26
Σαβ, Νοε
33 New Articles

Στειρώθηκαν 400 ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας

Ρεπορτάζ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στειρώθηκαν 400 ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομειο Λάρισας στο πλαίσιο δράσης συνεργασίας του Δήμου με εθελοντική γερμανική φιλοζωική οργάνωση,

τοπικούς συλλόγους και εθελοντές

Τετρακόσια (400) ζώα, κυρίως γάτες, στειρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από στο Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων (κυνοκομείο) του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος στείρωσης που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση σε συνεργασία με την Γερμανική φιλοζωική οργάνωση TierInsel Umut Evie.V και με την συνδρομή τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών.

Στο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαρισαίων, βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε για την επιτυχή εξέλιξη του προγράμματος.

DL LT 20221107 1719

Ο δήμαρχος συνομίλησε με όλους όσοι στηρίζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα. Όπως τονίστηκε απ΄ όλες τις πλευρές ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους λίγους δήμους που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, λειτουργώντας και συντηρώντας σε πολύ καλή κατάσταση το δημοτικό κυνοκομείο, και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς υλοποιούνται ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις. «Ως δημοτική αρχή, είμαστε υπέρ των συνεργασιών και των συνεργειών με τους φορείς της πόλης. Σε όλα τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα όχι μόνο θέλουμε αλλα επιδιώκουμε την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες. Αυτό κάνουμε και για το θέμα των αδέσποτων», τόνισε ο Απ. Καλογιάννης ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάζονται και βοηθούν και ειδικότερα το προσωπικό του κυνοκομείου, τους εθελοντές έλληνες και ξένους και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Από την πλευρά της η κα. Αλεξάνδρα Μουστάκα, πρόεδρος Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας, σε δηλώσεις τόνισε ότι ''το πρόγραμμα στήριξε κυρίως την στείρωση γατών, επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον πληθυσμό τους. Πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερο κατανοητό και συνείδηση από τον κόσμο, ότι μόνο με τις στειρώσεις θα ελεγχθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, πρέπει να ενταθεί η ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία και στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα ζώα δεν φυτρώνουν μόνο τα ζώα τους, τα αδέσποτα προέρχονται από τα δεσποζόμενα, τα οποία πρέπει να στειρώνονται. Ευχαριστούμε, πρωτίστως το Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία, το προσωπικό του Κυνοκομείου και όλους τους εθελοντές που στηριξαν την πρωτοβουλία.''

================================

Bee gia larissorama 94925 n

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr