Μαθαίνω Τζούντο στον Α.Σ. ''Πολυμήχανος Οδυσσέας''

Πολεμικές Τέχνες
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εάν εσείς ως ενήλικες και τα παιδιά σας επιθυμείτε να μάθετε ''Τζούντο'' είτε για αυτοάμυνα είτε για σωματική άθληση, τότε το Αθλητικό Σωματείο ''Πολυμήχανος Οδυσσέας'' Λάρισας είναι η σωστή πρόταση.

 

Ο  ''Πολυμήχανος Οδυσσέας'' έχει τμήμα ''Τζούντο'' για παιδιά και ενήλικες αλλά και τμήμα Crossfit-Trx για άνδρες και γυναίκες.

Βλέποντας μια προπόνηση πιτσιρικάδων στο ''Τζούντο'' εντυπωσιάστηκα και ζήτησα από τον προπονητή τους κ. Χρήστο Αντωνίου να κάνουμε μια συζήτηση, για ότι έβλεπα εντυπωσιασμένος.

Πριν ξεκινήσω όμως, θέλω να παραθέσω τα βιογραφικά στοιχεία του προπονητή, που είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά και ειλικρινά αποτελούν εγγύηση, για έναν γονιό ιδιαίτερα, που θέλει να εμπιστευθεί το παιδί του και να είναι ήσυχος ότι ο χώρος, το άθλημα και οι μέθοδοι είναι σοβαροί και αποτελεσματικοί.

Ο προπονητής λοιπόν κ. Χρήστος Αντωνίου είναι (κρατηθείτε):
-Κάτοχος Μαύρης Ζώνης 2ου DAN εγκεκριμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και την   Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
-Κάτοχος Μαύρης Ζώνης 1ου DAN στο TAEKWONDO (I.T.F).
-Κάτοχος Μπλε Ζώνης  σε KICKBOXING και AIKIDO.
-Είναι εν ενεργεία Αξιωματικός του Λιμενικού με 15ετή υπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.
-Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκπαιδεύσεις των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού.
-Είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Φιλολογίας.

tzoynto1

Αριστερά ο κ Αντωνίου. Με τον προπονητή JUDO CLUB KINEZIS, Nis , Serbia


ΕΡ.: Πείτε μας κ Αντωνίου πως καταφέρατε και τα συνδυάσατε όλα αυτά, που πιθανά από μια πρώτη σκέψη φαίνονται και κόντρα;
ΑΠ.: Πάντα είχα ποικίλα ενδιαφέροντα και έβρισκα τον εαυτό μου να ενδιαφέρεται για τον ιδανικό συνδυασμό καλλιέργειας σώματος και πνεύματος. Άλλωστε είμαστε εμείς ως Έλληνες, που αποτυπώσαμε αυτό το αξίωμα, στο γνωστό ''νους υγιής εν σώματι υγιεί''. Συνεπώς ήταν μονόδρομος για μένα από τη μια η πνευματική καλλιέργεια, αλλά και η διδακτική προσέγγιση για παιδιά  της ελληνικής φιλολογίας. Από την άλλη ήταν απόλυτα γοητευτική, η επιλογή δύσκολων και απαιτητικών στόχων, που εξασφαλίζει η επαγγελματική ενασχόληση με το χώρο των πολεμικών τεχνών και των ειδικών δυνάμεων.

ΕΡ.: Οπότε κάποια στιγμή ιδρύεται το Αθλητικό Σωματείο ''Πολυμήχανος Οδυσσέας'' Λάρισας, το οποίο τι είναι ακριβώς;
ΑΠ.: Το Αθλητικό μας Σωματείο ''Πολυμήχανος Οδυσσέας'' Λάρισας είναι αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Έχει λάβει ειδική ''Αθλητική Αναγνώριση για το Τζούντο'', με αποτέλεσμα όλα τα μέλη του να μπορούν να κάνουν χρήση οποιουδήποτε ευεργετήματος παρέχει ο Νόμος για επιτυχίες των αθλητών. Το σωματείο μας προωθεί την ανάπτυξη του ΤΖΟΥΝΤΟ (JUDO) ως πολεμικής τέχνης, ως σύστημα αυτοάμυνας, ως σύστημα γυμναστικής για όλο το σώμα αλλά και ως Ολυμπιακό  Άθλημα, για όσους ενδιαφέρει η αθλητική τους εξέλιξη και ο πρωταθλητισμός.


ΕΡ.: Ασχολείσθε με παιδιά και οπωσδήποτε αυτό είναι ένα ευαίσθητο για τους γονείς θέμα. Με ποιους στόχους κινείστε ως Αθλητικός Σύλλογος;
ΑΠ.: Φιλοσοφία και στόχος μας είναι ο μαζικός αθλητισμός και για αυτό το λόγο η συνδρομή είναι πραγματικά χαμηλή και ανταποκρίνεται στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που διατρέχει τις λειτουργίες μας, είναι η εξωστρέφεια. Αυτό φαίνεται από τις συνεχείς συμμετοχές μας σε διασυλλογικούς αγώνες, σε εθνικά πρωταθλήματα αλλά και σε σεμινάρια προετοιμασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το προπονητικό πρόγραμμα δεν αποσκοπεί απλά στη δημιουργία ατόμων, τα οποία θα είναι ικανοί να φέρουν επιτυχίες σε διοργανώσεις.
Ο πρώτιστος στόχος είναι η δημιουργία δομημένων προσωπικοτήτων στα παιδιά, τα οποία, μαθαίνουν μέσω της προπόνησης, τις έννοιες
-του σεβασμού,
-της προσαρμοστικότητας,
-της γρήγορης σκέψης σε συνθήκες έντασης,
-της αντοχής σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.
Φανταστείτε πόσο σπουδαία είναι όσα προανέφερα στην ζωή όλων μας, μέσα από  μια μακρά καθημερινή πορεία ζωής. Τα παιδιά και οι ενήλικες μέσα στην προπόνηση και σε συνδυασμό με κοινωνική συναναστροφή μαθαίνουν
-να πράττουν
-να μην προτάσσουν  τον εγωισμό τους
-να ενδιαφέρονται για την ομαλή και απροβλημάτιστη ένταξή τους σε ομαδικά πλαίσια.

Έτσι υπάρχει μετά από λίγο εμφανής βελτίωση της συμπεριφοράς τους στο σχολείο και στο σπίτι .

ΕΡ.: Ε τώρα δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι είναι εμφανής ο επηρεασμός στον αθλητή και προπονητή Χρήστο Αντωνίου η φοίτηση στην Φιλολογία. Κάνω λάθος;
ΑΠ.: Φυσικά και δεν κάνετε λάθος, διότι όπως προείπα η πανεπιστημιακή μόρφωση σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου αντικείμενο, όπως το να είσαι εκπαιδευτικός  - φιλόλογος και να μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις τον πολιτισμό μας, τις αρχές μας, το ήθος μας και να πλάσεις θετικά το χαρακτήρα ενός παιδιού, οδηγεί σε θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώνονται στην καθημερινότητα της οικογένειας. Αφήστε που νιώθεις τόσο ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος, δουλεύοντας με τα παιδιά, βλέποντας την πορεία τους και την ευχαρίστηση στα πρόσωπα των γονέων.

 

ΕΡ.: Εκτός από τμήματα ''Τζούντο'' υπάρχει και κάτι άλλο;
ΑΠ.: Βέβαια. Με τα τμήματα του ΤΖΟΥΝΤΟ στο σύλλογό μας λειτουργεί και τμήμα CROSSFIT-TRX, όπου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες. Εδώ η προπόνηση γίνεται με τη χρήση ιμάντων και ελαφρών βαρών. Αυτό οδηγεί σε σύσφιξη, γράμμωση, αύξηση του μεταβολισμού, βελτίωση της αντοχής και της συνολικής βέβαια εικόνας του σώματός μας.

