Ο συνδυασμός μπύρας και φαγητού προσφέρει άπειρες δυνατότητες για γαστρoνομικές απολαύσεις. Η μπύρα κατακτά μια θέση στους καταλόγους

Όταν ο θεός Ήλιος, ο Ρα, πληροφορήθηκε ότι οι άνθρωποι συνωμοτούσαν εναντίον του, έστειλε την πιστή κόρη του, τη θεά Αθώρ

Είναι γνωστή η αγάπη των Αρχαίων Ελλήνων για το κρασί. Πληροφορίες που προσλαμβάνουμε από την Γραμμική Β΄ μας οδηγούν στην υπόθεση,

Το πρώτο βήμα για να απολαύσουμε σωστά μία μπύρα είναι το σωστό σερβίρισμα, που είναι ολόκληρη τεχνική. Ας πα΄με να δουμε τι και πως.

Το να γεμίζουμε το ποτήρι μας με μπίρα απαιτεί πολύ περισσότερα από το να ρίχνουμε απλώς το υγρό από το ένα δοχείο στο άλλο.

Μπύρα ή αλλιώς στα ελληνικά «Ζύθος» είναι αλκοολούχο ποτό παραγόμενο από τη σακχαροποίηση του αμύλου και την αλκοολική ζύμωση των σακχάρων που προέκυψαν.

Οι βασικοί τύποι κρασιού. Το κρασί παράγεται από τα σταφύλια, αλλά όχι από τα σταφύλια που αγοράζεις στο μανάβικο και είναι για κατανάλωση.

Η ρετσίνα μπορεί να έχει ένθερμους υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς, αλλά η γεύση της δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Είναι ένα κρασί λαϊκό και απλό με ειλικρινή χαρακτήρα.

Ξεκινώντας απ’ την αρχαιότητα και φτάνοντας στις μέρες μας η Νεμέα είναι γνωστή για τα αμπέλια, τα κρασιά της και τις τιμητικές γιορτές που είναι αφιερωμένες σ’ αυτά.

Η Ελλάδα είναι μια από τις αρχαιότερες αμπελουργικές περιοχές του κόσμου και μία από τις πρώτες οινοπαραγωγικές περιοχές στην Ευρώπη.

larissorama 1991