Οι βασικοί τύποι κρασιού. Το κρασί παράγεται από τα σταφύλια, αλλά όχι από τα σταφύλια που αγοράζεις στο μανάβικο και είναι για κατανάλωση.

Η ρετσίνα μπορεί να έχει ένθερμους υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς, αλλά η γεύση της δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Είναι ένα κρασί λαϊκό και απλό με ειλικρινή χαρακτήρα.

Ξεκινώντας απ’ την αρχαιότητα και φτάνοντας στις μέρες μας η Νεμέα είναι γνωστή για τα αμπέλια, τα κρασιά της και τις τιμητικές γιορτές που είναι αφιερωμένες σ’ αυτά.

Η Ελλάδα είναι μια από τις αρχαιότερες αμπελουργικές περιοχές του κόσμου και μία από τις πρώτες οινοπαραγωγικές περιοχές στην Ευρώπη.

Ένα δροσιστικό κοκτέιλ είναι η απόλυτη συντροφιά για τα καλοκαιρινά μας βράδια και όχι μόνο. Στο beach bar πλάι στο κύμα, στο καλοκαιρινό μπαράκι μέσα την πόλη.

To Sauvignon Blanc είναι ποικιλία λευκού σταφυλιού που οφείλει μεγάλο μέρος της δημοτικότητάς του στους οινοπαραγωγούς στο Μπορντό και την κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία.

Θησαυρός, μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν για τους οινόφιλους όλου του κόσμου οι οινοποιήσιμες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας,

Μια πιατέλα με λαχταριστές μπουκιές τυριών και αλλαντικών και μια λίστα συνοδευτικών κρασιών που θα δημιουργήσουν μια ακαταμάχητη παλέτα γεύσεων, είναι ένα γερό χαρτί

Τα βασικά στοιχεία που οφείλει να ξεχωρίσει κανείς όταν αξιολογεί ένα κρασί είναι ίδια τόσο γι’ αυτόν που πίνει για πρώτη φορά όσο και για εκείνον

Αν θελήσουμε να πιούμε κρασί, το μόνο που θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας είναι ένα μπουκάλι και έναν ασφαλή τρόπο

larissorama 1991