''Το Ασυνόδευτο'' του Α. Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Άκυ Μιτσιούλη στο Θέατρο Κ. Τσιάνος

Θέατρο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Εφηβική - νεανική Σκηνή του Θεάτρου των Οδοιπόρων θα ανεβάσει για μια τελευταία παράσταση το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Ασυνόδευτο», την Πέμπτη 27/6.

 

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Άκυ Μιτσιούλη, θα γίνει στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος του Θεσσαλικού Θεάτρου, στα πλαίσια του νέου θεσμού του Θεσσαλικού Θεάτρου - Η πόλη στο προσκήνιο, σε συνεργασία με τις δράσεις «Λάρισα- Η πόλη που μαθαίνει» και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

KEIER 29 6

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αντί εισιτηρίου, θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).

Με το πέρας της παράστασης θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», με αφορμή το κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, την ίδια την παράσταση και την αντίστοιχη θεματική των δράσεων «Λάρισα,- Η Πόλη που Μαθαίνει» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Θα μιλήσουν οι :
Εύα Αρζομανίδου (εκπαιδευτικός)
Αγλαία Νάκα (θεατρολόγος/σκηνοθέτιδα)
Άκυς Μιτσιούλης (σκηνοθέτης).

Συντονίστρια η εκπαιδευτικός Ιωάννα Γιαννακοπούλου.

AS 29 6

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Στην ιστορία του «Ασυνόδευτου», δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους , ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Αρχίζει έτσι ένα μεγάλο οδοιπορικό, μια καθημερινή περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα, συγκρούσεις και πολλές απρόβλεπτες γλυκόπικρες καταστάσεις. Μέσα από αυτά αναδεικνύεται η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, με φόντο το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Οι γονείς είναι μονίμως απόντες γιατί εργάζονται νυχθημερόν. Τα αδέλφια ταλανίζονται από την εφηβεία, τον έρωτα, ταυτόχρονα μεγαλώνουν πρόωρα: γίνονται γονείς για το ασυνόδευτο αγόρι, διαφωνούν για την ανατροφή του, συγκρούονται, αλλά και έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους αδιέξοδα, την απουσία επαγγελματικού ορίζοντα στην Ελλάδα της κρίσης, για να διαπιστώσουν πως, τελικά, «είμαστε όλοι ασυνόδευτοι».

Ένα έργο, που με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα του προσφυγικού, θίγει όλα τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Οικονομική και όχι μόνο -κρίση-, καθημερινό άγχος, αποξένωση, ατομικισμός, όλα παρουσιάζονται με έναν εύληπτο, καθημερινό και γλυκό τρόπο, αφού τα βλέπουμε μέσα από την ματιά δύο εφήβων. Το έργο δεν ‘’κουνά το δάχτυλο’’, δεν είναι διδακτικό, αλλά αποτελεί μία σύγχρονη παρουσίαση της πραγματικότητας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι ‘’σωτήρες’’ της παράστασης είναι δύο έφηβα αδέρφια. Πιο ώριμοι από τα παιδιά, αλλά όχι ενήλικες.

Συντελεστές
Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Άκυς Μιτσιούλης
Σύμβουλος δραματουργίας: Αγλαία Νάκα
Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Μπάγιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Άκυς Μιτσιούλης
Δημιουργικό αφίσας/προγράμματος: Δημήτρης Πλαστήρας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πλαστήρας, Δημήτρης Παπαδημητρούλας
Υποβολέας : Νίκος Γκαραβέλης
Ηχογραφίσεις: Lalaland studio & Ntoulas sound
Επιμέλεια κομμώσεων: Κωνσταντίνος Σταθάκος
Υποδοχή-ταμείο: Βάγια Καραμάνου και οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων της σκηνής
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Θέατρο των Οδοιπόρων

Παίζουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Αστερινού

Πέμπτη 27/6
Στις 20:00
Στο Θέατρο ‘’Κώστας Τσιάνος’’ – Θεσσαλικό Θέατρο

Είσοδος: Αντί εισιτηρίου θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).

Ώρες λειτουργίας ταμείων - τλφ κρατήσεων στο 2410 533417
Δευ - Παρ: 10:00 - 13:00 / Ημέρες παραστάσεων: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00