Εντυπωσιακό βίντεο της πόλης με την ευκαιρία του συνεδρίου Major Cities of Europe

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Λάρισα θα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που θα φιλοξενήσει το συνέδριο του δικτύου Major Cities of Europe, του οποίου είναι μέλος εδώ και τρία χρόνια.

 

Eκατοντάδες σύνεδροι από περισσότερες από 50 πόλεις θα βρεθούν στην πόλη μας από τις 27 έως 29 Μαΐου του 2020 για να συμμετέχουν στο συνέδριο.

arx 30 8 aio theatro 2

Για να πάρουν μια μικρή γεύση για το τι θα δούν στην Λάρισα, δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο, που αναδεικνύει τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Δείτε το, αξίζει...

-----------------
Το συνέδριο προέκυψε στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο δίκτυο «Major Cities of Europe».

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα αντίστοιχο συνέδριο. Θα αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με την υψηλή τεχνολογία όπως τον Ψηφιακό Δήμο και τις «Έξυπνες Πόλεις».

Το δίκτυο Major Cities of Europe ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί, ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και οργανισμών σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών.

Η κοινότητα των Major Cities of Europe αποτελεί ευκαιρία για:

– δικτύωση και συνεργασία με έμπειρους προμηθευτές υπηρεσιών υψηλών τεχνολογιών, με σημαντικούς εθνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική

– ανταλλαγή εμπειριών με τους κορυφαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της βιομηχανίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

– ενημέρωση και προώθηση καλών πρακτικών όπως αυτές παρουσιάζονται στα εκάστοτε workshops, τα ετήσια συνέδρια αλλά και τη προβολή μέσα από τα μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης και

– προώθηση της καινοτομίας και σημαντική βελτίωση της απόδοση της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την τεχνολογία.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι Δήμοι που είναι μέλη του δικτύου: Αμβούργο, Τελ Αβίβ, Δουβλίνο, Όσλο, Βαρκελώνη, Βοστώνη, Μπέρμινχαμ, Βερολίνο, Τεργέστη, Ουψάλα, Ρώμη, Ζυρίχη, Γενεύη, Τρίκαλα, Γένοβα, Αϊντχόβεν, Λειψία, Λιβόρνο, Πράτο, Λιουμπλιάνα κ.α.

Η βασική δραστηριότητα του Οργανισμού είναι το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 1982, σε μια διαφορετική πόλη, κατά τη διάρκεια του οποίου, διακεκριμένοι ομιλητές από όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως παρουσιάζουν τις τελευταίες καινοτομίες ΤΠΕ στις πόλεις τους.

Οι στόχοι που επιτυγχάνονται μέσα από το Συνέδριο είναι :

– Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, πραγματοποίηση εργαστηρίων.

– Διάδοση μεταξύ των μελών καινοτόμων πρακτικών από όλο τον κόσμο.

– Διευκόλυνση της συζήτησης και της συμμετοχής των μελών.

– Υποστήριξη της συμμετοχής των μελών σε διακρατικά σχέδια.

– Συνεργασία με τους χορηγούς για να ενημερώσουν τη συμμετοχή τους στον δημόσιο τομέα σε υποεθνικό επίπεδο.