Ο Θανάσης Πατσιανόπουλος είναι πολύ παλιός και έμπειρος στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης γενικότερα και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς
με το δικό του ''παιδί'', το Λαδοφάναρο εκεί ψηλά στον Λόφο του Φρουρίου της Λάρισας. Το οποίο είναι χρόνια τώρα το σημείο συνάντησης των Λαρισαίων και όχι μόνο.
Μιλάμε για το τέλειο φαγητό, την περιποίηση, το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον. Γιατί και έξω στην όμορφη πλατεία, Άνοιξη-Καλοκαίρι, είναι πραγματικά μαγικά με θέα το τούρκικο μνημείο-το Μπεζεστένι, την Βασιλική του Αγίου Αχίλλειου που χρονολογείται στα μέσα του 6ου αιώνα και τα υπόλοιπα αρχαιολογικά ευρήματα.
Και αν ψάχνουμε να βρούμε τα συστατικά της επιτυχίας του Λαδοφάναρου, ιδού:
-Θανάσης Πατσιανόπουλος, μην επαναλαμβανόμαστε!!!
-Ο βασικός ψήστης, ο μάγειρας, ο υπεύθυνος σερβιρίσματος (οι στυλοβάτες δηλαδή κάθε μαγαζιού εστίασης) δουλεύουν εδώ ανελλιπώς σχεδόν από 15 χρόνια έκαστος. Και είναι μοναδικοί στο είδος τους. Και αυτό βγαίνει, σε ότι εισπράττει ο πελάτης.
Ας πάμε όμως στο ''ψητό'' και στην εστίαση το ''ψητό'' είναι το φαγητό. Οι βασικές κατηγορίες-ενότητες είναι ψητά σχάρας, μαγειρευτά, κοντοσούβλια.
Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, που πρέπει να μπουν στο τραπέζι της παρέας σας. Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε την μελιτζάνα γεμιστή με τυριά και καπνιστή, το εξαιρετικό μπουγιουρντί, το ψητό χαλούμι και φλωρίνης γεμιστή σκέτη λιχουδιά!!!
Η χωριάτικη σαλάτα εκλείπει σιγά σιγά από τα μαγαζιά. Εδώ τιμάται. 'Ανοιξη-καλοκαίρι με ντομάτες από τον μπαξέ του Λαδοφάναρου
Από τις σαλάτες προτείνουμε την Queen (καρδιές μαρουλιού, ρόκα, ντομάτα, λιαστή ντομάτα, πορτοκάλι, παρμεζάνα, γλυκόξινη σπέσιαλ σος), την ''Λαδοφάναρο'' ( λάχανο, καρότο, ντομάτα, μαρούλι, φιλέτο κοτόπουλο, σος μουστάρδας, παρμεζάνα) και την Μεσογειακή ( ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, κρουτόν, φέτα σε κύβους, πιπεριά, φιλέτο ελιάς).
Στην σχάρα υπάρχουν τα πάντα, αλλά ξεχωρίσαμε το χειροποίητο μπιφτέκι ( σημειώστε ότι ο κιμάς κόβεται και ζυμώνεται εδώ, δεν έρχεται έτοιμος), και τα επιλεγμένα ( η λέξη σημαίνει πολλά) πρόβεια και αρνίσια παϊδάκια απίστευτης νοστιμιάς, ψημένα στην σχάρα από ένα διακεκριμένο τεχνίτη ψήστη.
Χειροποίητο μπιφτέκι. Ο κιμάς κόβεται και ζυμώνεται στο εργαστήριο του Λαδοφάναρου.
Αρνάκι γάλακτος με λαχταριστές πατάτες φούρνου
Σπέσιαλ πρόταση είναι τα : κοντοσούβλι χοιρινό μερίδα, κοντοσούβλι κοτόπουλο μερίδα, κοντοσούβλι πρόβειο και η μπριζόλα του καλοφαγά-πανσετομπριζόλα 600 γραμ. με πιτάκια, πατάτες και τυροσαλάτα!!!
Από τα πιάτα ημέρας που είναι τα μαγειρευτά, ξεχωρίσαμε το κατσικάκι στην γάστρα γεμιστό παραδοσιακά, το κότσι χοιρινό και το αρνάκι γάλακτος στην γάστρα-λεμονάτο με ρίγανη.
Με το κιλό θα βρείτε επιλεγμένα παϊδάκια πρόβεια και αρνίσια γάλακτος επιλεγμένα. Το ζύγισμα γίνεται μετά το ψήσιμο και καταλαβαίνετε την έκπληξη, που πάθαμε και εμείς, γιατί φαίνονται και είναι πάρα πολλά!!!
Το μεσημέρι σερβίρεται και τσίπουρο.
Ανάλογα με την εποχή υπάρχουν και νηστίσιμα πιάτα, όπου ξεχωρίσαμε τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, τις καβουροδαγκάνες, τους γίγαντες, τις γαρίδες και τις κρασάτες σουπιές.
Σημαντική επισήμανση: φθινόπωρο και χειμώνα υπάρχουν τακτικά live αλλά και έκτακτα, όταν ζητηθεί από ομαδικούς πελάτες π.χ. κοπές πίτας κλπ. Η ορχήστρα των live είναι οι "Φαμίλιαρ" . Είναι ένα μουσικό σχήμα, το οποίο αποτελείται από τα μέλη οικογένειας μουσικών. Ο Θανάσης Πατσιανόπουλος ( ο και ιδιοκτήτης του Λαδοφάναρου) με τεράστια ιστορία στην Λάρισα ως μουσικός, η σύζυγος και μητέρα Ευφροσύνη και οι δύο γιοί Ευάγγελος και Σωτήρης. Παίζουν λαϊκά, έντεχνα, ρεμπέτικα αλλά και ότι ζητηθεί από τους πελάτες.
Το Λαδοφάναρο είναι ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι-βράδυ.
Ο υπέροχος εσωτερικός και εξωτερικός χώρος στην όμορφη πλατεία διατίθεται για γάμους, βαφτίσεις, δεξιώσεις, εκδηλώσεις επιχειρήσεων, συλλόγων, κοπές πίτας κλπ. Με εξαιρετικές και επιλεγμένες προτάσεις για το μενού, επιλογές και δικές σας και τιμές συμφέρουσες.
Λαδοφάναρο
Grill-restaurant
Πλατεία Δημάρχου Λαμπρούλη
Φρούριο, Λάρισα
Τηλ.: 2410 258 132
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/Ladofanarolarisa/?locale=el_GR
ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Κότσι...
Νηστίσιμα πολλά...
Αγνά υλικά για τις σαλάτες από τον μπαξέ του Λαδοφάναρου.