13
Σαβ, Απρ
71 New Articles

«Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» στο Διαχρονικό και στο Λαογραφικό Μουσείο

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το δια-καλλιτεχνικό και ερευνητικό project, «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» στα δύο μεγαλύτερα Μουσεία της πόλης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας παρατείνει την παρουσίαση του έως και το τέλος του 2023 συνεχίζοντας τις ξεναγήσεις.
Το project δημιουργήθηκε απο το φεστιβάλ OPEN NIGHTS για την 8η του διοργάνωση με θέμα τον ΕΡΩΤΑ, τον Μάιο του 2023, με την συνεργασία των δύο Μουσείων και αφορά σε μία «έκθεση μέσα στην έκθεση» στο κάθε Μουσείο, ενώ παράλληλα εκτίθενται έργα Ελλήνων και ξένων σύγχρονων καλλιτεχνών και ερευνητών που αφορούν στον έρωτα:

246 n

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένα ευρήματα, ενώ επισημαίνονται μέσα απο μια διαδραστική (σηματοδοτούμενη) σύνδεση, σχετικά κομμάτια της μόνιμης συλλογής του. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα των Λαρισαίων καλλιτεχνών Θεόδωρου Ράντου και Κωνσταντίνου Παπαργύρη και του Γερμανού Johannes Christopher Gérard. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προγραμματίζει για τον μήνα Νοέμβριο δύο ξεναγήσεις για το κοινό, την Παρασκευή 17/11 και το Σάββατο 25/11 στις 11.30 π.μ.
Στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Λάρισας το project συνδέει Λαογραφικούς θησαυρούς της συλλογής του Μουσείου, με έργα των ερευνητριών Ιωαννας Γιαννακοπούλου και Στέλλας Νταβαρούκα που αφορούν στον θεσμό της προίκας και της σύγχρονης Κινέζας χορογράφου Maja Renn. Το project συνδέεται και με την επίκαιρη περιοδική έκθεση ΠΡΟΙΚΑ του Μουσείου, σε επιμέλεια της κ. Φανής Καλοκαιρινού, με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.
Το φεστιβάλ OPEN NIGHTS δημιούργησε τις «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» με διάθεση να συνδέσει πολιτιστικούς τομείς, τέχνες και επιστήμες αλλά και το παρελθόν με την σύγχρονη πραγματικότητα, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Concept - Υλοποίηση - Kαλλιτεχνική διεύθυνση: OFF ART-Ρούλα Καραφέρη.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ στο www.opennightsfestival.com

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr