18η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο 15 και 16/9

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Συκουρίου συνδιοργανώνουν όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για 18η χρονιά  την 18η Γιορτή Αμυγδάλου 2018.

Μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας τον Δήμο Τεμπών -(ΔΟΠΑΠΕΠ) & την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στην τοποθεσία Μύλοι Συκουρίου στο προαύλιο χώρο του Λαογραφικού μουσείου Συκουρίου «Ιωάννης Πράππας».

ad 30 9

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018:
Έναρξη κεντρικής εκδήλωσης και χαιρετισμός επισήμων στις 08:30 το βράδυ.
Διαγωνισμό γευσιγνωσίας, προσφορά αμυγδαλολιχουδιών, δρώμενα και χορό από τα χορευτικά του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιάρειου Σχολής Αμπελακίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων -Λαογραφικού μουσείου Γόννων, ενώ θα ακολουθήσει δημοτικό – λαϊκό γλέντι για όλους.

giorti amygdaloy.jpg 30 9

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018:
Ημερίδα για το αμύγδαλο στη Δημοτική βιβλιοθήκη Συκουρίου στις 11:00 πμ.
Με ομιλητές τον καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τον καθηγητή δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, τον γεωπόνο του Δήμου Τεμπών κ. Σπυρίδων Μπετχαβέ και τέλος του Προέδρου και Διευθύνων Συμβούλου της εταιρίας Αγροτικής Ανάπτυξης Α.Ε κ. Κωνσταντίνου Μπλιάτσου.

Η 18η Γιορτή Αμυγδάλου έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.