολεμικές τέχνες. Το 1976 ανέπτυξε ένα πρόγραμμα προπόνησης για τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας κλασικές τεχνικές του μποξ και άλλων πολεμικών τεχνών, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε κάποιες χορευτικές κινήσεις.
Το 1998 κυκλοφόρησε την πρώτη βιντεοκασέτα Tae-Bo aerobic. Μέχρι το τέλος του 1999 εκτιμάται ότι είχαν πουληθεί περίπου ενάμισι εκατομμύριο αντίτυπα.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε.

 

Fitvibe
Το Fitvibe είναι πλατφόρμα δόνησης και μια αποτελεσματική συσκευή άσκησης. Αυτό σημαίνει ότι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους ανθρώπους.
Τα αποτελέσματά του μπορούν να συγκριθούν με τον αθλητισμό. Είναι μια συσκευή που σας επιτρέπει να γυμνάσετε το σώμα σας, ακόμα και όταν δεν μπορεί αυτό να καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια (20’ προπόνησης με Fitvibe ισοδυναμεί 2 ώρες βάρη-μηχανήματα).

Το Fitvibe σας γυμνάζει στην πραγματικότητα.

vit 432 n

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Fitvibe είναι το ενσωματωμένο προσωπικό πρωτόκολλο άσκησης. Τα επί της οθόνης πρωτόκολλα άσκησης επιτρέπουν στους χρήστες να γυμναστούν ακίνδυνα, ακόμα και χωρίς καθοδήγηση. Η άσκηση στην υψηλής ποιότητας πλατφόρμα δόνησης fitvibe excel pro θα βελτιώσει τη δύναμη των μυών, την πυκνότητα των οστών, την κυκλοφορία του αίματος και θα καταστήσει το σώμα σας πιο αδύνατo και πιο εύκαμπτο.

Σε μια συμβατική άσκηση ενεργοποιείται μόνο το 40% των μυϊκών ινών. Αντίθετα με την ελεγχόμενη δόνηση ολόκληρου του σώματος το ποσοστό πλησιάζει στο 100%. Και δεν είναι όχι μόνο ο μυϊκός ιστός που αντιδρά. Η εφαρμογή του Fit-vibe έχει επίσης θετική επίδραση στους τένοντες, στα οστά, το νευρικό σύστημα και τις ορμονικές ισορροπίες.

Στο fitvibe excel μηχανικές δονήσεις, με το κύριο διάνυσμα στην κάθετη κατεύθυνση, διαβιβάζονται στο σώμα μέσω μιας πλατφόρμας δόνησης.

vit 52 n

Με το fitvibe, η συχνότητα της δόνησης μπορεί να προσαρμοστεί από 20 έως 60 Hz (20 - 60 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο).
Το μηχανικό ερέθισμα παράγει αντανακλαστικές συσπάσεις στους μυς, που εξαρτώνται από την καθορισμένη συχνότητα, που προκαλεί τις ακούσιες συστολές των μυών. Αυτό σημαίνει ότι, οι μύες αντιδρούν αντανακλαστικά στη δόνηση με το να συσπαστούν και να χαλαρώσουν αυτόματα.
Αν και αυτό μπορεί να ποικίλει από άτομο σε άτομο , συχνότητες περίπου 30 – 40 Hz προκαλούν ιδιαίτερα - αποτελεσματικές συστολές στους μύες.
Οι συχνότητες στο χαμηλότερο επίπεδο (low) χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση και την υποκίνηση της κυκλοφορίας του αίματος.

fit 0496 n
Η δόνηση σε ένα fitvibe έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών μεθόδων δόνησης:
1)Σύντομες συνεδρίες (20-30 λεπτά ανά συνεδρία).
2)Γρήγορα αποτελέσματα.
3)Εύχρηστο, ευρύ φάσμα άσκησης.
4)Εφαρμόσιμο όπου ένα χαμηλό κατώτατο όριο απαιτείται για αρχάριους καθώς επίσης και για ηλικιωμένους.
5) Εξαιρετικά ευπροσάρμοστο - όλες οι μυϊκές ομάδες μπορούν να γυμναστούν. Επιπλέον στο fitvibe το προσωπικό πρωτόκολλο άσκησης εξηγεί και απεικονίζει τη σωστή στάση για κάθε άσκηση.
Οι πλατφόρμες δόνησης Fitvibe είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των χρηστών.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε

vit 652608 n

 

Pilates mat & props
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες ή γυναίκες, επιλέγουν να «κάνουν Pilates». Ποια είναι η μέθοδος Pilates, σε ποιες βασικές αρχές στηρίζεται και σε τι διαφέρει από άλλες μεθόδους άσκησης;

Το Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης, που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης, την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Χαρακτηριζόμενη και ως αυτοβιωματική, αφού πρώτα δοκιμαζόταν από τον ίδιο και μετά σε αθλητές και χορευτές, η μέθοδος Pilates μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε και να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας.

pilates0 n

Τι προσφέρει το Pilates
Με το Pilates το σώμα μεταμορφώνεται και αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. O Pilates συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα». Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό.

Οι ασκήσεις του Pilates είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου που εκγυμνάζεται. Κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με άσκηση και βαριέται την ιδέα του γυμναστηρίου, μπορεί να βελτιώσει την δύναμη και την αερόβια ικανότητα του μέσω του Pilates. Εάν πάλι κάποιος ήδη γυμνάζεται, η μέθοδος Pilates θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμα καλύτερα την αθλητική του δραστηριότητα, καθώς γρήγορα θα καταλάβει ότι, στο σώμα του «ξυπνάνε» μύες, που δεν τους είχε αισθανθεί ποτέ. Ακόμα και ένας αθλητής δηλαδή, μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τη μέθοδο αυτή.

pilates60 n
Εκτός από ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την λειτουργική εκγύμναση του σώματος, το Pilates είναι ταυτόχρονα και ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης. Επειδή αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο, δεν προκαλεί τραυματισμούς, κάτι που καθιστά τη μέθοδο ως άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.
Χωρίς να ξεχνάμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, το πρόγραμμα ασκήσεων έρχεται να ενσωματωθεί στο πρόγραμμά μας. Έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τους φυσικούς και χρονικούς περιορισμούς μας, χωρίς να θυσιάζονται τα ευεργετικά του αποτελέσματα.
Οι βασικές αρχές του Pilates
Η μέθοδός που εμπνεύστηκε ο Pilates θέτει σε κίνηση ομοιόμορφα όλο το σώμα και αναπτύσσει ισορροπημένα όλους τους μυς, ακολουθώντας 6 βασικούς κανόνες:

Αναπνοή: Με τις κατάλληλες εισπνοές και εκπνοές αποβάλλεται ο μολυσμένος αέρας, οξυγονώνεται το αίμα και ελέγχουμε καλύτερα τις κινήσεις μας, τόσο στις ασκήσεις όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Κέντρο: Όλη η ενέργεια για τις ασκήσεις Pilates πηγάζει από τους μυς, που περιβάλλουν την κοιλιά μας και απλώνεται προς τα άκρα. Η φυσική ενέργεια που παράγεται στο κέντρο μας, συντονίζει τις κινήσεις και στηρίζει τη ζωή μας.

Αυτοσυγκέντρωση: Για να γυμνάσουμε το σώμα μας, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του μυαλού. Εστιάζοντας τη σκέψη μας στην περιοχή του σώματος που εκτελείται η άσκηση, μπορούμε να αντιληφθούμε, πως οι μύες ανταποκρίνονται στις εντολές που παίρνουν από τον εγκέφαλο.

Έλεγχος: Με τον κατάλληλο έλεγχο και προσοχή, οι ασκήσεις γίνονται σωστά και δεν κινδυνεύουμε να τραυματιστούμε. Όχι μηχανικές και απρόσεκτες κινήσεις.

Ακρίβεια: Συγκέντρωση στην ακριβή και άψογη εκτέλεση της άσκησης και όχι στον αριθμό των επαναλήψεων, διαφορετικά χάνουμε την ουσιαστική αξία της άσκησης.

Ρευστότητα: Το Pilates επικεντρώνεται στην αρμονία των κινήσεων και τη συνέχεια των ασκήσεων. Δεν υπάρχουν μεμονωμένες, γρήγορες και απότομες κινήσεις, παρά μόνο κινήσεις με ροή που σέβονται το σώμα μας.
Το πρόγραμμα Pilates διδάσκεται από διαπιστευμένους και έμπειρους εκπαιδευτές.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε

pilates

 

