22
Παρ, Οκτ
31 New Articles

Μουσική παράσταση «Σκόρπια Φύλλα», ταξίδι στον μουσικό πολιτισμό της Ηπείρου

Live
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η παράσταση «Σκόρπια Φύλλα», είναι ένα ταξίδι στον μουσικό πολιτισμό της Ηπείρου διαθέσιμη από 9 Οκτωβρίου για On Demand προβολή.

 

Μία παράσταση-αφιέρωμα με ξεχωριστές ερμηνείες και παντρέματα, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Σκόρπια Φύλλα είναι οι νότες που πλέκονται μία-μία για να υφάνουν τραγούδια που αναβλύζουν μνήμες...

Σκόρπια Φύλλα είναι οι σκέψεις των ξενιτεμένων αλλά και όσων έμειναν πίσω να τους καρτερούν...

Ήπειρος, είναι το αντάμωμα των ανθρώπων από το χωριό ή την πόλη, στην πλατεία τη μέρα του πανηγυριού...

Μουσική, όργανα, φωνές, αγκαλιασμένα να ακολουθούν τα βήματα του χορευτή..

b 21904 or poster new.jpg 31 12.

Αυτό είναι Ήπειρος, το όνομα της οποίας έχει και το μουσικό σχήμα το οποίο αποτελείται από τον Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί και τον Νίκο Αγγελόπουλο στο λαούτο και συμπράττει με τους καταξιωμένους Ηπειρώτες μουσικούς Θωμά Κωνσταντίνου στο λαούτο και το ούτι και Πέτρο Παπαγεωργίου στο ντέφι, καθώς και με τέσσερεις σημαντικές φωνές του τόπου μας, την Αρετή Κετιμέ, την Γιώτα Γρίβα, την Λευκοθέα Φιλιππίδη και την Ρία Ελληνίδου, εγκαινιάζοντας μία νέα σελίδα στα καλλιτεχνικά δρώμενα την μουσικής της Ηπείρου και όχι μόνο.

Μια φρέσκια, αλλά ταυτόχρονα βαθιά προσέγγιση της μουσικής αυτής, με ένα δοκιμασμένο σύνολο οργάνων, χωρίς δεσμεύσεις γραφικού, φολκλορικού ή μουσειακού τύπου.

Η απόδοση των τραγουδιών και των μουσικών σκοπών της Ηπειρώτικης λαϊκής παράδοσης, αποτελεί δραστηριότητα και όχι αναπαράσταση. Το κάθε μουσικό έργο διαρκώς αλλάζει, εφόσον κάθε φορά έχουμε μια καινούρια παραλλαγή και συνεχώς παραμένει το ίδιο. Η τεράστια πολυμορφία και ποικιλία των μουσικών σκοπών και των τραγουδιών της παράδοσης της Ηπείρου, οφείλεται στους μετασχηματισμούς των σταθερών και μεταβλητών μουσικών στοιχείων που περιέχει.

Στοιχεία που παραμένουν σταθερά αφορούν στη στέρεη δομή, τα δεδομένα μουσικά μοτίβα και σχήματα και έναν ήδη διαμορφωμένο τρόπο απόδοσης. Ενώ τα μεταβλητά στοιχεία διακρίνονται στη «διακόσμηση», στη διαφορετική σύνθεση που εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε παράστασης, στον αυτοσχεδιασμό, καθώς και στην ιδιαίτερη κάθε φορά έκφραση και προσωπικό τρόπο απόδοσης. Ωστόσο, η βασικότερη συνθήκη μεταβολής είναι η αλληλεπίδραση μουσικών και τραγουδιστών.

or photo 2.jpg 31 12

Το περιεχόμενο του ρεπερτορίου της παράστασης λειτουργεί με έναν εξαιρετικά άμεσο τρόπο: συμπληρώνει το καλλιτεχνικό υλικό της καθημερινής μας ζωής. Τα ηπειρώτικα τραγούδια και οι μουσικοί οργανικοί σκοποί συνιστούν εκδηλώσεις του παρόντος (το παρόν εμπεριέχει και τη διάσταση της «ζωντανής μνήμης»). Τα τραγούδια αυτά κατοικούν στις καρδιές μας και τροφοδοτούν τις ανάσες μας.

Ερμηνεύουν:

Αρετή Κετιμέ
Γιώτα Γρίβα
Λευκοθέα Φιλιππίδη
Ρία Ελληνίδου

Παίζουν:

Γιώργος Κωτσίνης – Κλαρίνο
Κώστας Κίκιλης – Βιολί
Νίκος Αγγελόπουλος – Λαούτο
Θωμάς Κωνσταντίνου – Λαούτο, Ούτι
Πέτρος Παπαγεωργίου – Ντέφι

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωτσίνης

Τα γυρίσματα έγινα στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο «Εν Μοσχάτω».

ONLINE STREAMING
από Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 21.00
έως Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 23.59

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τιμή εισιτηρίου: 9€

Το εισιτήριο δίνει δυνατότητα παρακολούθησης της παράστασης online οποιαδήποτε στιγμή από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 21.00 έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 23.59. Το εισιτηριο ισχύει για 4 ώρες από την στιγμή της ενεργοποίησής του.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Online:https://www.ticketservices.gr/event/skorpia-fylla-online-streaming/?lang=el&fbclid=IwAR3ASYGWdFcGxoniecTQGc6mtFAXCdfaVgRtY57VZ-d6d836iej9BCpe0-4

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr