Νέες υψηλές διακρίσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου

ΧΟΡΟΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με τις υψηλότερες διακρίσεις επέστεψαν η Χριστίνα Στραγαληνού, η Ζωή Ζυγοπούλου και η Πετρούλα Δρέντζα, σπουδάστριες των τάξεων του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου,

από το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Plovdiv, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019.

To Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου “With Love for Dance” για παιδιά και νέους έως 18 ετών, πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Δήμου του Plovdiv και των Ballet Studio “Buratino”, “Buratino Ballet Foundation”, με στόχο την ανάδειξη ταλέντων και δημιουργικότητας, τη διάχυση της καλλιτεχνικής πράξης και εμπειρίας.

PLOVD 31 6 IV 2019 3

Συγκεκριμένα, στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, η Χριστίνα Στραγαληνού έλαβε την πρώτη τιμητική διάκριση υπεροχής, ενώ η Ζωή Ζυγοπούλου και η Πετρούλα Δρέντζα έλαβαν τα πρώτα σολιστικά διπλώματα.

Οι τρεις χορεύτριες ερμήνευσαν variations από τα εμβληματικά μπαλέτα κλασικού ρεπερτορίου «Kουρσάρος», «Ραϋμόντα», «Εσμεράλντα», «Μπαγιαντέρα», «Αρλεκινάδα».

Τα κορίτσια δεν γύρισαν πίσω μόνο με πρωτιές, αλλά με νέες εμπειρίες, νέα ερεθίσματα, νέους φίλους, αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασής τους με χορευτές, προερχόμενους από διαφορετικές χώρες του κόσμου, αλλά και της εμβέλειας του πολιτιστικού γεγονότος στο οποίο συμμετείχαν.

Στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας τα τρία κορίτσια συνόδεψε η καθηγήτριά τους και υπεύθυνη για την προετοιμασία τους, κα Κατερίνα Μπούτου. Επίσης, στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ συνέβαλε καθοριστικά ο διακεκριμένος και εγνωσμένου κύρους κύριος Γκες Μίχωφ.

il PL 30 6 OVDIV 2019 2