TRX
Το σύστημα TRX, γνωστό και ως Total Resistance eXercise, είναι μια ειδική μέθοδος προπόνησης με ιμάντες, το οποίο αναπτύχθηκε από έναν Αμερικανό πεζοναύτη, τον Randy Hetrick. Η μέθοδος προπόνησης χρησιμοποιεί τους ειδικούς ιμάντες με λαβές και την κατάλληλη τοποθέτηση του σώματος του ασκούμενου, για να αναπτύξει τη δύναμη, την ισορροπία και τη δύναμη των σταθεροποιών μυών ταυτόχρονα. Η χρήση των ιμάντων TRX αξιοποιεί τη βαρύτητα, για να παρέχει την κατάλληλη επιβάρυνση στον ασκούμενο, η οποία αλλάζει σε ευκολότερη ή δυσκολότερη ανάλογα με την τοποθέτηση του σώματος. Η ιδέα ξεκίνησε το 1997, πολύ απλά όταν ο Hetrick ήθελε να ξεφύγει από τις κάμψεις χεριών ως άσκηση ενδυνάμωσης και άρχισε να χρησιμοποιεί τη jiu-jitsu ζώνη και ιμάντες αλεξίπτωτου, για να καταλήξει στην τελική μορφή του TRX το 2001. Το 2017 φθάσαμε και στον εορτασμό Παγκόσμιας μέρας TRX την 25 Ιανουαρίου!

trx IMG V opt

Ποιο το ασκησιολόγιο του TRX;
Το ασκησιολόγιο είναι ποικίλο και ο δημιουργός του εμπνεύστηκε από ασκήσεις του στρατού, ενώ στηρίχθηκε σε έρευνες και μελέτες σε πανεπιστήμια και αθλητικά κέντρα, για να αναπτυχθεί η τελική μορφή της μεθόδου. Οι μεταβαλλόμενες ασκήσεις και οι εναλλαγές του βαθμού δυσκολίας ενισχύουν την ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης και ισχύος, την μυϊκή αντοχή μέχρι και στην απώλεια λίπους. Η μέθοδος προπόνησης TRX βελτιώνει την κινητικότητα και τη σταθεροποίηση του κορμού, αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, βελτιώνοντας τις καύσεις του ασκούμενου. Αποτελεί έτσι, έναν ολοκληρωμένο τρόπο προπόνησης, για την γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Ποιοι θα ωφεληθούν από ένα πρόγραμμα προπόνησης με TRX;
Σε όσους ασκούμενους αρέσει η Yoga και το Pilates, βρίσκουν ενδιαφέρουσα την προπόνηση με TRX, βρίσκοντας πολλά κοινά στοιχεία στις μεθόδους αυτές, κυρίως λόγω της αναγκαίας σταθεροποίησης του κορμού για την ασφαλή επίτευξη των ασκήσεων. Πολλοί δρομείς, ποδηλάτες και αθλητές ομαδικών αθλημάτων θα ωφεληθούν από το ασκησιολόγιο στο TRX, διότι συνδυάζει την ενδυνάμωση του κορμού με την ενδυνάμωση κύριων μυϊκών ομάδων, άνω και κάτω άκρων. Αν οι σταθεροποιοί μύες του κορμού είναι αδύναμοι, μπορεί να υπάρξει πιθανότητα ανάπτυξης τραυματισμού στην οσφυϊκή περιοχή. Ο καθένας που προπονείται συστηματικά σε γυμναστήριο, μπορεί να προπονηθεί με TRX. Είναι μια μέθοδος προπόνησης κατάλληλη για όλους, αφού η ένταση μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Προσοχή μεγάλη χρειάζεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ενδυναμώσει κατάλληλα τους μύες του κορμού. Δυναμώστε το κέντρο σας και μάθετε να το ενεργοποιείτε προς αποφυγή τραυματισμού.

trx m swing

Τι γυμνάζει η μέθοδος προπόνησης TRX;
Ένα πρόγραμμα προπόνησης TRX προπονεί ολοκληρωτικά, αφού συμμετέχει όλο το σώμα και ενδυναμώνει ειδικά και εστιασμένα το κέντρο του κορμού. Γυμνάζει δηλαδή όλο το σώμα, ενώ ενδυναμώνει τους κοιλιακούς και ραχιαίους για την σταθεροποίηση του σώματος για αποφυγή κάθε είδους τραυματισμού.
Η μέθοδος γυμναστικής TRX έχει πολλά οφέλη, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, βοηθά στη διατήρηση της οστικής μάζας, ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών και εκτοξεύει στα ύψη το μεταβολισμό.
Είναι ένας τύπος άσκησης, που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, με σκοπό να αναπτύξετε δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων και συντονισμό, αυξάνοντας την οστική μάζα και αποφεύγοντας κακώσεις και τραυματισμούς.
Το TRX θα σε βοηθήσει να αυξήσεις όχι μόνο τη δύναμη του σώματος σου, αλλά και να κάψεις τις επιπλέον θερμίδες, που έχεις καταναλώσει. Παράλληλα θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις περισσότερους μυς, με αποτέλεσμα να βελτιώσεις την όψη του σώματος σου και των κοιλιακών σου.

