13
Σαβ, Απρ
72 New Articles

Αλμυρός κορμός τυριών με επικάλυψη φρέσκων βοτάνων & γλυκός με επικάλυψη σουσάμι και ηλιόσπορο

Φαγητό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Το κρασί και το τυρί λέγεται ότι, είναι ο ιδανικότερος συνδυασμός. Σας προτείνουμε λοιπόν δύο διαφορετικές γευστικές παρασκευές, για να συνοδεύσουμε το κρασί μας.


Αλμυρός κορμός τυριών με επικάλυψη φρέσκων βοτάνων & γλυκός με επικάλυψη σουσάμι και ηλιόσπορο.

Υλικά.
-180 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε)
- 150 γρ. ανθότυρο.
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα.
-50 γρ. blue cheese.
-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα.
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα.
-50 γρ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
-40 γρ. σταφίδες χοντροκομμένες.
-1 κ.σ. μέλι.
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μία πρέζα αλάτι.

Υλικά για την επικάλυψη.
- 1 φλυτζανάκι ψιλοκομμένα μυρωδικά ( μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό)
-1 κ.σ. σουσάμι.
- 1 κ.σ. μαυροκούκι.
-2 κ.σ.ηλιόσπορο.

a ΑΛΜΥΡΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΡΕΣΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φροντίζουμε τα τυριά μας, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν τα βάλουμε στο μπολ.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο πρώτο προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί, την πιπεριά, το μισό φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο δεύτερο προσθέτουμε τις σταφίδες, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι, το μέλι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.,Τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε δύο κομμάτια μεβράνης σε ένα πάγκο εργασίας και τοποθετούμε στην κάθε μεμβράνη από ένα μείγμα. Ρολάρουμε, ώστε να πάρει μακρόστενο κυλινδρικό σχήμα, πιάνουμε και τις δύο άκρες και το γυρίζουμε, να πάρει ένα σχήμα σαν καραμέλα. Αφήνουμε τα ρολά στο ψυγείο, να σφίξουν για τουλάχιστον μία ώρα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Παίρνουμε δύο πιάτα, στο ένα βάζουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στο δεύτερο τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζουμε τα τυριά από τη μεμβράνη και περνάμε το ένα απαλά πάνω από τα μυρωδικά και το άλλο πάνω από το μείγμα με τα σπόρια, πιέζοντας λίγο, ώστε να κολλήσουν επάνω.
Σερβίρουμε με κρακεράκια και μαρμελάδες της αρεσκείας μας.
Καλή μας όρεξη.

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr

b ΑΛΜΥΡΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΡΕΣΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr