27
Δευ, Ιουν
23 New Articles

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
Aυτήν την φορά θα μαγειρέψουμε συκώτι. Είναι ένα υλικό που ή το αποφεύγεις ή το λατρεύεις. Πάντως θεωρείται μία πραγματική υπερτροφή.


Συκώτι μοσχαρίσιο με μήλο και σέλερι σε σάλτσα βαλσάμικου‼️

Υλικά για 2 άτομα.
-1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο.
-1/2 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια.
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη.
- Ένα μικρό κλωναράκι σέλερι κομμένο σε λεπτές φετούλες.
- Μία πρέζα λουίζα φρέσκια η ξερή.
- Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση.
- Ένα σφηνάκι λευκό κρασί.
- Ένα σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο.
- Ένα μικρό κουταλάκι μέλι.
-Ένα ποτήρι ζωμό μοσχάρι ή κότα.
- 30 ml ελαιόλαδο.
- 40 ml αγελαδινό βούτυρο κρύο.

Συκώτι μοσχαρίσιο με μήλο

Καθαρίζουμε το συκώτι από τις ίνες και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια πάχους τριών εκατοστών.
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το συκώτι, τινάζουμε καλά να φύγει το πολύ αλεύρι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το συκώτι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά του, χωρίς να το ανακατεύουμε. Θέλουμε να πιάσει κρούστα. Βγάζουμε το συκώτι και το αφήνουμε στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μήλο, το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το συκώτι, τη λουίζα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και με το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε το ζωμό και το μέλι. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά να λιώσει το βούτυρο.
Του ταιριάζει ένας βουτυράτος πουρές πατάτας και οι τηγανιτές πατάτες.
Καλή μας όρεξη.

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr