-«Μπαίνει η μνήμη στο μουσείο;» στον Μύλο του Παππά

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η πολιτισμική πρωτοβουλία The Heritage of Taste παρουσιάζει αποτυπώσεις προφορικών μαρτυριών ανθρώπων παλαιότερων γενεών και διαφορετικών

πολιτισμικών καταβολών που κατοικούν στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος START - Create Cultural Change, .

Οι μαρτυρίες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Μαΐου στις 8 μ.μ., στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά.

Η ομάδα του The Heritage of Taste, μελετά πολιτισμικές πρακτικές που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία, μέσω προφορικών μαρτυριών ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.

logh 29 5

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, ανεκτίμητη ήταν η βοήθεια του Δήμου Λαρισαίων και ιδιαίτερα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Χάρη στην αμέριστη υποστήριξή τους, οι προφορικές αυτές μαρτυρίες συλλέχθηκαν και τώρα ετοιμάζονται να «εισέλθουν» στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, απαντώντας σε κάποια από τα βασικά ερευνητικά ερωτήματα του The Heritage of Taste: Μπαίνει η μνήμη στο μουσείο; Και τι γεύση έχει;

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

-Χαιρετισμοί επισήμων

Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών

Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

-«Μπαίνει η μνήμη στο μουσείο;», Φανή Καλοκαιρινού, διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας - επιστημονική υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

-«The Heritage of Taste», Κλαίρη Μπακούρα, επιμελήτρια πρωτοβουλίας

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει “οπτικές” αφηγήσεις στις οθόνες του μουσείου, τις οποίες θα διαδεχθούν γαστρονομικές «αναπαραστάσεις» στην αυλή του Μύλου.