ΕΡ.: Τι ακριβώς σημαίνει συμμετέχω σε κάποιο από αυτά τα τμήματα σε ημέρες και ώρες προπόνησης;
ΑΠ.: Οι προπονήσεις στο ΤΖΟΥΝΤΟ γίνονται από Δευτέρα έως και Σάββατο με ποικιλία ωρών και τμημάτων για να είναι εύκολη η συμμετοχή. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το ΤΖΟΥΝΤΟ και ο σύλλογος είναι από παιδιά προ-νηπιακής ηλικίας (4-5 ετών) και σε ενηλίκους άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.
Οι προπονήσεις στο τμήμα  CROSSFIT-TRX γίνονται 4-5 φορές την εβδομάδα με εξίσου χαμηλή τιμή όπως και στο ΤΖΟΥΝΤΟ, με δυνατότητα μάλιστα να συμμετέχει κάποιος και στα δύο.

ΕΡ.: Δεν μπορώ παρά να επανέλθω για περισσότερα, σε αυτό που προείπατε, ότι βλέπετε βελτίωση συμπεριφοράς στα παιδιά, που προπονούνται στο τζούντο. Φαίνεται σπουδαίο, αν συμβαίνει και θέλω μια πιο στοχευμένη ανάλυση από σας. Τι έχετε δει ως πρακτικά αποτελέσματα; Διαφορές δηλαδή, πριν και μετά;
ΑΠ.: Χαίρομαι που με ρωτάτε, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία, να σας εξηγήσω το πιο σημαντικό όφελος που αποκομίζει το παιδί και η οικογένεια του. Δυστυχώς η κοινωνική πραγματικότητα οδηγεί τα παιδιά να αποπροσανατολίζονται σε ένα περιβάλλον, όπου γύρω βλέπουν συνομήλικους τους με βασικά στοιχεία συμπεριφοράς το θράσος, την  επιθετικότητα, την  έλλειψη μέτρου, την προσπάθεια επιβολής απέναντι στους πιο ευάλωτους και χαμηλών τόνων ανθρώπους. Αυτά εισπράττουν τα παιδιά από τον περίγυρό τους, αυτά προσπαθούμε να διορθώσουμε. Έτσι λοιπόν με την προπόνηση στο τζούντο αλλά και με τη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά μαθαίνουν ότι, ο σωστός δρόμος στην καθημερινότητά τους πρέπει να έχει ως βασικά στοιχεία τη συμπονετικότητα, τη θετική διάθεση για τη ζωή, την βοήθεια στους πιο αδύναμους, την ύπαρξη μέτρου στις αντιδράσεις. τον σεβασμό στους γονείς, οι όποιοι κοπιάζουν τόσο γι αυτά. Μαθαίνουν με λίγα λόγια, να είναι άνθρωποι με ψυχή, μυαλό και γυμνασμένο σώμα.

**Εντυπωσιασμένος πια για κάποια πράγματα που δεν ήξερα, λέω θαρρετά ότι αν είχα μικρό παιδί, θα το έστελνα να μάθει μέσα από το τζούντο. Γιατί εδώ υπάρχει ένας σπουδαίος ''δάσκαλος-προπονητής'', που είναι δύσκολος συνδυασμός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

-Εγγραφές στον σύλλογο γίνονται όλο τον χρόνο.
-Τηλ. επικοινωνίας: 6949 987380.
-Σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/AS.POLYMHXANOS.ODYSSEAS.LARISAS/
-Διεύθυνση: Νεάπολη,  Καραολή-Δημητρίου 63, στον δρόμο που γίνεται η λαϊκή του Σαββάτου.

*Μεσσήνης Κυριάκος

tzoynto2

Mε τον αξιωματικό Αστυνομίας Βελιγραδίου Jovica Jovanovic σε τουρνουά προετοιμασίας.

 

tzoynto3

Με τον So Ueha Iάπωνα προπονητή-επισκέπτη

 

tzoynto5

Τουρνουά προετοιμασίας σε Σερβία.

 

tzoynto6

Με αθλητή του συλλόγου μετά την κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2017.

 

tzoynto7

Διεθνές τουρνουά αγώνων  στην Κροατία

 

tzoynto8

Τουρνουά προετοιμασίας αθλητών από όλη την Ελλάδα στο Βόλο.

tz

tzo

 tzou

tzoym

tzoynt

tzoynto1

tzoynto2

tzoynto3

tzoynto8

tzoynto9

tzoynto4