Δαυίδ Ναχμίας: Η «Ρετρό Επιθεώρηση» φέρνει την παλιά Αθήνα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Η «Ρετρό Επιθεώρηση» είναι ένας ψίθυρος της παλιάς Ελλάδας, που αναδύεται ανάμεσα στον ήχο μιας ξεχασμένης οπερέτας και στον απόηχο μιας χώρας που κάποτε γελούσε πιο ανάλαφρα. 

Ο Δαυίδ Ναχμίας ανασύρει από την αχλή του 20ού αιώνα επιθεωρησιακά τραγούδια που άλλοτε διασκέδαζαν και άλλοτε σατίριζαν τα ήθη, τα πάθη και τις μικρές, γλυκόπικρες ιστορίες μιας Ελλάδας που ζούσε με το φως ενός κεριού και ονειρευόταν με τη λάμψη μιας σκηνής.

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 στις 09:00 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας υποδέχεται αυτή την ξεχωριστή μουσική παράσταση με τη Μαριάννα Ζάχου και την Ρένα Στρούλιου, δύο ερμηνεύτριες που υπηρετούν με ευαισθησία, θεατρικότητα και ύφος το ιδιαίτερο κλίμα των τραγουδιών που γέννησε η ελληνική επιθεώρηση.
Μέσα από πασίγνωστα τραγούδια γεμάτα λεπτή ειρωνεία, σκηνική ζωντάνια, σάτιρα και συγκίνηση, η παράσταση ανακαλεί έναν κόσμο όπου το τραγούδι λειτουργούσε ως σχόλιο, παρηγοριά, πείσμα και καθρέφτης της κοινωνίας. Μια μουσική περιήγηση σε εποχές όπου το γέλιο είχε βάθος, η σάτιρα είχε κομψότητα και η λαϊκή ψυχή εύρισκε τρόπο να εκφράζεται με χάρη, ευφυΐα και αξιοπρέπεια.

Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή, γεμάτη ρομαντισμό, κομψότητα και αιχμηρό χιούμορ, έρχεται να μαγέψει το κοινό της Λάρισας. Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026, το καταπράσινο Κηποθέατρο Αλκαζάρ υποδέχεται τον μετρ του είδους, Δαυίδ Ναχμία, ο οποίος παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ρετρό Επιθεώρηση». Μια βραδιά που υπόσχεται να ξυπνήσει μνήμες και να συστήσει στους νεότερους τον αυθεντικό ήχο του περασμένου αιώνα.

Ένα Μουσικό Ταξίδι στα Ήθη και τις Ιστορίες της Παλιάς Ελλάδας
Η «Ρετρό Επιθεώρηση» δεν είναι απλώς μια συναυλία, αλλά μια βαθιά βουτιά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μέσα από αγαπημένα επιθεωρησιακά τραγούδια του 20ού αιώνα, η παράσταση αναδεικνύει τα ήθη, τις καθημερινές ιστορίες και τις κοινωνικές δυναμικές της παλιάς Ελλάδας.

Ο ήχος της κλασικής οπερέτας παντρεύεται αρμονικά με την έντονη σατιρική διάθεση εκείνης της εποχής, προσφέροντας ένα θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στη μελαγχολική νοσταλγία και το αβίαστο χαμόγελο. Τα τραγούδια που σιγοτραγούδησαν γενιές και γενιές επιστρέφουν στη σκηνή, φέροντας μαζί τους την αθωότητα αλλά και τη σπιρτάδα μιας Ελλάδας που άλλαζε ραγδαία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια – πιάνο: Δαυίδ Ναχμίας
Ερμηνεία: Μαριάννα Ζάχου – Ρένα Στρούλιου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση (θέσεις καθήμενων) 15€ 
Ταμείο (θέσεις καθήμενων) 17€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr

ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑΣ
«Ρετρό Επιθεώρηση»
Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 | 21:00
Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Ποιος είμαι; Η ''επικοινωνία'' ήταν, είναι και θα είναι η ''ζωή'' μου. Η ανάσα μου στην σκοτεινιά.