20
Σαβ, Απρ

Κέικ μπανάνας με βρώμη και μέλι

Γλυκό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από τον σεφ Μανώλη Ντάσκα

Το ''κέικ μπανάνας με βρώμη και μέλι'' είναι ένα πεντανόστιμο, υγιεινό και γεμάτο ενέργεια γλυκό.


Υλικά
- 350 γρ. μπανάνες πολύ ώριμες.
- 2 αυγά.
- 300 γρ. βρώμη.
- 200 γρ. μέλι.
- 100 ml. ελαιόλαδο.
- 100 ml. γάλα.
- 1 σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου 100 γρ. ( σπασμένη σε μικρά κομματάκια)
- 1 κ.σ. κανέλα.
- 1 πρέζα αλάτι.
- 1 κ.σ. baking powder.

Για τη σύνθεση.
1 μπανάνα.

keik mpananas

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
- Αλέθουμε στο multi τη βρώμη να γίνει σαν αλεύρι.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αυγά, τις μπανάνες, το ελαιόλαδο, το μέλι και το γάλα. Τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ τη βρώμη, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα 25×15. Ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα, σκορπίζουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Κόβουμε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάμε το κάθε κομμάτι πάνω στο κέικ με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά ή έως ότου, εάν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, το μαχαίρι να βγει καθαρό.
Καλή όρεξη

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991