22
Παρ, Οκτ

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Αυτή την φορά θα κάνουμε ένα υγιεινό δροσιστικό σνακ, που μπορούν να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι τις ημέρες του καύσωνα.


Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με κεράσια και γκρανόλα μαύρης σοκολάτας.

Υλικά
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
- 150 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια,τα 50 γρ. χοντροκομμένα.
- 200 γρ. μέλι.
- 50 γρ. granola με κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
- 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.

ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΑΝΌΛΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι και τα 100 γραμμάρια από τα κεράσια και τα χτυπάμε πολύ καλά.
- Μουσκεύουμε μία λαδόκολλα, την στύβουμε καλά και την στρώνουμε να καλύψει καλά την επιφάνεια και τα τοιχώματα από ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 15 X 25 cm.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού την granola, τα κεράσια και τα φιστίκια και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
- Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 4 εώς 8 ώρες να σφίξει καλά. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα κόβουμε τις μπάρες και σερβίρουμε αμέσως.
Bon appetit!!!

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991