Μια συνήθης ομάδα ασκήσεων στο γυμναστήριο που προτείνουν οι personal trainers του Κalfountzos GYM είναι:
TRX καθίσματα με άλμα
TRX push-ups
TRX pull-ups
TRX εκτάσεις τρικέφαλου
TRX έλξεις δικεφάλων
TRX ανάποδη προβολή με ανεβασμένο γόνατο
TRX hamstring curls
TRX pike-ups
πλάγιοι κοιλιακοί

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε

trx 014 opt

 

Κickboxing
Το kickboxing, ιαπωνικά: キックボクシング, είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του από την ταϊλανδέζικη πυγμαχία.

Η προέλευση του είναι από την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

kick 3 n

Τη δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες kickboxing στην Αμερική, ενώ στις 17 Μαΐου 1974 η Ευρώπη πρωτογνώρισε από κοντά το άθλημα σε ένα event, όπου προσκλήθηκαν 88 ευρωπαίοι κάτοχοι μαύρης ζώνης σε πολεμικές τέχνες, να συγκρουστούν στο νέο άθλημα με τους (όπως αποδείχτηκε πολύ ανώτερους τεχνικά) Αμερικανούς. Το 1976 ιδρύθηκε η παγκόσμια ένωση των εθνικών ομοσπονδιών (WAKO), η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ενώ το ίδιο έτος (1976) ιδρύθηκε με απόσπαση από την παγκόσμια ομοσπονδία καράτε μια άλλη ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA).

kick 5

kick
Το αγωνιστικό kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό kickboxing, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους. Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στυλ και διαβαθμίσεις στο kickboxing: full contact, semi contact, light ή medium contact, body contact και low kicks. Επίσης υπάρχουν παρόμοια αθλήματα, που σχετίζονται με το kickboxing και ποικίλουν ανάλογα με την χώρα προέλευσής τους. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Μουάι Τάι, ή Τάι μπόξινγκ στα αγγλικά, που είναι το εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης και αποτελείται από το παραδοσιακό Μουάι(Boran) και το αγωνιστικό Μουάι (Thai). Οι τεχνικές της Ταυλανδέζικης πυγμαχίας είναι διαφορετικές από αυτές του kickboxing.

Τα τμήματα του Κalfountzos GYM είναι παίδων και ενηλίκων.
Διδάσκουν διαπιστευμένοι και έμπειροι δάσκαλοι.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε.

 

Full body workout
Περιλαμβάνει ασκήσεις, που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Ασκήσεις του αυχένα (κάμψη, έκταση, στροφή), ασκήσεις των άνω άκρων (δικεφάλων και τρικεφάλων, μυών του πήχεως, δελτοειδών, θωρακικών κλπ.), ασκήσεις του κορμού (κοιλιάς, ράχης, πλευρών) και ασκήσεις των κάτω άκρων (γλουτιαίων, τετρακεφάλων, προσαγωγών, απαγωγών κλπ. μυών).

souidikii 4752 nsouidikii 4752 n

 

souidiki b160 n

Το πρόγραμμα ανάλογα με τους επιδιωκόμενους στόχους ή τα αποτελέσματα διαιρείται σε τρία μέρη:

1 ) Στο εισαγωγικό μέρος: ψυχοσωματική προετοιμασία και προθέρμανση.
2 ) Στο κύριο: γενική και τοπική εξάσκηση, επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
3 ) Στο τελικό μέρος: αποθεραπεία, αποκατάσταση της ηρεμίας.
Βελτιώνει την φυσική κατάσταση, γυμνάζει όλο το σώμα και επιτυγχάνει την αρμονική ανάπτυξη του σώματος, την ανάπτυξη της δύναμης, της αντοχής και της ευκαμψίας. Είναι για όλες τις ηλικίες.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε.

souidik 024 n

 

