''Τα Παντρολογήματα'' του Γκόγκολ, Πειραματική Σκηνή του Θ.Θ.

Θέατρο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με την παράσταση ''Τα Παντρολογήματα'' του Γκόγκολ κάνει πρεμιέρα η Πειραματική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου την Τρίτη 17 Μαρτίου.


Παντρολογήματα
(Ενα παιχνίδι σχέσεων)
του Νικολάι Γκόγκολ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

ce 30 5 ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Τα Παντρολογήματα του Γκόγκολ – έργο του 1842 - είναι μια κωμωδία για τις σχέσεις αντρών και γυναικών, για την επιθυμία να ερωτευτούμε αλλά και για τη δυσκολία της δέσμευσης. Ένας ώριμος άντρας και μια ώριμη γυναίκα παίζουν το ρόλο του προξενητή για έναν νεότερο και μια νεότερη γυναίκα αντιστοίχως. Και βέβαια μέσα στις περιπλοκές της επιθυμίας προστίθενται τα οικονομικά συμφέροντα. Ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Ποιος έχει τον καλύτερο γαμπρό;

Τι θα απογίνει τελικά η νύφη; Όλα είναι δύσκολα και ξεκαρδιστικά. Ο Γκόγκολ, σε κάποιο σημείο γράφει: «Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας στις μέρες μας, και μάλιστα όταν δεν είν’ ερωτευμένη». Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας, και στις δικές μας μέρες, όταν καλείται να ακολουθήσει τα κοινωνικά στερεότυπα ή να καλύψει τις προσωπικές της ανασφάλειες μέσω ενός γάμου. Δύσκολη και η θέση του άντρα όταν δεν γνωρίζει τα πραγματικά του θέλω. Σε μια κοινωνία που συνεχώς απομακρυνόμαστε, κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, αντί να ερχόμαστε κοντά.

se 30 5


Η σκηνοθέτης Νάνσυ Σπετσιώτη, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά για το Θεσσαλικό Θέατρο, φέρνει το έργο στο σήμερα μέσα από τη φόρμα του μουσικού θεάτρου. Επίσης χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία όπως το video mapping, ως παραστατικό μέσο, για να εμπλέξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές εφαρμογές. Και μέσα από το γέλιο ίσως αναρωτηθούμε. Τι είναι τελικά ο γάμος; Τι είναι να παντρεύεσαι; Τι είναι να ερωτεύεσαι

Ταυτότητα παράστασης

Παίζουν αλφαβητικά: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Μαρία Τσιμά
Σκηνοθεσία/ διασκευή: Νάνσυ Σπετσιώτη
Σκηνικά: Δήμητρα Εξάρχου
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα
Μουσική/στίχοι τραγουδιού: Σταύρος Παπασταύρου
Κινησιολογία/χορογραφία: Αθηνά Μανώλη
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Video mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Λαγκούρα
Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Από 17 Μαρτίου στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» στον Μύλο του Παππά, Γεωργιάδου 53.

Παραστάσεις

Πέμπτη: (Λαϊκή απογευματινή) 7 μ.μ. (8 € ).
Παρασκευή – Σάββατο 9 μ.μ. - Κυριακή 7 μ.μ

Κρατήσεις θέσεων: 2410 – 533417, καθημερινά: πρωϊ: 10 π.μ. - 1 μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων απόγευμα 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 € - προπώληση: 10 €, λαϊκή απογευματινή - φοιτητικό - συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) – ομαδικό (άνω 10 ατόμων): 8 €, ανέργων - Α.Μ.Ε.Α: 5 €. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α – Δικαιούχοι επιταγών θεάματος Ο.Α.Ε.Δ.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (ώρες ταμείου) - στο βιβλιοπωλείο «Αxιλλέα Καλτσά» στην οδό Παπαναστασίου (ώρες καταστημάτων) και στο www.viva.gr (όλο το 24ωρο).

kr 30 5 ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