24
Τετ, Απρ
37 New Articles

Οι ιστορικές ντισκοτέκ Studio 53 και Biberon σε video και φωτογραφίες της εποχής

Ρεπορτάζ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αυτό είναι ένα ιστορικό video για την διασκέδαση στην Λάρισα. Από τα δυο μαγαζιά του Βασίλη Σταμούλη, του άρχοντα της διασκέδασης στην πόλη, Studio 53 και Biberon.

 O Σταμούλης φτιάχνει με τον Γιώργο Τζιαμήτα την ντισκοτέκ Stugio 53 το 1979 στην οδό Βόλου. Γράφοντας ιστορία βέβαια. Μαζί του βγαίνουν οι πρώτοι μεγάλοι d.j.'s της Λάρισας, επώνυμοι πια σήμερα. Ο Λάμπρος Μπλέκος, ο Γιάννης Καλλιμάνης και ο Πέλλος. Στην Studio 53 έρχεται και το πρώτο λέϊζερ από την Γερμανία με 200.000 δραχμές, μεγάλο ποσό για την εποχή. Το μαγαζί γεμίζει με 700-800 άτομα, απ' ότι μου είπε ο Σταμούλης και αλλάζει σχεδόν την διασκέδαση στην πόλη.

studio 53

Η Biberon φτιάχνεται το 1984 στο τέρμα της οδού Βόλου από τον Σταμούλη και τον Μιλτιάδη Τζιότζιο με d.j. τον Γιάννη Καλλιμάνη. Απίστευτος κόσμος 2-3 χιλιάδες μέσα και έξω χαμός. Η καλοκαιρινή με την πισίνα που έγινε 3 χρόνια μετά, ήταν το κάτι άλλο για την εποχή. Τελειώνει άδοξα με την φωτιά, που την κατέστρεψε.

Αυτά τα λίγα για τις δυο ντισκοτέκ της πόλης, απ' όπου και το video, που άλλαξαν την διασκέδαση για την περιοχή. Σύντομα θα πούμε και άλλα πολλά, αφού ο Βασίλης Σταμούλης μας παραχώρησε μία συνέντευξη για εκείνα τα αξέχαστα, για όλους χρόνια. Η οποία θα βγει σύντομα στον αέρα, αφού συλλέξω και άλλα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τους d.j.'s εκείνης της εποχής. Πράγμα σχετικά δύσκολο, γιατί πρέπει να σκαλίσουν αρχεία. Θα γίνει όμως...

*το μοντάζ του video είναι του Γιώργου Καφαλή, από αρχειακό υλικό του Βασίλη Σταμούλη.

Και πιο κάτω κάποιες πρώτες φωτογραφίες που ανασύραμε από τις διαφημίσεις της Biberon στο έντυπο τότε Λαρισόραμα της δεκαετίας του 1980, ασπρόμαυρες στην αρχή, μετά περάσαμε στο έγχρωμο. Θα έχουμε και άλλο υλικό σύντομα.

 

                                                                                                      BIBERON 1987

biberon 1987

 

                                                                                                 BIBERON 1988

biberon 1988

 

                                                                                                     BIBERON 1989

biberon 1989

 

                                                                                                       BIBERON 1990

biberon 1990

 

Special Events