Σάουνα
Τι κάνει πραγματικά η σάουνα στο σώμα σου;
Σίγουρα σε κάνει να ιδρώνεις, αλλά ποια είναι τα οφέλη της για την υγεία σου;
Οι σάουνες προέρχονται από τη Φινλανδία και μια μελέτη 20 ετών που δημοσιεύθηκε το 2015, διαπίστωσε ότι όσο περισσότερη σάουνα έκαναν Φινλανδοί άντρες την εβδομάδα, τόσο περισσότερο ζούσαν. Αν και οι γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη αυτή, το γεγονός ότι, η Φινλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα όρια ζωής στον κόσμο, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Η ερώτηση όμως είναι: Τι κάνει πραγματικά η σάουνα στο σώμα σου;

saoyna 87570688 n

Κάνει καλό στο κυκλοφορικό
Αυξάνει την αιμάτωση και βελτιώνει το κυκλοφορικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι, αν οι άντρες πηγαίνουν συχνά για σάουνα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι, η παθητική θερμότητα αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου, ένα μόριο που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Τι να προσέξεις: Μια αύξηση του καρδιακού παλμού έως και 30% θεωρείται φυσιολογική, αλλά αν επιταχύνει σημαντικά, αυτό είναι σημάδι ότι, πρέπει να βγεις από τη σάουνα αμέσως. Δεν συνιστάται να κάνεις σάουνα, εάν πάσχεις από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, όσοι υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να επωφεληθούν από τη θεραπευτική θερμότητα της σάουνας. Καλό είναι ωστόσο, να μιλήσεις πρώτα στο γιατρό σου.

Μειώνει τον πόνο
Η θερμότητα της σάουνας αυξάνει τη ροή του αίματος στο σώμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο στις αρθρώσεις και την αρθρίτιδα. Εκτός από την αρθρίτιδα, ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο, αφού βελτιώνει την κυκλοφορία και χαλαρώνει τους τένοντες και τους συνδέσμους. Επίσης, η υψηλή θερμοκρασία στη σάουνα απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παυσίπονη δράση.

Μειώνει την πιθανότητα κρυολογήματος
Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, μελέτη του Πανεπιστημίου της Βενετίας έδειξε πως, όσοι έκαναν συχνά σάουνα, σε τακτική βάση αρρώσταιναν πιο σπάνια σε σχέση με όσους, δεν την προτιμούσαν. Η σάουνα αυξάνει την αιμάτωση και έτσι διατηρεί τους ιστούς υγιείς και μειώνει αισθητά τους μικροοργανισμούς στο σώμα σου. Με αυτόν τον μηχανισμό γινόμαστε πιο ανθεκτικοί στα μικρόβια. Κι ενώ οι επιστήμονες κρατούν επιφυλάξεις, σημειώνοντας πως, για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, συνάδελφοί τους από τη Γερμανία και τη Φινλανδία σε αντίστοιχες μελέτες επίσης κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: η χρήση της σάουνας μειώνει την πιθανότητα κρυολογήματος.

saoyna 7358928896 n

Κάνει καλό στο δέρμα σου
Με όλη αυτή την εφίδρωση που δημιουργεί, δεν φράσσει τους πόρους, αντιθέτως τους φροντίζει. Το όφελος είναι η αυξημένη κυκλοφορία που προκαλείται λόγω της θερμότητας. Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τα οποία τροφοδοτούν τα κύτταρα του δέρματος αλλά του σώματος, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για τη διατήρηση του μεταβολισμού των κυττάρων και τη λειτουργία των διαδικασιών επισκευής.

Τι να προσέξεις: Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, που κοκκινίζει, ή ευρυαγγείες καλό είναι την αποφεύγεις. Επίσης, επειδή υπάρχει απώλεια νερού από το δέρμα κατά την εφίδρωση, είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό και να βάλεις μια ενυδατική κρέμα, όταν βγεις.

Κάνει καλό στη διάθεσή σου
Ίσως ένα όφελος της σάουνας που δεν θα περίμενε κάποιος, είναι το κομμάτι της ψυχικής υγείας. Η σάουνα σου επιτρέπει να χαλαρώσεις. Ο λόγος; Σε κάνει να νιώθεις ωραία και ανάλαφρα και σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα, κάτι που συμβάλλει στην ψυχική σου διάθεση, ενώ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης.

