29
Δευ, Μάι
35 New Articles

Στη Λάρισα το 1ο 3ήμερο πανελλαδικό φόρουμ για την ποδηλασία 1 έως 3 Ιουνίου

Ρεπορτάζ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί το 3ήμερο το πανελλαδικό φόρουμ για την ποδηλασία από 1 έως 3 Ιουνίου στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας

Δήμου Λαρισαίων και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Η διοργάνωση του 1st Larissa Cycling Forum, του πρώτου πανελλαδικού φόρουμ για την ποδηλασία και το ποδήλατο στην Ελλάδα με τίτλο «ποδηλατώντας με το βλέμμα στο μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1 – 3 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, αποτελεί κεντρικό στοιχείου του μνημονίου συνεργασίας που μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), το οποίο υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και ον πρόεδρο της ΕΟΠ κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο.

cor 2

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έχει εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει τριετή διάρκεια και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από Δήμο και ΕΟΠ με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ποδηλασίας σε μια πόλη που χρησιμοποιεί ήδη σε μεγάλο βαθμό το ποδήλατο, ενώ τα τελευταία χρόνια η αύξηση της χρήσης του είναι μεγαλύτερη αφού η πόλη αποκτά και αντίστοιχες υποδομές (δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομοι κ.α.)

Σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει, τα τελευταία χρόνια η πόλη για την προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης, μεταξύ αυτών και του ποδηλάτου, με τα έργα ανάπλασης και απόδοσης του δημόσιου χώρου στους πολίτες με τα έργα βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε την άψογη συνεργασία με την ΕΟΠ για την διοργάνωση πέρσι του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Η συνεργασία αυτή άνοιξε το δρόμο για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, τόνισε ο δήμαρχος για να συμπληρώσει τα εξής:

«Η πόλη αλλάζει κουλτούρα. Ήταν μονόδρομος το 1st Larissa Cycling Forum. Είμαστε στη θέση να συνυπογράψουμε ένα τριετές τέτοιο συμβόλαιο, να προωθήσουμε την υπόθεση του ποδηλάτου ο καθένας από τη μεριά του. Βασικά στοιχεία του φόρουμ: η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, η διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας, η προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό, η ενσωμάτωση καλών πρακτικών στην πόλη. Ίσως είναι λίγο και το τριετές συμβόλαιο. Παράλληλα θα λάβουν χώρα κι άλλες δραστηριότητες στην πόλη: Ποδήλατο και σχολείο, ποδήλατο και δουλειά, ποδήλατο και ψώνια, ποδήλατο για την υγεία.» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, εξέφρασε την χαρά του για την υπογραφή του μνημονίου, τονίζοντας όι η επιλογή της Λάρισας προφανώς δεν είναι τυχαία, αφού όπως υποστήριξε η Λάρισα και άλλες Θεσσαλικές πόλεις έχουν βάλει το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους.

Συμπλήρωσε δε, πως με σύνθημά μας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης – ψυχαγωγίας και άθλησης μαζί με την επιτροπή ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, γίνεται μεγάλη προσπάεια να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε πρακτικές χωρών της Ευρώπης για τη χρήση του ποδηλάτου με τα μεγάλα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτή τη χρήση (περιβαλλοντικά, συγκοινωνιακά, οικολογικά, υγείας, οικονομίας).

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή του Forum συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, με τον Διαμαντόπουλο να κάνει αναφορά σε ιστορικά στοιχεία.

Στην συνέντευξη συμμετείχε και ο ταμίας της ΕΟΠ και πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σάββας Τσοπούρογλου που ως Λαρισαίος δηλωσε ευτυχής για την υπογραφή του μνημονίου και τη συνεργασία Δήμου και ΕΟΠ, ενώ έκανε αναφορά και στο αίτημα δημιουργίας ποδηλατοδρομίου στην περιοχή της Λάρισας.

cor 1

Παρόντες επίσης εκ μέρους της ΕΟΠ ήταν η γραμματέας κα. Σαμπρίνα Τβις και ο κ. Θάνος Γεωργίου, εκ μέρους της Επιτροπής Ανάπτυξης, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στους άξονες και τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου.

Επίσης εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων παρόντες παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Εξυπνων Συστημάτων κ. Ντ. Διαμάντος, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Βαγ. Μόρας, ο διευθυντής του γραφείου του δημάρχου κ. Περ.Καμάρης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του forum.

Το 1 st  Larissa Cycling forum που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από 1 έως 3 Ιουνίου, με διοργανωτές το Δήμο Λαρισαίων και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στηρίζουν τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.»

DIM03237
 
Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είχε συνάντηση με το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας κα. Ζωή Σαράντη και τα στελέχη κα Δήμητρα Τριανταφύλλου και κ. Κώστα Τόλη.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα προσφέρει προϊόντα της στις υπαίθριες δράσεις του συνεδρίου και στο coffee break, ενώ σημαντική θα είναι η συμβολή της και στη διοργάνωση των ποδηλατάδων που πραγματοποιεί η ΔΗΚΕΛ  κάθε μήνα με την χορήγηση δώρων σε κάθε ποδηλατάδα και ειδικότερα ενός ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού (κράνη, επιγονατίδες, φωτάκια), ενώ στο τέλος κάθε
διαδρομής θα προσφέρει χυμούς ή αναψυκτικά .
 
Η στήριξη των  Ελληνικών Γαλακτοκομείων Α.Ε. στην προσπάθεια της Λάρισας για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, θα εμπλουτιστεί και με τη ανάληψη κόστους εγκατάστασης ποδηλατοστάσιων σε σχολεία και άλλα σημεία αλλά και ενός απλού σταθμού εξυπηρέτησης ποδηλάτων.

larissorama 1991

Εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέα events.
Νέα events από το larissorama.gr