Οι τρέχουσες εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα/Nεάπολη

Εκθέσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του Μουσείου.

 

Αναλυτικά:

Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα:
Στους μεγάλους εκθεσιακούς χώρους μέχρι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται η έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης». Κεντρική ιδέα της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί το αφήγημα της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα από την προσέγγιση 78 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών.

spiliopoy 31 1 los

Αίθριο 1ου ορόφου:
Παρουσιάζεται η έκθεση «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» του σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας. Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, φωτογραφίες, έγγραφα, επιστολές, προκηρύξεις, αντιστασιακές εφημερίδες, αυθεντικά αντικείμενα, οπλισμός και άλλο σχετικό υλικό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 11 Ιανουαρίου 2019.

lkjfsldkf 31 1

Αίθριο ισογείου:
Παρουσιάζεται η έκθεση «Μουσικό Κουτί» σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. H έκθεση αποτελείται από 17 κατασκευές – γλυπτικά έργα που αποτελούν αναφορές στον καθιερωμένο τύπο του μουσικού κουτιού, σμιλεμένο κατά την αισθητική και σύγχρονη προσέγγιση του κάθε συμμετέχοντα εικαστικού. Στην έκθεση συμμετέχουν μόνο μέλη του Σωματείου των Εικαστικών Λάρισας «8». Η έκθεση θα διαρκέσει έως 27 Ιανουαρίου 2019.

moysiko 31 1 kouti

Φουαγιέ αμφιθεάτρου:
Παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Λάρισα – Καππαδοκία: Οδοιπορικό σε μια απ’ τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού…» του Αδριανού Λέκκα και της Ρούλας Σιλιντζή στην Καππαδοκία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου 2019.

pho 31 1 to 780x405

Εξωτερικός χώρος Βιβλιοθήκης:
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έχει αναρτηθεί η έκθεση «Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44» με φωτογραφίες από το αρχείο του Βύρωνα Μήτου, της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα.

leythe 31 1 rosi 1941 44

Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη, Λάρισα
Τηλ. 2410-623615
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, 10:00 – 14:00 & 18:00-21:00