Συνέντευξη του Στάθη Ψάλτη στην Νικολέτα Κουλέτσιου

Συνεντεύξεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας επισκέφθηκε η επιθεώρηση της χρονιάς «Γίναμε Βουλή Καλλιγραφία» την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στα πλαίσια περιοδείας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο από την Καλαμάτα και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.,με μια και μόνο στάση σε κάθε πόλη.

Ο Στάθης Ψάλτης και η Μάρθα Καραγιάννη, πλαισιωμένοι από τους Σόφη Ζαννίνου, Βασίλη Κούκουρα, Χριστίνα Ψάλτη, Πέννυ Σταθάκη, Τίσσα Βασιλάκη, Μαρία Σικιανάκη, τον Ντίνο Σπυρόπουλο και τον Βασίλη Ζωνόρο δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του και στη τρόικα και δεν χαρίζονται σε κανέναν.

Ξέκλεψα από τον Στάθη Ψάλτη τέσσερις ερωτήσεις μετά το τέλος της παράστασης και όπως πάντα πρόθυμος τα είπε όλα σε έναν μονόλογο... όπως ο ίδιος μας είχε συνηθίσει... να κλέβει ακόμη και με μονόλογο όλη την παράσταση!psaltis 1

Πως είδατε το κοινό της Λάρισας μετά τις δύο παραστάσεις που δώσατε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας;
Εκπληκτικό .!!

Μετά τις περιοδείες σας σε Θεσσαλία ετοιμάζεται κάτι για το καλοκαίρι;
Για το καλοκαίρι θα ανεβάσουμε Μολιέρο το»Κατα φαντασίαν ασθενής» ή Ταρτούφο ένα από τα δύο.

Πώς βλέπεται τα πράγματα να κυλούν φέτος τον χειμώνα;
Αυτό που βλέπω δεν μπορώ να το δω, γιατί όλοι αυτοί οι πολιτικοί είναι ένα πάρα πολύ πυκνό νέφος που ούτε αυτούς βλέπω ούτε την πολιτική τους. Μπορώ όμως μέσα από τις αχτίδες που περνούν τα σύννεφα να βλέπω ότι είναι λάθος όλα αυτά που κάνουν.

Ποιο είναι το δικό σας κοινωνικό μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Το μήνυμα είναι να προσπαθήσουν να δώσουμε αισιοδοξία στον εαυτό μας, και πίστη και αυτοπεποίθηση, διότι αλλιώς αν δεν τα συλλέξουμε και τα τέσσερα θα τους κάνουμε την χάρη να μας πάνε στο «Έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά,ραχούλες». Χρειάζεται μία μαζική από εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουμε την επανάσταση όπως την έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Χωρίς επανάσταση δεν θα αναστηθεί ούτε και ένα απλό φυτό που μοσχοβολάει και λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Γιατί αυτοί μέσα από την ψήφο μας, που τους ψηφίσαμε, δεν μας είπαν ότι «αποφασίζουμε και διατάζουμε» - που όλα αυτά είναι ολοσχερώς αντισυνταγματικά, και όταν το σύνταγμά μας από Μεταξά μέχρι σήμερα, δεν έχουν κατανοήσει το τι πρέπει να ανατρέψουν για να έχουμε την ευημερία που περιμένουμε - και όχι την ευημερία των συσσιτίων και των σκουπιδιών που μας αναγκάζουν να αυτοκτονούμε.psaltis 4psaltis 4psaltis 4                                        Στάθης Ψάλτης 2012® by Nikoleta Kouletsiou

 

Πάντα με σεβασμό εις την μνήμη του.

..Καλό ταξίδι Στάθη Ψάλτη.!