Βοηθά στην απώλεια βάρους
Η σάουνα δεν αποτοξινώνει, όπως εσφαλμένα πιστεύουν κάποιοι και επομένως δεν βοηθά με αυτόν τον τρόπο στο αδυνάτισμα. Σε καμία περίπτωση. Aυτό που επιτυγχάνεται με την εφίδρωση, είναι η απώλεια σωματικών υγρών και τίποτα άλλο. Όμως χάρη στη θερμότητα, αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Υπάρχουν μελέτες που το υποστηρίζουν. Μια μελέτη εξέτασε 674 άτομα ηλικίας 19-20, γυναίκες και άνδρες και διαπίστωσε ότι, όσοι είχαν υψηλότερο Δ.Μ.Σ. έχασαν το μεγαλύτερο βάρος.

Τηλεφωνήστε 2414 00 52 62 και 6983 26 03 16, για να σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεσθε

saouna b160192 n

Παναγιώτης Καλφούντζος ο πρωτοπόρος
Πως θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε την ιστορία του Kalfountzos GYM, που ξεκινά από το 1978 και από τον ιδρυτή του Παναγιώτη Καλφούντζο.
Ο Παναγιώτης Καλφούντζος γεννήθηκε στο Γερακάρι Αγιάς το 1959. Με την διδασκαλία του Tae Kwon Do ασχολήθηκε από το 1978. Την ίδια χρονιά ανοίγει το πρώτο γυμναστήριο στην οδό Παύλου Μελά και βέβαια το πρώτο γυμναστήριο, όπου διδάσκεται το Tae Kwon Do .
Το 1981 το γυμναστήριο μεταφέρεται στην οδό Παναγούλη και σήμερα λειτουργεί στον οδό Τσιμισκή 36.
Ο Παναγιώτης Καλφούντζος χάνει την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1994.
Ήταν αναγνωρισμένος προπονητής του Tae Kwon Do από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ελληνική Ομοσπονδία Tae Kwon Do και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Tae Kwon Do με μαύρη ζώνη 4 Dan W.T.F.
Δάσκαλός στο 1ο Dan ήταν ο Κορεάτης Ghoi Jong Lim, ενώ από το 2ο έως το 4ο Dan ήταν ο Ghoi Tuk Kyu, master του Tae Kwon Do με 8 Dan από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του Tae Kwon Do.

kalfountzos pan

Το 1983 ο Παναγιώτης Καλφούντζος πρωτοπορεί και κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ‘’ Tae Kwon Do Poomse’’, το οποίο είναι και το πρώτο βιβλίο που γράφεται και εκδίδεται στην Ελλάδα για το Tae Kwon Do. Και μάλιστα από Έλληνα δάσκαλο και Λαρισαίο βέβαια!!!

Το 1987 αποφασίζει να ετοιμάσει ένα δεύτερο βιβλίο με τίτλο ‘’ Tae Kwon Do-Σπάριγκ-Αυτοάμυνες’’. Το 1991 το ολοκληρώνει και το βιβλίο κυκλοφορεί, όπου όλες οι αναφερόμενες τεχνικές είναι δική του δουλειά!!! Αυτές τις τεχνικές δίδασκε πλέον στους μαθητές του από άσπρη έως μαύρη ζώνη 1 Dan, στην ιδιωτική του σχολή Tae Kwon Do. Γράφοντας πραγματικά την δική του ιστορία, σε ένα χώρο που λάτρευε, στο Tae Kwon Do.
Δυστυχώς το τροχαίο του έκοψε το νήμα της ζωής και στέρησε από τον χώρο έναν μεγάλο, κατά γενική και πανελλαδική αναγνώριση, δάσκαλο.
Διετέλεσε πρόεδρος Κεντρικής Ελλάδος του Tae Kwon Do.
Eίχε ιδρύσει δυο συλλόγους, τον ''Όμιλο Φιλάθλων Γυμναστικής Tae Kwon Do'' και τον ''Σύλλογο Βετεράνων Μαύρων Ζωνών''.

Κalfountzos GYM
Τσιμισκή 36
Τηλ: 2414 005262, 6983 26 03 16

Καλφούντζου Ευαγγελία
*πτυχιούχος προπονήτρια Tae kwon do, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ. Αθλητισμού, 4 Dan W.T.F.

***Τηλεφωνήστε για να μάθετε τα προγράμματα, τα τμήματα, ώρες λειτουργίας και όποια άλλη διευκρίνηση χρειάζεσθε.

 

aγυμν n

aγυμν n

aγυμν n

aγυμν n

aγυμν n

aγυμν n

aγυμν n

aγυμν n