13
Σαβ, Αυγ
5 New Articles

Γιορτή κρασιού Αμπελώνα με Χ. Βέρα, Ν. Μακρόπουλο, Πάολα, Σ. Γονίδη

Live
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου στο άλσος Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα του δήμου Τυρνάβου θα γίνει εφέτος η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, μετά την διακοπή για 2 χρόνια λόγω κορονοϊού.

 

Και αυτήν την χρονιά στον Αμπελώνα θα εμφανιστούν μεγάλα ονόματα της μουσικής μας σκηνής.

Στις 25/8 ημέρα Πέμπτη θα εμφανιστούν οι Χαρά Βέρα, Γιώργος Βελισσάρης, Κώστας Αντωνίου, Κωνσταντίνος Τσαμαδός και κλαρίνο ο Άρης Μουγκοπέτρος.

Την Παρασκευή 26/8 θα εμφανιστεί ο Νίκος Μακρόπουλος.

Το Σάββατο 27/8 θα εμφανιστεί η Πάολα και την Κυριακή 28/8 ο Σταμάτης Γονίδης.

xa γιορτη κρασιου αμπελωνας 1

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού ξεκίνησε το 1959 και εφέτος συμπληρώνει 59 χρόνια. Προβάλλει την ιδιαιτερότητα της περιοχής «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί», σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων και γενικότερα την προβολή της κουλτούρας της περιοχής.

Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων , της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για τότε.

Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.

Το πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει παρουσίαση κρασιών από οινοποιούς, δοκιμές κρασιών, οινογνωσία, γευσιγνωσία, επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής, εκθέσεις αγροτικών και τοπικών προϊόντων, πολιτιστικές δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και τέσσερις ημέρες μεγάλων συναυλιών για όλα τα γούστα.

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr