27
Δευ, Ιουν
23 New Articles

Βιωματικό εργαστήριο τυποβαφικής με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει 2ήμερo σεμινάριο-εργαστήριο Τυποβαφικής για ενήλικες συνολικής διάρκειας 4 ωρών

με θέμα: «Βιωματικό εργαστήριο τυποβαφικής με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων» .

Τα σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο ( Γ. Γουργιώτη πάροδος οδού Φαρσάλων ) Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρες 10:00- 12-00 π.μ

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο ενότητες.
Στο πρώτο θεωρητικό μέρος, θα αναλυθεί το ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης της τυποβαφικής, η τεχνολογία και τα στάδια που οδηγούν από την χάραξη των ξύλινων καλουπιών έως την μεταφορά των μοτίβων στο ύφασμα καθώς και οι επιρροές των σταμπωτών και η χρήση τους. Έπειτα θα παρουσιαστούν τα σχέδια, οι χρωστικές και ο τρόπος αποτύπωσης των μοτίβων και η σύνθεση των σταμπωτών.
Στη συνέχεια, θα αναπτυχθεί η πορεία απόκτησης του εν λόγω μουσειακού υλικού από το Μουσείο και οι προοπτικές αξιοποίησής του, προκειμένου να διασωθεί η τεχνική μέσα από την αναβίωση τυποβαφικών εργαστηρίων και την παραγωγή σταμπωτών.
Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο εφαρμογής της τεχνικής με στάμπες, αντίγραφα των πρωτότυπων μουσειακών σφραγίδων και ανεξίτηλες βαφές.

stampota 10 7 1 0 n

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους σταμπωτά και θα εξασκηθούν πάνω σε αυτό αποδεικνύοντας πώς μια παραδοσιακή τεχνική μπορεί να αποκτήσει νέα διάσταση στη σύγχρονη εποχή.
Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10:00-12:00 π.μ στο τηλ 2410 239.446
Αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Χωρίς κόστος συμμετοχής.

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr