29
Δευ, Μάι
35 New Articles

Θεατρικό Παιχνίδι στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την ομάδα Έκφραση

Θέατρο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων, έχοντας πάντα στόχο την προσφορά ποιοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

στα παιδιά της πόλης έχουν εντάξει στο σταθερό πρόγραμμα της τρέχουσας χρονιάς το θεατρικό παιχνίδι μέσα από την ειδική συνεργασία με την ομάδα ΕΚΦΡΑΣΗ.

Η θεματολογία των εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού στηρίζεται στο project της Ομάδας Έκφρασης «Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ» που προσαρμόστηκε ειδικά για τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων. Μέσω των περιπάτων του κάθε παιχνιδιού τα παιδιά αναστοχάζονται την σχέση με τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, τη φιλία, το παιχνίδι, τη φύση καθώς επίσης και φιλοσοφικά ζητήματα όπως η αλήθεια και το ψέμα, η ελευθερία, οι ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη, οι παγίδες, τα προσωπεία, ο θόρυβος και η σιωπή και πολλά ακόμη. Πηγή έμπνευσης των εργαστηρίων αποτελεί η φιλοσοφία και η φυσιολατρεία του Ζαν Ζακ Ρουσσώ όπως καταγράφονται στο θεατρικό έργο «Περίπατοι με τον κύριο Ρουσσώ» του Λάκη Κουρετζή, δασκάλου και βασικού εμψυχωτή της ομάδας ΕΚΦΡΑΣΗ, το οποίο είναι διασκευή του έργου του Ζαν Ζακ Ρουσσώ «Ονειροπολήσεις ενός μοναχικού οδοιπόρου - Οι δέκα περίπατοι του Ζαν Ζακ Ρουσσώ». Το πρόγραμμα που υλοποιείται από τις έμπειρες εμψυχώτριες της ομάδας Έκφραση έχει αγκαλιαστεί με θέρμη τόσο από τα παιδιά όσο και από το παιδαγωγικό προσωπικό των ΚΔΑΠ.

4 thumbnail

Η φιλοσοφία του προγράμματος και η διασύνδεση ανθρώπου και φύσης συνάδει με τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης που προάγει η πόλη μας ως «Πόλη που Μαθαίνει» με στόχο να δημιουργήσει σκεπτόμενους ενεργούς αυριανούς πολίτες που θα μεριμνούν για τη φύση και το περιβάλλον και θα ανατροφοδοτούν την ποιότητα ζωής τους με σεβασμό σε αυτό.

Πληροφορίες για τα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων
Διεύθυνση Παιδείας
Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων
τ. 2410 680 251 και 2410 680 215

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr