Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» διοργανώνουν εκδήλωση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Θέμα της εκδήλωσης «Περί ἀέρων, ὑδάτων, τόπων – Ο διαχρονικός Ιπποκράτης». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή και ανάλυση του έργου του Ιπποκράτη «Περί ἀέρων, ὑδάτων, τόπων», ενός έργου πρωτοποριακού για την εποχή του, στο οποίο ο σπουδαίος γιατρός της Αρχαιότητας μελέτησε το φυσικό τοπίο, το νερό, το έδαφος, τον αέρα και άλλα φυσικά στοιχεία καθώς και τη σχέση τους με την υγεία.

Με την εκδήλωση αυτή ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» εγκαινιάζει μια σειρά ημερίδων που σκοπό έχουν αφενός να φωτίσουν το πρωτοπόρο έργο του Ιπποκράτη και αφετέρου να συνεχίσουν την προβολή της ιπποκρατικής ιδέας στην πόλη αλλά και πανελλαδικά.

Το πρόγραμμα της ημερίδας - που απαρτίζεται από τρεις βασικές θεματικές - είναι το ακόλουθο:
• Το έργο του Ιπποκράτη «Περί ἀέρων, ὑδάτων, τόπων»: Εισηγητής ο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».
• Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική: Εισηγητής ο κ. Κώστας Αδαμάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
• Η σημασία της ανθρώπινης κλίμακας στο ελληνικό τοπίο: Εισηγήτρια η κ. Νέλλα Γκόλαντα, γλύπτρια Αστικού Τοπίου μεγάλης κλίμακας.

Είσοδος ελεύθερη.

ipolratis

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE@RN-IT, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό αδείας 2000469, διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Το λεύκωμα της Λόλας Νταϊφά με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα» θα παρουσιαστεί στη Λάρισα, σε ανοικτή εκδήλωση, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα.

Περισσότερα Άρθρα...