19
Παρ, Απρ
43 New Articles

Η ιστορία των ''STERLING'' μιας από τις rock μπάντες της Λάρισας της δεκαετίας του '80

Αφιερώματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Παρουσιάζουμε στο Λαρισόραμα, με λίγα λόγια, την ιστορία μιας από τις σημαντικές μπάντες της Λάρισας, τους ''STERLING''. 

Η μπάντα ιδρύθηκε το 1983, έχοντας ζωή έως και το 1989.


Στις αρχές του 1983 ο Στέλιος Κουζελέας (συνθεσάϊζερ), ο Μίλτος Δεληχάς (κιθάρα), ο επαγγελματίας σήμερα μουσικός Βαγγέλης Δημητρίου (μπάσο) και ο Ηλίας Χορταριάς (ντραμς) δημιούργησαν το γκρουπ «Sterling».

Ξεκίνησαν παίζοντας στα πάρτι Λυκείων της Λάρισας, που εκείνη την εποχή γίνονταν στις disco ''Starship'' (Μεγ. Αλεξάνδρου), Anabella (δίπλα στο σταθμό του ΟΣΕ), Stalles (Ασκληπιού) και Points (Μανωλάκη) και στη συνέχεια στο θερινό Θέατρο «Αυλή» (σήμερα ΟΥΗΛ) και στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Τα τραγούδια τους ήταν rock της δεκαετίας του ’60, αλλά και δικές τους συνθέσεις με δημοφιλέστερο το «Μετριόφρονα» του Βαγγέλη, με τους χιουμοριστικούς στίχους: «Δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο ωραίος κι αρέσω τόσο πολύ… με κυνηγούν όλα τα θηλυκά στου Δικαστικού τη γωνία»!!!

Starship 18 12 83 APEIRO

                                                                                     Disco ''Starship'' 18 Δεκεμβρίου 1983

Από το 1985 έως το 1989, φοιτητές πλέον στη Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος κι ο Μίλτος συνέχισαν μαζί με τους Γιώργο Βορβή και Θοδωρή Ζιάγγα (κιθάρες, φωνητικά), με εμφανίσεις στο club «ΛΑΜΠΑ» και σε πολλά φεστιβάλ ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Sterling1 APEIRO

Αξίζει να σημειωθεί ότι o αρχηγός των «φοιτητικών» Sterling Γιώργος Βορβής, συνέχισε δημιουργικά τη μουσική του δραστηριότητα στην Αθήνα. Έγραψε μουσική για τραγούδια της Αρλέτας και μουσική για ταινίες. Σήμερα συμμετέχει σε συγκροτήματα funk μουσικής.

Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη εκδήλωση της Cosmote, της οποίας είναι διευθυντικό στέλεχος.

sterling reportaz na mhn sbhstei

 

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr