Η συνέντευξη του Μάρκου Σεφερλή στην Νικολέτα Κουλέτσιου (Photo&Video)

Συνεντεύξεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά από δέκα χρόνια ακούσιας απουσίας από περιοδείες, ο Μάρκος Σεφερλής βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής από αρχές Μαίου σε μια μίνι περιοδεία σε 15 πόλεις σταθμούς, και κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο δυνατό.

 Να χαρίσει άφθονο γέλιο σε αρκετούς από όσους επιθυμούσαν να τον δουν και να τον απολαύσουν από καιρό, αφού ο αριθμός παραστάσεων ήταν περιορισμένος και εμφανίστηκε για 2 και μόνο παραστάσεις ανά σταθμό.

Το larissorama.gr βρέθηκε κοντά του και έμαθε όλα τα τελευταία νέα για τα επαγγελματικά βήματά του Μάρκου Σεφερλή αλλά και για το πως καταφέρνει κάθε φορά να μας αιφνιδιάζει με την μια παράσταση να διαδέχεται την επόμενη χωρίς σταματημό.

Που βρίσκεστε αυτό το διαστημα;
Μόλις τελειώσαμε μια μίνι περιοδεία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, ξεκινήσαμε από την Κρήτη και τελείωσαμε στην Ρόδο, όπου ο κόσμος παντού μας περίμενε με μεγάλη προσμονή, πολύ το χειροκρότημα, πολύ το γέλιο που προσφέραμε, και η υπόσχεση που είχαμε δώσει ότι πολύ σύντομα θα είμαστε κοντά τους. Ο Έλληνας διψάει για γέλιο τώρα που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, νομίζω ότι είναι το μοναδικό φάρμακο για να ξεχαστεί και να χαλαρώσει λίγο.

Πόσα χρόνια είχατε να βγείτε σε περιοδία;
να βγω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα 10 χρόνια, πλην από την Θεσσαλονίκη που τα 4 τελευταία χρόνια πηγαίνω ανελλιπώς .

Οι λόγοι ποιοι είναι;
Πάντα κάτι προέκυπτε, το χειμώνα έχω μόνιμη στέγη στην Αθήνα,το θέατρο Περοκέ, το καλοκαίρι έχω μόνιμη στέγη το Δελφινάριο οπότε δεν μπορούσα να φύγω από εκεί, και κάποια διαστήματα ασπούμε που μπορούσα να πάω μια περιοδεία τύχαινε ασπούμε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση, πρωινή εκπομπή στο Mega, τύχαιναν άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν μου επέτρεπαν να φύγω από την Αθήνα.

Ετοιμάζεται κάτι για το προσεχές μέλλον;
Αυτή την στιγμή ξεκινάω την προετοιμασία για το Δελφινάριο θα ανεβάσουμε το "Άλλος για SURVIVOR" είναι ότι πιο επίκαιρο αυτό το διάστημα. Το Survivor έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, αυτό θα είναι και το βασικό θέμα της παράστασης και από εκεί και πέρα θα σατυρίζουμε την επικαιρότητα, κοινωνική, τηλεοπτική και πολιτική, όλα δηλαδή.seferlis survivor

Το θεατρικό έργο είναι δικό σας;
Ναι είναι δικό μου, παράλληλα με τις παραστάσεις που κάνω κάθε φορά πάντα ετοιμάζω και γράφω παράλληλα και την επόμενη, είναι συνεχόμενη η ροή αυτή χρόνια τώρα, γιατί ο χρόνος μας κυνηγάει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πως το κανετε αυτό το πράγμα, να παίζεται και παράλληλα να γράφεται και το επόμενο θεατρικό έργο σας;
Δεν το’χω ψάξει είναι τρόπος ζωής πια, δεν έχω κάποια συνταγή. Το μυαλό μου τρέχει και οι κεραίες μου είναι πάντα ανοιχτές, ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει γύρω μας, οπότε ότι μου κάνει κλικ και νομίζω ότι μπορεί να γίνει νούμερο επιθεώρησης το ψάχνω στο ίντερνετ ενημερώνομαι και γράφω. Ο τρόπος γραφής είναι για μένα εύκολος γιατί έτσι λειτουργώ έτσι ζω, όλη την ημέρα λέω αστεία, και αυτό που γράφω με αυτό που παίζω στην συνέχεια είναι πολύ περισσότερα γιατί πάνω στην σκηνή μου βγαίνουν κι’άλα. Αυτό είναι το χάρισμα που μου έδωσε ο Θεός και τον ευχαριστώ γιαυτό, δεν το έχω ψάξει ποτέ και ούτε θέλω να το ψάξω.

Ανταποκρίνεται ο κόσμος σήμερα στο κάλεσμα μιας θεατρικής πάράστασης ως πολιτιστικό γεγονός;
Πάντα σε περιόδους κρίσης και σε ακόμη πιο δύσκολες πεεριόδους που έχει περάσει η χώρα μας, ο κόσμος έβρισκε σαν διέξοδο το θέατρο. Πάντα ακούγονται όλα στο θέατρο αυτά που δεν μπορεί να πει κάποιος στην καθημερινή του ζωή, έβγαινε από το στόμα κάποιου ηθοποιού. Και μιλάω για την περίοδο της χούντας κτλ. Τώρα παρ’όλο που υπάρχει οικονομική κρίση, ο κόσμος βρίσκει τρόπο να πάει στο θέατρο, να ψυχαγωγηθεί και να περάσει καλά, το κυνηγάει το θέατρο θα έλεγα. Είναι μια διέξοδος. Είναι ένας τρόπος να χαλαρώσει και να ξεχαστεί.
Πιστεύω ότι το θέατρο έχει άνθιση... και στην Αθήνα τα θέατρα δουλεύουνε, και νομίζω ότι ο κόσμος πηγαίνει θέατρο.seferlis 2

Ποια είναι τα κοινωνικά μηνύματα που περνάτε κάθε φορά μέσα από τις παραστάσεις σας;
Απο τα διάφορα « νούμερα» περνάνε κάποια μηνύματα. Το μήνυμα κυρίως όμως είναι να περάσει ο κόσμος καλά και να βλέπουμε την ζωή με αισιοδοξία και με χαμόγελο. Κυρίως στην Αθήνα που είναι πιο μεγάλες οι επιθεωρήσεις και που παίζουμε κάποια νούμερα με πολύ γέλιο, στο τέλος της παράστασης παίζουμε και κάποιο νούμερο που ναι μεν ο κόσμος γελάει αλλά περνάει και πολλά μηνύματα.

Ποιο είναι το δικό σας κοινωνικό μήνυμα που θέλετε να πείτε στον κόσμο που σας στηρίζει, σας βλέπει και σας αγαπάει όλα αυτά τα χρόνια
"Να είστε πάντα καλά και γελάτε συνέχεια...γελάστε η ζωή είναι ωραία όσο δύσκολη και αν είναι και τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα αρκεί να το πιστέψουμε και να δούμε εμείς την ζωή θετικά".

seferlis 1seferlis 1seferlis 1                                                         Μάρκος Σεφερλής 2017®