26
Σαβ, Νοε
33 New Articles

Στα βιβλιοπωλεία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου Αντώνη Ψάλτη

Βιβλίο
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η καινούργια ποιητική συλλογή του Λαρισαίου δικηγόρου Αντώνη Ψάλτη με τίτλο «Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ»,

από τις εκδόσεις «Κουκούτσι».

Πρόκειται για την τέταρτη προσωπική ποιητική συλλογή του ποιητή, ενώ μαζί με την συλλογική ποιητική ενότητα «Ξέρετε το τέλος» (με τους Στ. Μήτα και Θ. Ρακόπουλο), καθώς και τις δύο μεταφράσεις του στον Friedrich Hölderlin και στην Παλατινή Ανθολογία, πρόκειται συνολικά για το έβδομο στη σειρά βιβλίο του.

Η ποιητική συλλογή «Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ» είναι ένα docufiction αφηγηματικής ποίησης. Είναι περίπου αυτοβιογραφία, περίπου συλλογική βιογραφία μιας οικογένειας, περίπου βιογραφία μιας γενιάς της περιφέρειας, περίπου αλήθεια, γεμάτη πιθανές ανακρίβειες και «παραποιημένα» περιστατικά που δεν αφήνουν αμφιβολία για την φιλαλήθεια του ποιητή.

Ο Αντώνης Ψάλτης γεννήθηκε το 1977. Κατάγεται από την Κρανιά Ολύμπου, όπου και βρίσκεται αρκετά συχνά. Έζησε τα μαθητικά του χρόνια στην Λάρισα, και σπούδασε νομικά στην Θεσσαλονίκη και στην Γερμανία. Ποιήματα του, μεταφράσεις του καθώς και κείμενα του – παρουσιάσεις ποιητικών βιβλίων άλλων λογοτεχνών, έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο. Κατοικεί και εργάζεται στην Λάρισα.

exofilo 31 12 2022 psaltis

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr