59η Γιορτή Κρασιού 23, 24, 25 και 26 Αυγούστου με Βασίλη Καρρά και άλλους...

Live
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μεγάλα ονόματα έρχονται και φέτος στην 59ή Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα. Η Γιορτή Κρασιού γίνεται 23- 24-25-26 Αυγούστου στο άλσος του Αγίου Γεωργίου.

 

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού ξεκίνησε το 1959, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής: «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί».

Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων , της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη.

kras 29 8

AYG 30 8

Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Την Πέμπτη 23 Αυγούστου δημοτική βραδιά, όπου για πρώτη φόρα έρχεται ο Γιώργος Βελισσάρης (“Μ’ έκαψες ξανθιά γυναίκα”) μαζί με την τραγουδίστρια Τζένη Κατσίγιαννη (“Κοίτα τι έκανες”)  και στο κλαρίνο τον Σταύρο Ιωαννίδη ένα νέο γεμάτο ταλέντο.

Είσοδος 5 ευρώ.

-Παρασκευή 24 Αυγούστου έρχονται για πρώτη φορά οι Locomondo για να ξεσηκώσουν την νεολαία.

Είσοδος 10 ευρώ.

locomondo398 1.jpg 30 8

-Το Σάββατο 25 Αυγούστου ο μεγάλος άρχοντας Βασίλης Καρράς έρχεται στον Αμπελώνα για μας τραγουδήσει “Απ΄ το Βορρά μέχρι τον Νότο” – “Νύχτα ξελογιάστρα” – “Όπως Παλιά” κ.λ.π τραγούδια.

Προπώληση 10 ευρώ, στην είσιοδο 13 ευρώ.

-Και τέλος την Κυριακή 26 Αυγούστου η Γιορτή Κρασιού κλείνει με τα μεγάλα ταλέντα του δημοτικού τραγουδιού, με τον Ο

Είσοδος 5 ευρώ.

jpg 30 8