29
Δευ, Μάι
35 New Articles

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Ποιό είναι καθ' ομολογία της πλειοψηφίας το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού; Φυσικά μιλάμε για μια μπόλικη παγωμένη φέτα καρπουζιού. Μιαμ και δροσιστήκαμε!!!

Εδώ όμως ο σεφ μας προτείνει να απολαύσουμε αλλιώς το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.
Καρπούζι ψητό με καλαθάκι Λήμνου, κριθαρένιο παξιμάδι και ντρέσινγκ πετιμεζιού!!!

Υλικά.
- Μία στρογγυλή φέτα καρπουζιού πάχος τριών εκατοστών χωρίς φλούδα.
- 1 κριθαρένιο παξιμαδάκι.
- 150 γρ. καλαθάκι Λήμνου ή οποιαδήποτε φέτα της αρεσκείας σας.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- 1 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι.
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο.
- Μία πρέζα αλάτι.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- 1 κ.γλ. σουσάμι.
- 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΘΆΚΙ ΛΉΜΝΟΥ
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το ξύδι βαλσάμικο.
Με ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο πλευρές του καρπουζιού και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το καρπούζι στο καυτό σχαροτήγανο και ψήνουμε την κάθε πλευρά του από 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το καρπούζι στο πιάτο, βάζουμε από πάνω το τυρί, γαρνίρουμε με λίγο ρόκα και τα φύλλα του δυόσμου. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Καλή μας όρεξη.

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr

 

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr