Έκθεση με θέμα ''Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο Ελευθερία''

Εκθέσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έκθεση «Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο Ελευθερία» θα γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων από την έκδοση της τοπικής εφημερίδας.

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, οργανώνουν περιοδική έκθεση με θέμα «Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της «Ε» στον τομέα της ενημέρωσης.

thumbn 31 1 ail TYPOGRAFEIO2 1

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από εφημερίδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, τον περιφερειακό, τοπικό αλλά και μαθητικό Τύπο.
Τα πρωτότυπα αρχεία προέρχονται από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας , τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ελευθερία και τις ιδιωτικές Συλλογές Ν. Παπαθεοδώρου και Αθ. Μπετχαβέ.

Στη συγκέντρωση του υλικού συνέβαλαν τα ΓΑΚ από όλη την Ελλάδα και σχολεία της πόλης.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης, μηχανικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως παλαιά πιεστήρια, μηχανήματα και άλλα αντικείμενα από την εφημερίδα ''Ελευθερία'' και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κων/νος Κούμας», καθώς και υλικό από τις αρχές του αιώνα μέχρι σύγχρονα ολογράμματα από τη διαδικασία της εκτύπωσης, που θα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του επισκέπτη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη (οδός Γ. Γουργιώτη, πάροδος Φαρσάλων).