Σεφ Μανώλης Ντάσκας
Αυτή η συνταγή είναι ένα δροσερό ορεκτικό με αγαπημένες ελληνικές γεύσεις στο ποτήρι μας. Γαρίδες κοκτέιλ με ζελέ από ροζέ κρασί σε αρώματα μέντας!!!
Υλικά για 4 κοκτέιλς.
- 16 γαρίδες Νο1
- 8 φύλλα φρέσκιας μέντας.
- 1 δαφνόφυλλο.
- 1 φέτα λεμόνι.
- 10 κόκκους πιπεριού.
- 1 κ.γλ.αλάτι.
Υλικά για το ζελέ κρασιού.
- 375 ml. ροζέ κρασί.
- Το ξύσμα από 1 λεμόνι.
- 1 κ.σ. ζάχαρη.
- 10 γρ. ζελατίνη.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κελύφη και κεφάλι. Με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε και το εντεράκι τους.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κελύφη, τα κεφάλια, μία φέτα λεμόνι, ένα δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά, να βγάλουν τα αρώματά τους και προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες. Βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με χυμό λεμόνι.
Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κρασί, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίσουμε καλά από το νερό.
Ανακατεύουμε, ώστε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα ποτήρια του κοκτέιλ και τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά από 2 φύλλα φρέσκιας μέντας.
Αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ (περίπου τρεις ώρες).
Κρεμάμε γύρω-γύρω τις γαρίδες, γαρνίρουμε με φρέσκια μέντα και σερβίρουμε με ένα κουταλάκι
Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/