4η «Γιορτή των Σπόρων» διοργανώνει το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας, Κυριακή 18/3

Events
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την 4η «Γιορτή των Σπόρων» διοργανώνει το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 10.30 π.μ. στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.


Η γιορτή έχει σκοπό την διάσωση και διάδοση των παλιών παραδοσι¬ακών ποικιλιών σπόρων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν σπόρους από αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθα, κολοκυθάκι, καρπούζι, πεπόνι, λάχανο, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδι, λούφα, μαϊντανό και φασόλια.
Στην γιορτή έρχονται κάθε χρόνο φίλοι και καλλιεργητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που μάχονται για την διατροφική τους ανεξαρτησία. Να μπορούν δηλαδή να καλλιεργούν τον δικό τους σπόρο και να παράγουν προϊόντα με γεύση, άρωμα και προπάντων με διατροφική αξία.

Στην «4η Γιορτή των Σπόρων» θα συλλέξουν πάλι τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά και απορρυπαντικά, που θα δοθούν στην «Παιδική Στέγη Λάρισας», σωματείο αναγνωρισμένο ως « Φιλανθρωπικό». Οι προσφορές θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του αμφιθεάτρου από τα μέλη της «Παιδικής Στέγης». Οι προσφέροντες αγαθά για την «Παιδική Στέγη Λάρισας» θα λάβουν επιπλέον σπόρους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΕΛΙΤΙ, μπορείτε να επισκεφτείτε το site http://www.peliti.gr/ FB: κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ Youtube : Peliti

pelitii 20 3