«Ένα σπίτι αφηγείται», εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λαογραφικού Μουσείου + ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το «Ένα σπίτι αφηγείται» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου και του Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας.

 

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου Ελασσόνας ξεκινούν και φέτος τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιούν από κοινού εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Μουσείου.

thum 31 12 bnail 003

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε νέο πρόγραμμα μουσειακής αγωγής με θέμα «Ένα σπίτι αφηγείται» που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη έως το τέλος του 2019.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος τα παιδιά θα μαθαίνουν για τους τύπους της κατοικίας στη Θεσσαλία πριν και μετά την προσάρτησή της στο νεοελληνικό κράτος (1881), τα πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά πρότυπα, την εσωτερική διαμόρφωση και στολισμό του σπιτιού (έπιπλα, αντικείμενα, οικιακά σκέυη κ.ά.) καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που συνέβαλαν στην εξέλιξη της παραδοσιακής κατοικίας έως την επικράτηση του νεοκλασικισμού.
Τα παιδιά βιωματικά θα προσεγγίζουν τα εκθέματα αλληλεπιδρώντας με τα αντικείμενα των συλλογών του μουσείου αλλά και μεταξύ τους.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα βιωματικό εργαστήρι, κατά το οποίο με φυσικά υλικά θα δημιουργούν κατασκευές με θέμα την θεσσαλική παραδοσιακή κατοικία.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 - 14.00 - Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας
Τηλέφωνο επικοινωνίας / Fax: 2410 239446
Κόστος συμμετοχής: 1,50 €
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διεύθυνση: Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων), Χαραυγή
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

a23 B 31 12